Könyvek

Könyvmolyhírek – érdeklődtetek a Molyon | 2022 január

Idén is folytatjuk a tavalyi évünk egyik igen kedvelt sorozatát, amelyben azokat a könyvmolyhíreket gyűjtjük össze, amely a Moly.hu Érdeklődnék, hogy… rovatába kerültek fel. Ebben a részben a januári kérdésekre térünk ki, melyek között lesz szomorú, illetve örömhír is az olvasók számára!

A General Press Kiadónál várhatóan 2022. március 22-én jelenik meg Nicholas Sparks: A kívánság című könyve, amely elsőként jelenik meg az új borítóval.

Az Agave Könyvek megosztotta egy hozzászólásban, hogy R. F. Kuang Babel című könyve is érkezni fog mindenféleképpen, de valószínűleg csak 2023-ban. Az angol nyelvű megjelenése 2022. augusztus 18. lesz.

Harry Potter rajongók figyelem! Az Animus Kiadó megerősítette egy kommentben, hogy J. K. Rowlingtól a Harry Potter és a Tűz Serlege házas kiadásai várhatóan szeptemberben jelennek meg! Nagy siker volt náluk továbbá Jennifer Lynn Barnes Örökösök viadala c. kötete, ennek a második részén a Harry Potter sorozatot is fordító Tóth Tamás Boldizsár dolgozik, így várhatóan áprilisban vagy májusban érkezik.

Sara Holland Havenfall és Phoenix Flame című könyvéből hamarosan TV sorozat készül, a Maxim Kiadó azonban még nem döntött arról, hogy megjelentetik-e magyarul. Hasonló a helyzet Christine Lynn Herman Az elemésztő Homály második részével. Az viszont biztos, hogy egyenlőre nem tervezik újranyomni  Camilla Läckberg Jéghercegnő regényét.

A Szukits Anne Rice A múmia című könyvével úgy látszik nem arathatott nagy sikert, ugyanis a Ramszesz, a kárhozott sorozatának nem érkeznek majd a folytatásai magyar nyelven.

Az Akadémiai Kiadó is szóba került januárban. David Suchet nagysikerű könyve, a Poirot és én utánnyomásáról volt kérdés. Bár nem a moly felületén, de válaszoltak a kérdezőnek, miszerint lejárt a jogviszonyuk a kötetre, így nem kerül újra kiadásra.

A GABO viszont jó hírt közölt, igaz dátum nélkül. Érkezni fog ugyanis Victoria Aveyard A király ketrece utánnyomása!

A Könyvmolyképző Kiadónál volt érdeklődés Sarah J. Maas Köd és harag udvara utánnyomására. Ez valószínűleg érkezni fog, pontos dátum egyenlőre még nincsen. Leigh Bardugo Ostrom és vihar című könyve viszont biztosan jön újra az év első felében.

Jennifer L. Armentrout neve továbbra is dübörög a kiadónál. A From Blood and Ash című könyv elvileg az év első felében már elérhető is lesz az olvasók legnagyobb örömére. Szintén jó hír, hogy Suanne Laqueur Venery sorozatának második kötetére már van szerződés, azonban dátum még itt sincsen, ahogyan Colleen Hoover Maybe Not és Maggie Stiefvater All the Crooked Saints című könyveiknél sem, amik már a fordítóknál vannak.

Biztosan érkezni fog idén vagy legkésőbb jövőre Tillie Cole-tól Raze című kötete, Meagan Brandy-től a Trouble at Braysow High, Kristen Callihantől az Exposed, Melanie Harlowtól az If You Were Mine, Elle Kennedy-től a The Play, P. Dangelico-tól a Sledgehammer, Sarina Bowentől a Steadfast, Mariana Zapata-tól a Hands Down, Linda Kage-től a The Professor, with Love, illetve Kylie Scott Dive Bar sorozatának második és harmadik része is, mivel a kiadó az egész trilógiára szerződött. A sorozat második része, a Twist legkésőbb jövőre érkezik.

A Pretti Little Liars rajongóinak jó hír lehet, hogy érkezik Sara Shepard-től a sorozat ötödik része, a Wicked. A kiegészítő kötet, a Secrets kiadását nem tervezi a Könyvmolyképző. Kevin Hearne sorozata kapcsán is érkezett infó. A Vasdruida Krónikái sorozat hatodik kötete, a Hunted remélhetőleg még idén érkezik, de a kiadó nem mert biztosat ígérni. On Sai pedig azt nyilatkozta, hogy bár a kéziratot még nem fejezte be, de a Vágymágusok befejező kötete idén biztosan érkezik!

Tillie Cole-ról egyébként azt írta a Könyvmolyképző, hogy nyitottak a műveire, amennyiben a Raze pozitív fogadtatást kap az olvasóktól.

Decemberben érkezett meg Alire Sáenztől az Aristotle és Dante második része eredeti nyelven. A kiadó arra a kérdésre, hogy ez nálunk mikorra jelenik meg azt válaszolták, hogy jelenleg a jogtulajdonossal tart még a tárgyalás, úgyhogy akárcsak a Könyvmolyképző, mi is bízzunk a legjobbakban! Mi több, Katy Evans Valós sorozata is kilátásba van! A Ripped szintén tárgyalás alatt van, akárcsak Rachel Van Dyken My Summer In Seoul, Leigh Bardugo King of Scars és Brent Weeks The Burning White című könyvéről.

J. A. Redmerski Gyilkosok társaságában második része kapcsán a kiadó még nem tud nyilatkozni, hogy érkezni fog-e vagy sem. Kérdés volt Adriana Locke Craft című könyve, erre a kiadónak nincsen szerződése. Nincs tervben továbbá Sawyer Bennett, Alessandra Torre és L.A. Fiore kötet sem, illetve Brittainy C. Cherry könyvek sem fognak megjelenni.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?