Könyvek

Bejelentette 2023 első féléves terveit az Agave Könyvek!

Ahogy telik a január, több kiadó is elkezdte bejelenteni a 2023-as évre vonatkozó terveit, várható megjelenéseit. Így tett többek között az Agave Könyvek is, amely idén is igencsak izgalmas címekkel örvendeztetett meg minket!

A kiadó hónapra lebontva  ismertette velünk első féléves terveit a közösségi médiában. Eszerint a januárban utánnyomások is fognak érkezni, illetve emellett sokak örömére megjelenik Philip K. Dick A ganümédeszi hatalomátvétel című regénye, valamint nem titok, hogy a mester, Roger Zelaznyval együtt írt könyve, A Harag Istene várhatóan a nyárra érkezik majd.

Februárban elhozzák nekünk Tade Thompsontól a Molly Southbourne trilógia utolsó kötetét, mely a Molly Southbourne öröksége címet viseli majd.

Márciusban érkezhet a Valancourt Books Kiadó horrorantológiája, mely A sötétség szavai – Rémtörténetek a világ minden tájáról címet kapta. A kötete érdekessége, hogy ebben a válogatásban debütált Veres Attila az amerikai olvasók előtt. A hónapot egy noir jellegű sorozatgyilkosos thrillerrel zárják a J. D. Barker és James Patterson tollából született A fekete özvegy halála című könyvvel.

Áprilisban az utánnyomások mellett érkezik majd a Tiktok-szenzáció történelmi fantasy Shelley Parker-Chan-kötet, melynek címe A nappá vált lány.

Májusban megkapjuk a Vámpírakadémia sorozat második részét új kiadásban, ennek címe Dermesztő ölelés. Emellett érkezik egy viktoriánus korban játszódó fantasy, J. M. Miro könyve, a Hétköznapi szörnyetegek. Ezt a sötét hangulatú könyvet műfaja ellenére Caleb Carr vagy Dan Simmons könyveihez hasonlítják, vagyis borzongásból biztos nem lesz hiány.

A júniusi Könyvhétre várhatjuk a teljesség igénye nélkül a harmadik Finlay Donovan-regényt, illetve egy új sci-fi szerző, Nicholas Binge könyvét, mely a Felemelkedés címet kapta. Ebben a kutatók egy hegyet tanulmányoznak a Csendes-óceán közepén, mely szinte egyik pillanatról a másikra került oda.

Ejtettek még pár szót az őszi tervekről is, ám hangsúlyozták, hogy nagyon sok külső tényező is befolyásolhatja a megjelenéseket, így érdemes a bejelentett kötetek megjelenési idejét is lazán kezelni. Az mindenesetre biztos, hogy ha már ezen könyvek fele megjelenik idén, akkor sem fogunk unatkozni. Alig várjuk, hogy elinduljon a „megjelenéshullám” és újra csemegézhessünk az Agave Könyvek kínálatából!

Richard Osman – Az eltévedt golyó

Hozzászólások