Könyvek

Debbie Macomber – Karácsonyi kívánság

A karácsonykor, mikor a rohanásról, az ajándékok beszerzéséről, átadásokról és az év végi zárásokról szól az élet, olykor jól esik picit kikapcsolódni. Elmerülni egy olyan sztoriban, aminek a sablonja ismerős, mégis tele van újdonságokkal. Nos, ilyenkor jön szuperül az olyan típusú regény, mint Debbie Macomber legújabb ünnepi regénye, a Karácsonyi kívánság!

A történetről

A Karácsonyi kívánság főszereplője Lindy Carmichael, aki egy nehézségekkel teli év után hazautazik családjához karácsonyra. Úgy érzi, az elkövetkezendő két hét segítséget nyújt majd neki ahhoz, hogy kiheverje munkahelyi csalódottságát és végre feldolgozza volt barátjának hűtlenségét és legjobb barátnője elvesztését. Édesanyja, hogy felvidítsa, mutat neki pár emlékként eltett levelet, amit kiskorában a Télapónak írt azzal a reménnyel, hátha jót tenne lányának az, ha újra írna neki, ezzel is egy picit felélesztve a régi hagyományt, hisz ezek a levelek egytől-egyig teljesültek gyermekkorában.

Lindy tehát megfogalmaz egy levelet a Télapónak, akitől egy normális udvarlót és új barátnőt kér, hogy ne érezze magát annyira egyedül, egy kis sikerrel fűszerezve. A fiatal nő ekkor még nem is hiszi, hogy a kívánságai még az újév előtt teljesülnek. De milyen áron?

Hangulatos téli regény

Igazi kis karácsonyi csoda az, ami Debbie Macomber regényében történik. Mivel a kötet rövid, mindössze kétszáz oldalas, így az események ehhez mérten pörögnek. Lindy gyorsan és könnyedén lendül át az ünnepek előtt a nehézségekkel teli életből egy boldog és barátságos légkörbe. Hamar megfogadja édesanyja tanácsát, így már másnap megkezdődik a varázslat, amit a leve indított útnak.

Ami miatt igazán megtetszett a könyv, hogy már maga a helyszín ünnepi hangulatú volt. Mind a lány otthona, mind pedig az utazásaik alkalmával havas tájat kaptunk, szánkózással és Mikulással, így ha bár a való életben nem is esett a hó, azalatt a pár óra alatt, amíg a könyvet olvastam, úgy érezhettem, mintha jómagam is újra átélhetném gyermekkorom kedvenc időszakát. Bár itt is esne egy kicsit!

A megoldás a szeretet

Az ünnepi hangulat tehát körbe lengi az egészet. Lindy hamar összetalálkozik gyermekkori legjobb barátnőjével, akivel konkrétan ott folytatódik kapcsolatuk, ahol annak idején abbamaradt. Szórakoztató programjaikba pedig akarva-akaratlanul is belefut a férfi, aki meglágyítja Lindy összetört szívét. A probléma csak az, hogy bár itt minden kezd szépen lassan a helyére kerülni, megtalálja a boldogságot és a lelki egyensúlyt, tudja, hogy hamarosan véget ér a szabadsága és vissza kell térnie otthonába. Vajon mi fog történni, ha lejár a pihenésre szánt idő?

A kötet azért olyan jó, kedves a szívnek és azért ajánlom szeretettel, mert az, amit ígér. Könnyű, aranyos és ünnepi. Lindy története azt tanítja, hogy még felnőtt fejjel is hinni kell a csodákban. Hogy nem kell mindig ragaszkodnunk a terveinkhez és bármi megvalósítható, ha hiszünk benne. Hogy a család, barátok és a szeretet a legfontosabb az életben és az, hogy jól érezzük magunkat.

A Karácsonyi kívánság így az ünnepek közeledtével, illetve a karácsonyi időszak alatt is pompás kikapcsolódás lehet, mivel pár óra alatt kiolvasható, addig pedig körülölel a belőle áradó boldogsággal és szeretettel. Rövid, szórakoztató és szeretettel teli. A romantikus-karácsonyi történeteket szerető embereknek csupa szívvel ajánlom!

A recenziós példányért köszönet a General Press Kiadónak!

Jade Beer – Az utolsó ruha Párizsból

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?