Könyvek

Hamarosan érkezik a floridai humorista regénye!

Christopher Buehlman floridai író, humorista és forgatókönyvíró regénye, A fekete nyelvű tolvaj hatalmas sikernek örvendett a tavalyi évben, így nem csoda, hogy az Agave Könyvek lecsapott erre az izgalmasnak ígérkező fantasy regényre! A kötetet olyan szerzők méltatták, mint például Anthony Ryan, Robin Hobb, Brent Weeks és Nicholas Eames, de még a A Kimondatlan Név szerzője is, A. K. Larkwood is.

A fekete nyelvű tolvaj fanyar humorral kecsegteti az olvasókat mi több, a hírek szerint a trágár beszéd sem fog tőle távol állni. A kötetet Sárpátki Ádám fordításában olvashatjuk majd 2022. április 12-től!

Christopher Buehlman – A fekete nyelvű tolvaj

Kinch Na Shannack kisebb vagyonnal tartozik a Szedők Céhének, amiért kiképezték a tolvajok mesterségére, vagyis a zárfeltörésre, késharcra, falmászásra, zuhanás tompításra, hazugság szövésre és csapdaállításra, valamint pár apróbb varázstrükkre. Muszáj törlesztenie az adósságát, ezért elrejtőzött a régi erdei út mellett, hogy kirabolja az arra járó utazókat.

Ma azonban Kinch Na Shannack rossz célpontot választott.

Galva egy lovag, a kegyetlen goblinháborúk túlélője, és a halál istennőjének szolgálóleánya. A királynőjét keresi, aki eltűnt, miután az óriások lerohantak egy távoli, északi várost.

Kinch örülhet, hogy élve megúszta a sikertelen rablást, azonban a sorsa végzetesen összefonódik Galváéval. A tolvajt és a lovagot a közös ellenségek és a szokatlan veszélyek arra késztetik, hogy nagyszabású utazásra induljanak, amely során emberhúsra éhező goblinok és sötét vizekben vadászó krakenek várnak rájuk, a tisztesség pedig olyan fényűzés, amit kevesen engedhetnek meg maguknak.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?