Média

Inspiráló youtube csatornák | #2

A cikksorozat első felében már bemutattam nektek pár olyan youtubert, akikből a mindennapok során rengeteg inspirációt nyerek. HeyJulie nevét már sokan megismertétek általam, de felvetődött még NoraSpiration, Warga Krisztina és Herczeg Hajni csatornájának neve is. A második részben további tartalomgyártókat hoztam nektek, akiket érdemes lenne megismernetek.

Pixyre egyedülálló anyaként kezdte meg pályafutását több, mint egy éve. Azóta ismét kisbabát vár és a párjával is rendeződtek a dolgaik. A napi vlogok mellett természetesen az anyukalét rejtelmeibe is beavatja a nézőket. Amióta ismét állapotos, nem felejti el erről sem tájékoztatni a nézőket és beszámolni minden aprósággal kapcsolatban. Amiért szóba hoztam az ő munkásságát az a hitelesség és a szerethetőség. Bár tény, hogy nagyon sokszor nem értek vele egyet, de jó látni egy anyuka nézőpontját a mai világban a neveltetésről, illetve azt is öröm nézni, hogy mindent megmutat. Ha fáradt, ha beteg, ha nehéz napja volt, mindent. Pont ettől lesz valaki jó vlogger, hogy nem túl mesterkélt és szerkesztettek a videói.

Következő kiszemeltem Módis Gabriella. A hölgy 2017. márciusában csatlakozott a videósok táborába. Azóta számos témában készített tartalmakat. Férjével és cicájával tengeti mindennapjait, mint sminkes. Humora és stílusa roppant egyedi, pont emiatt is szerettem meg a tartalmakat, amelyeket hétről-hétre közzétesz. Természetesen nem feledkezik meg a komolyabb témákról sem, de még ezeket valamilyen vicces formában próbálja közölni a nézőivel. Nemrégiben volt az esküvője, így még erről is készített egy kisebb összefoglalót, amely nemrég került fel a platformra. Nála is azt szeretem, hogy hiteles, megmutat jót és rosszat is, és persze nem utolsó sorban azért nézem folyamatosan, mert feldobja a napjaimat az a lazaság, amellyel videókat vesz fel. 

Shoulshine by Andi sokak számára ismerős lehet, hiszen kiskora óta szinkron színészkedik. Videósként 2016-ban kezdte meg pályafutását, azóta pedig számos témát feldolgozott. Néha felül a lóra és meglovagolja az épp aktuális trendeket, de ezek mellett főzős, utazós, vlogos, sportos tartalmakat is megoszt a közönséggel. Nem sorolja magát igazán egyik táborba se, hiszen kedve szerint készít kisfilmeket, nem kényszerből csinálja. Legutóbb Franciaországban járt, ahonnan kilenc perc tömör gyönyörrel tért haza.
Andit szinte a kezdetek óta követem, így látom, hogy hova fejlődik és elmondhatom, hogy nagyon is jó irányba. Sajnos néha vannak olyan időszakok, amikor kevesebb ideje akad, de mindig kárpótol bennünket egy-egy verses poszttal instagramon. Érdemes követni őt, mert nagyon inspiráló képeket oszt meg minden egyes nap.

Hormonmentes Janka 2015 óta van jelen a youtube világában. A hölgy volt az első olyan tartalomgyártó Magyarországon, aki valóban hiteles és oktatóvideókkal jelentkezett rendszeresen. Janka a nőkkel kapcsolatos problémákról és betegségekről kisfilmeket készít, de természetesen a párkapcsolat és a férfi nemről sem feledkezik meg. Igazi felüdülés az ő videóit nézni minden egyes nap. Rengeteget tudunk belőle tanulni és olyan dolgokról rántja le a leplet, amelyet egy-egy film kapcsán elképzel az ember, hogy hogyan zajlik, de a való életben teljesen máshogy éljük meg ezeket az apróságoknak tűnő dolgokat.
Jankát azóta több televíziós műsorba is meghívták, ráadásul TED előadásokat is tartott már a nagyközönség számára. Ez alapján bátran kijelenthetjük, hogy a témában igencsak jártas hölgyemény segíti a mindennapjainkat, aki nem fél tabutémákról beszélni.

A cikksorozat ezen részének utolsó tagjaként bemutatnám még Lillát, aki évek óta utazós tartalmakkal látja el a világhálót. A lány több évig Japánban élt, így főként az ottani tapasztalatairól beszélt a kamerának, azóta viszont már hazatért és próbál beilleszkedni a hazai videósok közé. Lillát azért is szerettem meg, mert nagyon részletesen bemutatta azokat a helyeket, ahol járt, őszintén elmondta, hogy mi volt jó és mi nem az adott helyben, így az ember könnyebben mérlegel, hogy vajon meglátogassa-e azt a desztinációt, avagy sem? Lilla mindezek mellett járt már Amerikában, Berlinben, több hazai fesztiválon, de még Horvátországban is. Aki szereti az utazós tartalmakat, annak bátran ajánlom a vlogjait!

Hozzászólások