Minden, amit tudni lehet az Avatar 2-ről

Ki emlékszik a 2009-ben napvilágot látott kék lényekre? Nem, itt nem a Hupikék törpikékről van szó, hanem az Avatar – A víz útja című filmről. Egy évtized után végre a 2022-es év decemberében (reméljük már nem fog tolódni) láthatjuk a Na’vik gyönyörűséges világában, a Pandoran játszódó sztorit. Zoe Saldana és Sam Worthington újra belebújnak karaktereik bőrébe, azaz folytatódik Neytiri és Jake szerelmi szála, valamint harc a bolygójukért.

Kicsit elevenítsük fel a csodálatos és akkoriban még nagyon új alkotás történetét. Egy bénult tengerészgyalogos, Jake Sully úgy dönt, hogy csatlakozik egy küldetéshez, ami egy Pandora nevű távoli világába kalauzol el mindenkit. A cél az, hogy békésen elűzze a bennszülött “Na’vi” lakosokat a gyönyörű helyükről, mindezt azért, hogy egy mohó vállalati vezető, Parker Selfridge kitermelje a gazdag erdőségükben szétszórt értékes anyagot. Jake ismereteket gyűjt a bennszülött fajról és kultúrájukról a gung-ho Quaritch ezredes vezette együttműködő katonai egység számára. Ezzel egyidejűleg pedig megpróbál beszivárogni a Na’vi nép közé. A volt tengerészgyalogos mentségére szóljon, ő csak újra járni szeretne. Azonban azt ő sem vette számításba, hogy időközben kötődni kezd a törzshöz és igen hamar beleszeret a gyönyörű idegen kékszínű szépségbe, Neytiribe. A történet ezután megváltozik és Pandora megvédéséről szól.

A kezdetek

Már az 1990-es években tervben volt az Avatar, de késleltették, mert fejlettebb eszközökkel szerettek volna dolgozni. Jól is tették, hiszen így egy gyönyörű látványvilággal lepte meg a nézőket. Az író és egyben rendező egy olyan alkotást hozott létre, ami sokáig a legjobb és az egyik legtöbb bevételt (2,78 milliárd dollár) hozó alkotásnak számított. A Bosszúállók: Végjáték taszította le a trónról (2,79 milliárd dollár) még 2019-ben. Idén viszont ismét visszavette méltó helyét az Avatar, ugyanis voltak olyan országok, ahol újra leadták az első részt, így 2,85 milliárd dollárnál jár ez a remekmű.

Az első filmről a későbbiekben rengeteg érdekes információ látott napvilágot, mint például, hogy egy teljesen új nyelvet alkottak meg a Na’vik számára. A “na’vi” szó héberül prófétát jelent és a magas, kék színű lényeket részben James Cameron anyjának álma ihlette,. Bár ez biztosan senkinek nem újdonság. Körülbelül 1000 új szó jött létre Dr. Paul Frommer segítségével. A színészeket és a stábot James elvitte Hawaiira, egy erdőbe és dzsungelbe, hogy megtapasztalják a helyszín tulajdonságait.

Avatar: A víz útja

Az Avatar: A víz útja is tartogat számunkra sok különleges meglepetést. Az imdb-n megosztotott információk alapján James Cameron azt tervezte, hogy néhány felvételt készít hét mérföldnyire a víz alatt a Challenger Deepben, a Mariana-árok legmélyebb pontján és egyben a Föld legmélyebb pontján. Mindez azért tette, mert a film Pandora óceánjait fedezi majd fel, és a forgatás során víz alatti mozgásrögzítési technológiát alkalmaztak.

A film hivatalos cselekménye így szól: körülbelül 14 évvel az Avatar eseményei után játszódik a sztori, Sully most a klánjuk főnöke és Neytiri a főpapnője. Jake Sully és Neytiri családot alapítottak és mindent megtesznek azért, hogy együtt maradjanak. Azonban el kell hagyniuk otthonukat és fel kell fedezniük Pandora régióit. Amikor egy ősi fenyegetés újra felszínre kerül, Jake-nek nehéz háborút kell vívnia az emberek ellen.

Azt hiszem, az Avatar 2 története és annak erőssége az, amit Jim [Cameron] mindig csinál bármelyik filmjében: univerzális témákban ír, amelyek nagyobbak, mint bármelyik műfaj – magyarázta Jon Landau producer.  És ha belegondolunk, tényleg nincs egyetemesebb téma, mint a család. Minden folytatásunk középpontjában a Sully family áll. Milyen dinamikán mennek keresztül a szülők, hogy megvédjék családjukat?

A Na’vik történetének gyönyörű folytatása valószínűleg 2022. december 16-án fog megjelenni, egyébként a filmnek már készül a 3.,4., és 5. része is, ami az imdb szerint körülbelül két évente fog megjelenni.

Bármit, amit egy adott színésszel kellett megcsinálni, a 2. és a 3. jelenetet együtt csináltuk – és egy kicsit a 4 -ből is – mondta a rendező a Varietynek.

Színészek és karakterek

Az eredeti Avatar főszereplői mind szerződésben állnak, így a sztárok visszatérnek Pandorára, amikor végre megjelenik. Zoe Saldaña a Na’vi hercegnő, Neytiri szerepét ölti magára. Sam Worthington pedig az emberből lett Na’vi, Jake Sully szerepében tér vissza. Stephen Lang is újra felveszi a halott Miles Quaritch ezredes szerepét és James Cameron azt is elárulta, hogy ő lesz a négy film főgonosza.

Nem fogom pontosan megmondani, HOGYAN hozzuk vissza, de végül is ez egy sci-fi történet.

Sigourney Weaver teljesen új karakterként tér vissza, és azt mondta:

Miután elolvastam mind a négy [Avatar forgatókönyvet], úgy gondolom, hogy teljesen rendkívüliek és megéri a várakozást.

A régi szereplőkkel szintén újra találkozhatunk. Kate Winslet játssza Ronal szerepét az Avatar összes folytatásában. CCH Pounder is megismétli Neytiri anyja, Mo’at szerepét, Matt Gerald pedig visszatér Lyle Wainfleet tizedesként, míg Edie Falco alakítja az új karaktert, Ardmore tábornokot. A folytatásban bemutatkozik egy új Na’vi klán, a Metkayina, melynek vezetője a Fear the Walking Dead-ből ismert Cliff Curtis, mint Tonovari. Winslet karaktere, Ronal szintén a Metkayina klán tagja, a két fiatal színészpalánta Bailey Bass által alakított Tsireya és Duane Evans Jr karaktere Rotxo mellett.

Jakenek és Neytirinek Na’vi-gyermekei is vannak a folytatásban: Neteyam (Jamie Flatters), Lo’ak (Britain Dalton) és Tuktirey (Trinity Bliss). Örökbe fogadtak egy embergyereket is, Miles Socorrot, azaz Spider-t, akit Jack Champion alakít.

Baby Driver CJ Jones, egy siket színész, akit egy “új Na’vi jelnyelv” létrehozására béreltek fel.

Azt is tudjuk, hogy bár három folytatást terveznek ezután, minden film egy önálló történet lesz. Landau szerint “mind a négy, egy átívelő utazás lesz és egy összefüggő sagát fog létrehozni”. Ebbe beletartozik az RDA bányászati ​​műveletének visszatérése Pandorába, ami arra kényszeríti Jake-et, hogy a családját a „biztonságos kikötőbe” vigye a zátonynál, ahol találkoznak a Metkayinával. Úgy tudjuk, hogy Pandora erdein túlra is eljutnak egy víz alatti és vulkáni környezetbe, ahol csodás dolgokat fog látni a néző.

A rövid előzetes alapján valóban egy újabb fantasztikus utazára számíthatunk, az Avatar: A víz útja című filmben. Mi már nagyon várjuk, hogy láthassuk.

Hozzászólások