Könyvek

Újabb V. E. Schwab kötet érkezik Magyarországra!

Egy újabb izgalmas megjelenéssel gyarapodott az Agave megjelenési listája.

A kiadó a napokban jelentette be a hírt, hogy habár V. E Schwab műveinek magyarországi gondozásáért a Fumax kiadó a felelős, ezúttal ők hoznak egy regényt az írónőtől. Ez pedig egy, az eddigiektől merőben más történet, melynek címe The Invisible Life of Addie Larue.

A történet egy fiatal lányról szól, aki egyezséget köt az ördöggel – a lelkét halhatatlanságra cseréli. Azonban, mint mindennek, ennek is ára van: a lány kitörlődik mindenki emlékezetéből, ezek után senki sem képes megjegyezni őt. Ezért aztán elmenekül 18. századi francia szülővárosából, hogy megtanuljon együtt élni az új helyzettel. Ahogy telik az idő már-már meg is békél vele, mígnem egy nap arra eszmél, hogy van valaki, aki mégis felismeri: egy manhattani könyvesbolt árusa. Az élmény emlékeztetni kezdi Addie-t arra, amit elvesztett, arra, hogy milyen volt normálisként élni és rájön, hogy nem menekülhet a sorsától örökre.

Nagyon ígéretesnek tűnik tehát a kötet, arról nem is beszélve, hogy ez Schwab első, önálló felnőtt fantasyje. Külföldi könyves berkekben már rengeteg méltatást kapott, ajánlják többek közt Neil Gaiman, Erin Morgenstern, Susanna Clarke, Alma Katsu és Lev Grossman rajongóinak is, ami szinte előre borítékolja, hogy egy merész és újító fantasy-ról lesz szó, egyedi karakterekkel és különleges világgal.

Egyelőre azonban se a magyar címet nem kaptunk, se itthoni borítót nem tudunk mutatni, mivel a kötet a kiadó 2021-es tervei között szerepel. Annak viszont nagyon örülnénk, ha az Agave az eredeti UK borítót venné át, mert az egyszerűen gyönyörűre sikerült. Már maga a színválasztás, a kék háttér rajta a minimalistán elrendezett különféle szálak és virágok is mutatják, hogy valószínűleg a történetben sem a körítés, hanem a szereplők érzelmei, belső motivációja lesz a fontos. Ha ez valóban így lesz, akkor egy meglehetősen melankolikus, elgondolkodtató regényre számíthatunk, ami sok ember szívét megmelengetheti majd.

Ti várjátok már? Írjátok meg nekünk kommentben!

Hozzászólások