Melinda Metz – Egy macska titkos élete

Melinda Metz könyvsorozatának legújabb tagja az “Egy macska titkos élete” mondhatni egy folytatás, bár teljes egészében megállja a helyét önmagában is. A “Cirmos-hadművelet” egy harmincnégy éves szingli hölgyről szól, aki elhatározta, hogy végre ez az ő éve lesz. Nem akart pasival lenni, nem akart elköteleződni, csak élvezni az életet. Emellett az ő cicája is a középpontban volt, akiről a második rész is szól. Lássuk, hogy mit tud MacGyver, mint kerítő macska! 

A Cirmos-hadművelet

A könyvsorozat első része tehát mondhatni egy olyan sztori, ahol egy nő végre párra talál, végre nem lesz magányos. Bár mindez csak a cicájának volt köszönhető, mégis összebarátkozott a szomszéd sráccal, akivel esze ágában sem volt randizni. Az állat azonban tudta, hogy mire volt szüksége Jamie-nek, így végül összehozta őket.

Az Egy macska titkos élete – vajon mennyire titkos?

A második részben MacGyver, a kleptomániás cica még mindig méltó a nevére. Szinte bármilyen helyzetből képes magát kiszabadítani, nem okoz neki akadályt egy zárt lakás, esetleg egy ablak. Ennek a képességének hála sikerült összehoznia a gazdáját a szomszéd sráccal, akik most nászútra mentek, így új feladat után kellett néznie. Ahelyett azonban, hogy pihenne, úgy dönt, hogy megpróbálja megoldani Briony magánéleti gondjait, aki abban az időszakban vigyáz rá, amíg a gazdiék nincsenek otthon. Érdekes, hogy a lány otthagyta volt barátját, pontosabban a vőlegényét, ráadásul az oltárnál tette mindezt. De vajon miért, hogyan tudna ezen egy macska segíteni? MacGyver mindent kiderít!

Hogyan találkoztam a regénnyel?

Nagyjából egy éve olvastam az első Melinda Metz alkotást, amely ennek a könyvnek az előző része volt. Már akkor is imádtam, bár nem volt drámai és túlzottan izgalmas, remek olvasmány volt egy nyári napra. Már vártam, hogy milyen újdonsággal tud szolgálni a cica története egy második részben, hiszen az első bőven kerekké vált a végére. David és Jamie nászútra mentek, így valakinek vigyáznia kellett MacGyverre és természetesen David kutyájára egyaránt. Mivel a macska azonnal megérezte Briony magánéleti gondjait, így mi sem kellet neki több, azonnal elkezdett cselekedni. Bár a lány egyáltalán nem volt állatpárti, mégis azonnal két házikedvencet kapott a nyakába.

Bár ez a sztori ugyanúgy egy romantikus történet akar lenni, egy könnyed olvasmány, ami még egy hosszú nap után is kikapcsolja az embert, valahogy nem éreztem azt, mint az első könyv kapcsán. Valahogy azt jobban össze sikerült rakni, vagy lehet, hogy ez már nem tudott újat mutatni? Ki tudja? Az biztos, hogy Briony stílusa közel áll az enyémhez, így megszeretni nem volt nehéz, ez biztos. Félt, pánikolt, hogy férjhez kell mennie, így szinte azonnal visszavonulót fújt és feladta az egészet. Bár imádta a férfit, valahogy nem tudott felnőni ahhoz a feladathoz, hogy feleség legyen.

Konklúzió

Az “Egy macska titkos életének” azonban bőven van mondanivalója, hiszen elsősorban azt próbálja elmondani a fiataloknak,  hogy a kor nem számít, főleg a szerelem kapcsán. Mivel amúgy imádom a cicákat, így hiába lett volna unalmas vagy szomorú a kötet, akkor is tudtam volna élvezni. Szerencsére azonban MacGyver egy igazán szerethető állat, aki állandóan szórakoztatja az embert. Tulajdonképpen egy romantikus történet egy kis humorral spékelve, amely nagyon könnyed és szerethető. Kell ennél több?

Hamarosan érkezik ráadásul a harmadik rész, amely szintén a General Press kiadó jóvoltából kerül majd a boltok polcaira!

Hozzászólások