Sorozatok

Sorozatajánló: Rosaline

Az angol író, William Shakespeare egyik szerelmi drámája mind a mai napig híres, az egész világon. Filmek, musicalek készültek a műből. Mindenki tudja, ha a két szereplő nevét ejtjük ki, hogy miről is van szó, hiszen Rómeó és Júlia története sokakat megérintett. Nos, a 21. században gondoltak egy merészet az alkotók és egy a párhoz közel álló lány, Rosaline szemszögéből mesélik el a sztorit.

Nem egészen shakespeari drámát kapunk

Ki gondolta volna, hogy a Shakespeare drámájának nyomán még a végén vígjátékba csöppenhetünk? Nos, a Rosaline ilyen, hiszen köze nincs a szomorú  búskomorsághoz, hanem inkább a vicces jelenetekre helyezték a fókuszt az alkotók. A sorozat Rebecca Serle regényén alapul.

A történetben megismerhetjük Júlia unokatestvérét, akinek szemszögéből láthatjuk, miként és hogyan alakul a szerelmi dráma két főszereplőjének, Rómeónak és Júliának a sorsa. Rosaline ugyanis minden vágya, hogy hőn áhított szerelmével, Rómeóval lehessen. A sztori ugyanaz, erkélyjelenet, szép szavak, azonban Rosaline azt nem tudja, hogy a férfi, unokatestvérének, Júliának is csapja a szelet.
Rosaline apja férjhez akarja adni lányát, de ő hallani sem akar erről. A városba érkezik Dario, a jóképű, leszerelt katona, aki miatt Rosaline lekési azt a híres bált, ahol végül unokatestvére és Rómeó megismerkednek egymással. A lány mindent be akar vetni, hogy visszaszerezze szerelmét.

Romantikus vígjáték, felsőfokon

A sorozatban egymást váltják a viccesnél-viccesebb jelenetek, főleg, ahogy Rosaline megpróbál trükközni, hogy meghódítsa Rómeót. A Rosaline-t Karen Maine rendezte, és forgatókönyve alapján. Igyekeztek a korhűség mellett modern elemeket is belecsempészni.

A szériában olyan színészek tűnnek fel, mint a főszereplőt alakító Kaitlyn Dever aki a Beugró a Paradicsomba című filmből lehet ismerős. Júliát Isabela Merced formálja meg (Édes kicsi lányom), Dario, Sean Teale (Találd meg a hangod), míg Rómeó karakterét, Kyle Allen (West Side Story) alakítja.

A Rosaline sorozatot október 14-e óta sugározzák a HULU csatornáján, és szerencsére Amerikán kívül más országok is átvették, így felkerülhetett a Disney+-ra is.

Hozzászólások