Média

Inspiráló youtube csatornák | #3

A cikksorozatunk első két részében már több olyan youtubert bemutattam nektek, akiknek tartalmaiból a mindennapok során rengeteg inspirációt nyerek. Az előző felsorolásban voltak kismamák, utazós vloggerek, illetve életmód kategóriában tevékenykedő lányok. A mostani listán ismét olyan emberek szerepelnek, akik hatással vannak rám, akár a karrier, akár a magánélet terén.

Bándó Szandi első körben instagramon tevékenykedett, majd nyolc hónappal ezelőtt úgy döntött, hogy ideje lenne videók segítségével is átadni egy kis tudást a követőinek. A hölgy vegán, párjával és nyuszijával él együtt. Masszőrként és jógaoktatóként dolgozik, így nem mondhatjuk, hogy unalmas élete lenne. Emellett viszont ideje és energiája volt belevágni egy újabb projektbe, aminek kapcsán számos videót készített ebben a témában, illetve szereti a “mit eszem egy nap” tartalmakat, és az utazós kisfilmeket. Ha egy vegán jógaoktatóra vagy kíváncsi, akkor érdemes belenézni pár általa készített oktatófilmbe, hátha téged is inspirál a sportra és az egészséges étkezésre.

Tündér Kert egy igazán visszahúzódó, de mégis véleményvezér youtuber. A lány nem szponzorációkból él, nem is erőlteti senkire a csatornáját, kicsit talán el is veszik a többiek között. Éppen ezért gondoltam, hogy megemlíteni őt, hiszen nagyon érdekes és izgalmas videókat készít nekünk. Kedvencei a heti vlogok, amelyeken keresztül megtudjuk, hogy mit csinál egy héten keresztül, mit eszik, recepteket rejt el a 30-40 perces kisfilmekbe. Mindezek mellett szépségápolási termékeket tesztel, illetve sok esetben láthatunk tőle kedvences videókat is, amelyek kitérnek mind a sminktermékekre, mind pedig a tisztítótszerekre, élelmiszerekre. Ha egy nyugodtabb hangvételű csatornára vágysz, akkor érdemes bekövetned őt, hiszen folyamatosak a tartalmak, így sosem unatkozol.

Viszkok Fruzsit az elsők között követtem be, mikor elkezdődött ez a youtuber őrület. Akkoriban nem volt szimpatikus, egyáltalán. Valahogy nem jött be a sok sminkes és a sok erőltetettnek vélt tartalom. A tavalyi homemas kapcsán viszont egyre jobban felkaptam a fejem, ahogy napról-napra jöttek a videók. A kerék egyre jobban megy, hiszen Fruzsi legutóbb az egyik híres magyar női magazin címlapján szerepelt saját sminkkollekciója kapcsán, illetve számos rendezvényre hívják meg, így azokból is folyamatosan kapunk ízelítőt. Érdekes látni, hogy egy fiatal lány az évek során mit hozott létre teljesen önerőből, ráadásul hiteles és inspiráló maradt.

Baumgartner Kata első körben egy nagyon érdekes személyiségnek tűnt. Azóta jobban megismertem, és egy intelligens, szókimondó lánynak könyveltem el magamban. A látszat ellenére, nagyon is sok tapasztalata van az életben, ráadásul nem a megszokott sminkes és étkezős videókat készíti csak el, hanem sok esetben komolyabb témákba is mélyebben belemegy. Ilyen volt ez korábban a hajléktalanszállón tett látogatása, illetve az abortusz kapcsán készített tartalmai. Nem fél kimondani, amit gondol, ráadásul mindezeket teljesen reálisan látja. Általában minden egyes szavával egyet tudok érteni.

Taina Licciardo-Toivola egy 10 gyermekes svéd családanya. A hölgy folyamatosan tölti fel a videókat, ahol a mindennapjaikat mutatja be. Egy-egy reggeli vagy esti rutint, pakolást, síelést, utazást, de tulajdonképpen bármit bele tud fűzni a tartalmaiba. A 12 fős család legutóbb egy igazán kemény túrára készült fel, ugyanis egy hatalmas villából egy 14 négyzetméteres kisbuszba költözve járják be hamarosan Európát. A körtúra során még Magyarországra is ellátogatnak! Nagyon aranyos és szimpatikus az ő személyiségük, és inkább megnyugtató őket nézni, mintsem stresszelő, a tíz gyermek ellenére sem. Rend és fegyelem uralkodik náluk, egyáltalán nem érezhető, hogy a szülők nem bírnának ennyi gyerkőccel. 

http://www.ahmagazin.com/kultura/inspiralo-youtube-csatornak-2/

Hozzászólások