Könyvek

Japánok egy macska szemén keresztül

Az állat főszereplőkkel rendelkező történetekben mindig van valami különleges. A legtöbbször ugyanis az írók rajtuk keresztül mutatják be gazdáik problémáját, vagy éppen meglepően hiteles társadalomkritikát kerekítenek az ártatlannak tűnő történetekből. Az ilyen könyvek szinte kivétel nélkül mind nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen mindenki szívét nagyon hamar megérintik és sokszor sokkalta eredményesebben mutatják be az embereket és történeteiket, mintha maguk az emberek lennének a főszereplők.

Az Ulpius Baráti Kör jóvoltából idén ősszel sem maradunk szívmelengető, állatfőszereplős történet nélkül. A kiadó ugyanis elhozza nekünk a hazájában hatalmas népszerűségnek örvendő, kortárs író Hiro Arikawa regényét, Az utazó macska krónikáját.


A történet főszereplője Nana a macska és a gazdája, Szatoru. A férfi szeretne találkozni három ifjúkori barátjával, és emiatt beutazza ezüstszínű furgonjával és hűséges házikedvencével Japánt. Az út során több titokra fény derül, az azonban egészen a végéig rejtve marad, hogy miért is indultak útnak valójában.

A könyv már közel egymillió embert hódított meg és biztosra vesszük, hogy a magyar megjelenés után ez a szám csak nőni fog. Megindító történet a hűségről, a barátságról és a japán kultúráról.

A magyar kiadó szerencsére megtartotta az eredeti borítót, ami a maga minimalista stílusában remekül reflektál a történetre és letisztultságával szintén finoman utal a japán kultúrára. A könyvből 2018-ban film is készült, Miki Koichiro rendezésében, Tabineko Report (The Travelling Cat Chronicles) címmel.

A kötet Magyarországon 2019. november 25-én jelenik meg, viszont már most elő tudjátok rendelni az alábbi linken.

 

Hozzászólások