Kultúra

Kortárs írók műveit hallgathatjuk egy budapesti kocsmában!

A Szimpla Kertben ezentúl kortárs magyar alkotók műveit hallgathatjuk hangoskönyv formátumban!

Az ötlet az egyik tulajdonos, Kiss Attila fejében fogalmazódott meg elsőként. Ő kérte fel aztán Cserna-Szabó Antalt, hogy legyen a Széphalom elnevezésű projekt kurátora és művészeti vezetője. A kezdeményezésre a felkért íróknak egy-egy berendezési tárgyat kiválasztva kellett egy irodalmi művet létrehozniuk, amit aztán színészek olvastak fel.

A felvételeket bárki meghallgathatja, aki betér a Szimpla Kertbe, ami a Kazinczy utca 14. szám alatt található! A szövegeket bárki elérheti a saját telefonján is egy QR kód segítségével, illetve már akár otthonról is élvezhetjük őket, az alábbi linkre kattintva. Ha pedig minden a terv szerint alakul, hamarosan hallhatók lesznek a Szimplában ugyanezen szövegek angol változatai is. Az ötletgazdák nem titkolt célja ezzel az, hogy a Budapestre látogató külföldieket is megismertessék kicsit a kortárs magyar irodalommal.

A felkért alkotók között ott van például Erdős Virág, Babiczky Tibor vagy éppen Fehér Renátó, a felolvasáshoz pedig olyan színészek adták a hangjukat, mint Jéger Zsombor, az Örkény Színház színésze, az Aranyélet című sorozatból is ismert Ónodi Eszter vagy a Junior Prima díjas Grisnik Petra.

Mindenképpen érdemes lesz tehát benéznie a Szimpla Kertbe annak, aki kíváncsi magyar kortárs írók új munkáira vagy egyszerűen csak szeretne a különleges környezetben egy különleges élményben részesülni.

(Borítókép: By JoshuaCrawford – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=63215299)

 

Hozzászólások