Chilling Adventures of Sabrina – Véget ért a második évad

Április elején került fel a Netflix kínálatába a Chilling Adventures of Sabrina második szezonja, vagy inkább felvonása. Tudniillik, hogy országos tempóban forog az összes itteni széria, csak két részletben kerülnek fel a platformra, ezért is van, hogy egy évben kétszer premierezik egy-egy sorozatuk. Az első évad ősztől volt nézhető, a másodikra pedig április 5-ig kellett várni. Azóta már berendelték a 3. és 4. szezont is, amelyek mindegyike 8-8 részt kapott. A Part 3 2019 őszén, míg a Part 4 2020 tavaszán kerül be a kínálatba.

A Part 2 egy igazán érdekes és drámai évad volt. A történet ugyanott vette fel a fonalat, ahol tavaly abbamaradt. Sabrina aláírta azt a bizonyos nagy könyvet, amelynek során ő maga is átalakult. A személyisége megváltozott, új párt talált magának a saját fajtájából, ráadásul elég sok mindenre rájött saját magával kapcsolatban. Sokkal szerethetőbb és lazább lett, a karakter pedig rengeteget fejlődött a részek során. Igazi feministává vált és kiállt a nők jogai mellett nem csak a boszorkányok körében, hanem az embereknél is.

A többi főszereplőnél is történtek ám változások. Susie, aki most már Theo, próbálja megtalálni a helyét a férfiak között. Sok időt tölt Harvey-val és Roze-al, akik nem mellesleg összejöttek, félig-meddig Sabrina háta mögött. Persze ezzel a lánynak nem volt gondja, hiszen állítása szerint már rég túllépett a halandó srácon. Amióta Nicholas-sal van, azóta lett sokkal merészebb. Szembe mert szállni a Főpappal, de még Luciferrel is. Ő mentette meg a boszorkánysulit a támadástól, mindannak ellenére, hogy korábban kitiltották onnan. Lucifer megismerése mellett azt is megtudtuk, hogy mit is titkol Ms. Wardwell a középiskolai tanár.

Ambrose, Hilda és Zelda sztorijai kevésbé voltak érdekesek. Az unokatestvér lett a boszorkányiskola mintafiúja, míg Zelda hozzáment Blackwood-hoz, ami nem is volt olyan jó döntés, mint azt ő hitte. Ambrose ráadásul az évad végére egy szövetségest, talán párt is talált magának. Ez a későbbiekben fog kiderülni, de talán jót tesz neki is és a másik fél karakterének is, hiszen egy nem túl kedvelt szereplőről beszélünk.

Több szálon futott a szezon, de egyik sem volt unalmas. Azért is tartom jóknak ezeket a Netflixes sorozatokat, mert bár 8-10 epizódos évadokról beszélünk, mégis sokkal többet kapunk általuk, mint egy országos kapcsán. Nem húzzák egyik szálat sem túl hosszan, nincsenek évadokon átívelő sztorik, amiknek sosincs vége, felesleges szerelmi háromszögek és túlzott drámák sem. Bár az is tény, hogy a vizuális effektek jócskán elmaradnak a többihez képest, de ezt valahogy az ember könnyebben elnézi, ha egyszer kiváló minőséget kap.

A második évad tehát egy igazán drámai, izgalmas és érdekes történet volt, ami bár nem zárult cliffhangerrel, azért bőven van még mit bemutatniuk. Kiernan Shipka belopta magát a szívembe és gyanítom, hogy még sokakéba. Egy igazán aranyos és tehetséges színésznőről beszélünk, aki egyre jobban magára tudja ölteni Sabrina karakterét. Remélem, hogy a továbbiakban is hasonlóan fog működni, és meglesz a kémia közte és Nicholas között, akit most aztán visszaszerezhet magának! Csak nehogy helyet cseréljen a sráccal a pokolban!

http://www.ahmagazin.com/media/sotetseg-es-szerelmi-haromszog-varhato-a-sabrina-uj-evadaban/

Hozzászólások