Filmek

Akciófilmek, amelyben az USA elnökét kell megmenteni

Az Amerikai Egyesült Államokban az elnök mindig gondosan óvva és védve volt. Nem csoda, hogy ez megihlette az alkotókat, és néhány akció filmet készítettek, amelyben az USA elnöke veszélybe kerül.

Támadás a Fehér Ház ellen

Egy eltávolított testőr, Észak-Korea és az USA elnöke?

Az összefüggés Antoine Fuqua rendező, Katrin Benedikt és Creighton Rothenberger forgatókönyvírók fejéből pattant ki, hiszen megalkottak egy izgalmas akciófilmet. Mike Benning (Gerard Butler) titkosszolgálati ügynököt eltávolították az elnök testőrségéből, amikor egy támadás során az autó a jeges úton megcsúszik és a folyóba zuhan. A kocsiban az elnök felesége ült. Benning saját magát hibáztatta, illetve többen is egyetértettek abban, hogy más pozícióban kell tovább folytatnia a munkáját. Egy nap a Fehér Házba látogatók érkeznek, a tárgyalás azonban nem vált fordulatot vesz és az épületet támadás éri, majd a terroristák megszállják. Az elnök és a miniszterei a bunkerban vannak fogva tartva. Mike Benning bejut a Fehér Házba, hogy segítsen a bajbajutottakon, a túszokon. Sikeresen kihozza az elnök fiát, ám a célja megtalálni Benjamin Asher (Aaron Eckhart), amerikai elnököt és legyőzni a terroristákat.

A készítők nem álltak meg egy filmnél, még két mozit mutattak be a vásznon, a Támadás a Fehér Ház ellen 2. – London ostroma, illetve a legutóbbi Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása címmel.

Az elnök végveszélyben

Channing Tatum és  Jamie Foxx remek párost alkot, miközben megpróbálják megmenteni a túszokat és legfőképp az országot.

John Cale állásinterjúra megy, hogy a biztonságiaknál dolgozhasson és védhesse az elnököt. Lánya, Emily is elkíséri, aki lelkes videó blogger. A kijáratnál aztán úgy döntenek csatlakoznak egy csoporthoz, akik a Fehér Házat nézik meg, így Cale gyermeke kérésére beleegyezik, hogy végig járják a történelmi épületet. A séta során azonban támadás éri őket, a terroristák pedig elfoglalják a házat, ezzel együtt pedig a látogatókat is túszul ejtik. John Cale és lánya elszakadnak egymástól, miközben ő lesz az egyetlen, aki kapcsolatot tarthat a parancsnoksággal. John igyekszik kijuttatni és megvédeni az elnököt, közben pedig le kell számolnia a terroristákkal és megmenteni a lányát.

Big Game: A nagyvad

A filmet 2014-ben mutatták be, Jalmari Helander rendezésében.

A történet szerint Finnország légterében támadás éri az elnöki gépet, majd az lezuhan az európai országban. Épp arra jár Oskari (Onni Tommila), aki bátorságpróbán vesz részt az erdőben, hogy bizonyítsa rátermettségét a családjának. Azonban a vadászata során az elnökre bukkan, akit bezártak. William Allan Moore most csak Oskari segítségére számíthat, hiszen a fiú ismeri az erdőt és a finn viszonyokat. A terroristák azonban keresik Moore-t, hogy a legnagyobb trófeaként mutathassák a világnak, amikor elkapták. Az elnök és Oskari összefognak, hogy megmeneküljenek és bátorságuk győzedelmeskedjen.

Az elnök szerepében Samuel L. Jacksont láthatjuk.

Nektek van kedvenc akciófilmetek? 

Filmkritika: Baby Driver

Hozzászólások