Sorozatok

Új színészek a The Crown ötödik évadában

Nagyon népszerű sorozattá vált a Netflix által készített, az angol uralkodó családot bemutató The Crown. Az évadokat bemutattuk az oldalunkon is, most pedig újabb szezonhoz érkeztünk. A The Crown új szereplőgárdával készül, amelyet a közelmúltban közzé is tettek.

A Korona című sorozat 2016-ban indult útjára, azóta pedig nagy rajongótábora lett. Az évadok II. Erzsébet különböző életszakaszait dolgozzák fel, emellett a családtagjainak, gyermekeinek történeteit is bemutatják. A királynői tevékenységein kívül, betekintést nyerhetünk II. Erzsébet magánéletébe is, többek között láthatjuk testvére, Margit viharos házasságát, fia Károly hercegként való működését, majd Dianával való kapcsolatát, illetve férjével, Fülöppel a mindennapjaikat.

A forgatás a koronavírus miatt csúszott – de szerencsére a nyár folyamán már elkezdődtek – így a premier 2022-re tolódott.  Egyes hírek szerint a hatodik évad lesz az utolsó, mivel Meghan és Harry elzárkóznak attól, hogy az ő életük is bemutatásra kerüljön a The Crownban.

Peter Morgan új színészgárdával erősít

Ahogy az évadok során már megszokhattuk, illetve II. Erzsébet kora miatt is szükségessé vált, hogy időközönként a főszereplő karaktereket lecseréljék. Így történhetett meg az, hogy míg a fiatal Erzsébetet Claire Foy alakította, a harmadik évadban átvette a szerepét a középkorú királynőt bemutató Olivia Coleman. Most ismét újabb színésznőt láthatunk majd a sorozatban. Az idősödő II. Erzsébetet, a Harry Potterben is feltűnt Imelda Staunton játssza majd. Staunton elmondása szerint megtiszteltetés számára, hogy ilyen kivételes alkotócsapathoz csatlakozhat, mert ő maga is nagyon szereti a Korona című sorozatot.

Az ötödik évadban Margit hercegnőt, Leslie Manville alakítja. Korábban II. Erzsébet húgát – a szintén Harry Potter filmek sztárja – Helena Bonham Carter formálta meg. Fülöp herceget az ötödik évadban Jonathan Pryce (Trónok harcajátssza. Pryce Tobias Menzies és Matt Smith utódja lesz. II. Erzsébet fiát, Károly herceget, Dominic West alakítja majd.

Megjelenik még a sorozatban Diana hercegnő, akinek élete a királyi családban elég viharos és drámai volt. A korábbi évadban bemutatták Károly herceggel való megismerkedését, esküvőjüket és házasságuk hanyatlását is, most pedig valószínűleg a válásuk körülményeit ismerhetjük meg. Lady Dianát most Emma Corrintól, A nagy Gatsby-ben is látható Elizabeth Debicki veszi át. Debicki a következőket mondta: “Diana hercegnő szelleme, szavai és tettei sokak szívében élnek. Igazi kiváltság és megtiszteltetés, hogy csatlakozhatok ehhez a mesteri sorozathoz.”

Diana és Károly kapcsolata kerül előtérbe

A hírek szerint főként a ’90-es éveket dolgozza fel majd Morgan a The Crown következő évadában. Károly és Diana kapcsolata ekkor már megromlott, a herceg szíve továbbra is Kamilla felé húzott. Morgan igyekezett ihletet meríteni Andrew Morton -Diana: Her True Story című  könyvéből, illetve az 1995-ös  BBC interjújából is idézni fog valószínűleg.

Várhatóan az évad Diana halálával fog zárulni.

Mi már nagyon várjuk az új évadot, és ti? 

Hozzászólások