Könyvek

Megjelent a regény Coco Chanel életéről!

Megjelent a Párizs királynője című életrajzi kötet, melyet Pamela Binnings Ewen vetett papírra. A szerző regénye finoman és objektíven mutatja meg Coco Chanel életét, amely már oly sok embert érdekel.

Vajon mitől vált Coco manipulatívvá? Vajon függött a férfiaktól vagy csak kihasználta őket? Ki is volt pontosan ez a cigarettázó, alkoholfogyasztó, férfias szabású ruhákat viselő, kis kalapokat hordó dolgozó nő, aki mégis milliókat levett a lábáról divatos megjelenésével?

A 21. Század Kiadónál megjelenő regényben az írónő úgy mutatja be a Chanel-ház történetét, hogy a márka mögötti nőre koncentrál. Coco gyengeségeit és erősségeit veszi górcső alá, az ő kudarcait és felemelkedését.

Pamela Binnings Ewen – Párizs királynője

Coco ​Chanelt a legendás divattervezőt kifinomult stílusáért csodálják – amiatt a bizonyos ikonikus kis fekete ruha miatt –, leghíresebb kreációja a részegítő illatú Chanel No. 5 parfüm. A közismert figura mögött azonban bonyolult személyiség lakozik, akit intrikák értek, akiről sokféle gyanús pletyka terjedt. E regény lapjain megelevenedik a második világháború, Párizs négy éven át tartó német megszállása és Chanel titkos élete ebben a zűrzavaros időszakban.

Coco Chanel tudott könnyed, vidám, nagyvonalú lenni, ám kegyetlen, számító, manipulatív is. Miközben a Wehrmacht masírozott a Champs-Élysées-n, Chanel ott találja magát a Hotel Ritzben, a Reich főparancsnokának oldalán. Chanel az ellenség markában magánháborút indít, hogy kiszorítsa tulajdonrészéből zsidó üzlettársát, Pierre Wertheimert. Wertheimer az elharapózó antiszemitizmus miatt az Egyesült Államokba menekül, és magával viszi a Chanel No. 5 összetevőinek titkos receptúráját. Coco nem bízik meg a férfiban, amikor az New York külterületén be akarja indítani a gyártást. Célja, hogy egyedüliként birtokolja a márkát.

Miközben Párizs a németek uralma alatt sínylődik, Coco mindent megtesz a túlélésért. Nehogy leleplezzék sötét titkait, még a kollaborációtól sem riad vissza. Német kém lesz belőle, az F-7124-es számú ügynök, fedőneve: Westminster. Miért vetemedett erre? Meddig kell merészkednie, hogy viharos múltja többé ne kísérthesse a jövőjét?

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?