Kultúra

A ‘The Amityville Horror’ igaz története: A Lutz család

A ‘The Amityville Horror’ igaz története nem ért véget a DeFeo-kat sújtó tragédiával. 1975-ben, azaz egy évvel később egy újabb család vette birtokba az Ocean Avenue ingatlant, hiszen Ronald DeFeo Jr. tömeggyilkossága miatt nagyon olcsón lehetett hozzájutni. Az új lakók kihagyhatatlannak találták a kínálkozó lehetőséget és emiatt figyelmen kívül hagyták a házban történteket.

1975 decemberében tehát az Ocean Avenue új tulajdonosai George és Kathy Lutz lett, három gyönyörű gyermekükkel. Hamarosan rájöttek, hogy hiába hívtak már a beköltözésükkor egy papot, hogy megáldja lakásukat, röviddel azután, hogy átvették az ingatlant a hat hálószobás villájuk a rettegés házává vált. Úgy tűnt, hogy a démonok, akik Butchot megszállták és megölették vele a családját, nem a fejében voltak, hanem a házban. Rengeteg furcsaság történt Lutz-ékkal, például az ajtók és ablakok minden este zárva voltak, de mégis maguktól kinyíltak. George pár nap alatt hatalmas változáson ment keresztül, amíg a házban voltak nagyon agresszívvá vált, folyton fázott, hangokat hallott és minden nap hajnali 3:15-kor, a DeFeo gyilkosságok pontos időpontjában ébredt fel. A lányuk Missy elkezdett beszélgetni egy képzeletbeli – vagy talán démoni – entitással, akinek a neve Jodie volt, mindemellett Kathy azt állította, hogy volt olyan alkalom, amikor arra ébredt, hogy az ágya fölött lebeg.

A család 28 napig bírta ezeket a furcsaságokat, tehát egy hónapot sem töltöttek a házban, menekülőre fogták és soha nem is tértek vissza, valamennyi vagyonukat a lakásban hagyták. Az őket körülvevő történet és az 1975. decemberi Long-Island-i állítólag kísértet járta ház megvásárlása és a család azonnali távozása végtelen spekulációk tárgyát képezte. Még 1979-ben készült egy interjú is velük, amiben részletesebben beszélnek a történtekről. Bár a házaspár 1980-ban elvált egymástól, mégis halálukig kitartottak a sztorijuk mellett. Kathy 2004-ben emfizémában (tüdőtágulatban), George pedig 2006-ban szívbetegségben hunyt el.

1977 szeptemberében Jay Anson „The Amityville Horror” című írója részletesen elmeséli könyvében a terrorizmust, amellyel az Ocean Avenue 112 későbbi lakói szembesültek. Kiadása óta a könyv szinte minden részletét megvizsgálták, és rengeteg bírósági pert indítottak ellene.

Azonban az Ocean Avenue 112-es házat a 70-es évek vége óta nagymértékben felújították, és már nem hasonlít az eredetire, sőt, a címe sem ugyan az már. 2016-ban pedig a legnépszerűbb házak közé is felkerült a Realtor.com oldalán, majd egy évre rá a legújabb tulajdonosok 605.000 dollárért (körülbelül 179 millió forintért) vásárolták meg a mára már gyönyörű ingatlant.

További érdekességként hozzátenném, hogy míg a DeFeo gyilkosságról könyv íródott, ennek a családnak az életéről horrorfilm készült, amely A rettegés háza címet kapta. Ráadásul több változata is napvilágot látott, az első 1979-ben, de a számomra legemlékezetesebb a 2005-ös remake lett, Ryan Reynolds főszereplésével. Ryan remekül alakította George Lutz-t és úgy gondolom, hogy a történet is a család állításai szerint lett elmesélve. Nyomasztó volt és kissé félelmetes. Természetesen tettek hozzá pár dolgot, ami valójában nem történhetett meg, de ettől függetlenül a rendező, Andrew Douglas nagyszerű munkát végzett. 2018-ban pedig vászonra került az Amityville – Az ébredés című horrorfilm, Bella Thorne a főszereplésével, amiben szintén az Ocean Avenue áll a középpontban és a DeFeo gyilkosság, de ez már egy modern és kitalált történetet mesél el. Ha esetleg felkeltette érdeklődéseteket a sztori, nézzétek meg a hozzájuk kapcsolódó filmeket.

‘The Amityville Horror’ igaz története: A DeFeo család

Forrás: http://www.ghost-story.co.uk

Hozzászólások