Zene

Júniusi kpop megjelenések #1

Az előző kpop bejegyzésben a lányok kaptak főszerepet, ebben a hónapban viszont vegyesen érkeztek az újabb és újabb minialbumok és kislemezek. Most mutatunk nektek öt újdonságot, amik júniusban jelentek meg.

A TWICE kiadta a „MORE & MORE” nevű kilencedik mini albumát és ezzel együtt megjelent az azonos nevű zenei videójuk is. Kilenc hónap telt el legutóbbi, „Feel Special” című zenéjük óta. A lemez trópusi hangulattal rendelkezik, egy igazi pezsgős-pörgős nyári darabról van szó. A kilenc tagú banda összesen hét új számot mutat be nekünk (More & more, Oxygen, Firework, Make me go, Shadow, Don’t call me again, Sweet summer day) és ezzel egy új oldalukat is feltárják.

A lányok így írták le a MORE & MORE-t:

Ez egy olyan lemez, amely vágyakozik arra, hogy jobban megismerje azt és többet kérjen attól, akibe beleszeret. Az album-koncepciónk kulcsszava az „izgalmas vágy” volt. Megpróbáltuk ezt tükrözni a fotóinkban és a zenei videónkban. A teaser képeinkben a hippiséget és a természetet próbáltuk ábrázolni. A More & More lényege kilencünk extravagáns előadásmódja és egyesített koreográfiája. Ha nem kilencen lennénk, akkor nem tudnánk ezt a táncot így megcsinálni. Nem lenne ugyanaz. Továbbá szeretnénk, ha olyan csoportnak hívnának minket, akik mindig valami újat próbálnak ki és reméljük, hogy az emberek várják a következő albumunkat. Reméljük, hogy az emberek felismerik művészi oldalunkat és előadásainkat.

A számokat Uzoechi Emenike, Justin Tranter, Julia Michaels és Zara Larsson alkotta, a dalszövegeket pedig Park Jin Young (JYP igazgatója) és a BIBI írta.

Hamarosan érkezik a Treasure bandának debütáló albuma, már nagyon régóta várják a rajongók, hogy hallhassák őket. A YG Entertainment pedig ígéretet tett, hogy hamarosan láthatjuk őket. Azonban folyamatosan felcsigáz minket, legutóbbi tevékenysége a Treasure vokalistájának szóló dala volt, ami a WAYO címet kapta. Bang YeDam már több, mint nyolc éve gyakornok a YG-nál, így várható volt ez a lépés. A WAYO egy érzelmes ballada, amely tele van R&B akusztikus elemekkel. A dalszövege egy olyan történetet mesél el, ami fájdalmas, hiszen arról szól, hogy a szerelme már másba szerelmes. A tehetséges fiatal pedig tökéletesen átadja ezeket a szomorú érzelmeket. Bár Bang Yedam szokott saját dalokat írni, első szólóját mégis Seungyoon (WINNER), Lee Chanhyun (AKMU) és a YG Entertainment producere, Future Bounce írta. Andrew Choi nevét a Wayo zeneszerzőjében is írták. A banda debütálást pedig júliusra ígérték.

Az énekes-dalszerző, Heize június 10-én jelentette meg hatodik “Lyricist” lemezét, amely a fiatal tehetséget mutatja be, magáról és zenészi tapasztalatairól hallhatunk az öt szám (Lyricist, Things Are Going Well, Your Name (feat. Ash Island), 1/1440 (feat. Ji Chanel), Not To See You Again) alatt, ami a mini albumon található.

Ez az album Heize “mostját” képviseli. Ebben elmeséli a történetét és a rajongóknak alkalmuk lesz meghallgatni az énekesnő őszinte zenéjét. – mondta az ügynökség.

Heize 2014-ben debütált és az Mnet 2015-ös, “Unpretty Rapstar 2” hip-hop műsorában szerzett nagyobb hírnevet. Azóta R&B énekesnőként van jelen a kpop iparágában a Stone Music Entertainment alatt.

Írok, még akkor is, ha nevetek, még akkor is, ha sírok. – az album egyik borítóján ez a felirat szerepel.

Az IZ * ONE a harmadik mini albumukkal tért vissza, ami az „Oneiric Diary” címet kapta, a kislemez, ami a Secret Story of the Swan címet kapta egy gyönyörű és látványos videóklippel jelent meg. Ez egy elektronikus táncos dal, amely arról szól, hogy olyanná válj, akiről álmodtál, hogy eggyé válj a szíved vágyával. Az IZ * ONE egy mese főszereplőjeként ábrázolja magukat.

A korongon nyolc szám található, hat új (Welcome, Secret Story of the Swan, Pretty, Merry Go Round, Rococo, With*One) és kettőnek a japán verzióját hallhatjuk (Secret Story of the Swan (Japanese ver.), Merry Go Round (Japanese ver.)) a színváltós poszter pedig igazán elképesztőre sikeredett. A Oneiric Diary a „Welcome” című rövid szimfóniás bevezető dallal nyit, amely játékos hangulatot áraszt, majd jön a Secret Story of the Swan, ami az elektronikus zene erős elemeit és a lányok elegáns vokálját ötvözi – erős számot produkálva.  A sorban a következő a Pretty, amely tovább viszi az album meseszerű hangulatát, könnyű énekkel és ritmusos dallamokkal. A „Merry-Go-Round” című számban a funky kap főszerepet, ami a lányok régebbi stílusa. Ez a szám szórakoztató és élénk hangulatot áraszt. A Rococo-val táncra perdítenek minket és garantáltan megragad a fejünkben a zene dallama és amivel lezárul az album az a With*One. Ez az a zene, amelyből az összes tag kivette a szerepét és a banda eddig megtett útjáról szól, valamint egy ígéretet is hallhatunk, hogy a végsőkig együtt maradnak.

A Stray Kids banda is visszatért és kiadta első teljes albumát, „GO 生” címmel, amely tíz új dalt és négy korábban kiadottat kapott (GO LIVE, God’s Menu, Easy, Pacemaker, Airplane, Another Day, Phobia, Blueprint, TA, Haven, TOP (“TOP” OST), SLUMP (“TOP” OST), Mixtape: Gone Days, Mixtape: On Track) számot tartalmaz. A kislemez pedig a GOD’s menu lett, amely egy hip-hop szám, amit erőteljes rap részek jellemeznek, de helyet kap mindeközben a vokális tudásuk is. A 3RACHA (Bang Chan, Changbin és Han) és a VERSACHOI alkották, a dalszövegeket a 3RACHA írta. A videóklip egyébként három helyen történik: konyhában, laboratóriumban és versenypályán, aminek nincs túl sok jelentősége, de nem is kell mindig, hogy legyen. Egyszerűen csak élvezni kell, azt, amit a srácok csinálnak, ahogy csinálják. Egy energikus és erőteljes dallal és albummal lepték meg a rajongókat.

Egyelőre ezt az öt visszatérőt szerettük volna nektek megmutatni, de hamarosan jelentkezünk a következő ötössel, szerintetek kiket fogunk megosztani?

Hozzászólások