Média

20 érdekesség a születésnapos Jim Carreyről

A mai napon tölti be Jim Carrey a 60. születésnapját. A tehetséges és komikus színészt már megannyi alkotásban láthattuk, köztük például a 23-as szám, vagy a nagy sikernek örvendő A maszk, illetve az Az igenember. Hogy mi történt vele kicsiként egészen mostanáig, azt most a szülinapja alkalmából eláruljuk nektek, hiszen 20 érdekességet tudhattok meg a Jimről.

1. James Eugene Carrey 1962. január 17-én született a kanadai ontariói Newmarket Toronto külvárosában. Kanadai-amerikai színész, komikus, író és producer. Római katolikus neveltetésű, három idősebb testvére van. Anyja francia, ír és skót származású, apja francia-kanadai felmenőkkel rendelkezett (a család eredeti vezetékneve Carré volt). Szerepei után, a gumiarcú becenevet kapta.

2. Jim napi nyolc órát dolgozott egy gyárban iskola után, hogy segítsen a családjának. Tinédzser korában stand-up komikusként is dolgozott.

3. Amikor hetedikes volt, mindig 15 percre az osztály elé állították. Ez nem azért van, mert szórakoztatta osztálytársait, hanem azért, mert szemtelen fiú volt.

4. A transzcendentális meditációt gyakorolja.

5. Mielőtt híres lett volna, Jim megígérte magának, hogy egy nap bevált egy 10 millió dolláros csekket. Pontosan ezt tette 2001-ben.

6. Jim először 1990-ben keltett hangot, miután rendszeres szerepet kapott az In Living Color című amerikai vígjáték-sorozatban.

7.  A színészt a komikus ikon, Rodney Dangerfield fedezte fel.

8. 1996-ban, népszerűsége csúcspontján Jim Carreynek felajánlották a nyolcadik doktor címszerepét, a BBC által készített Doctor Who spinofffilmben, amely végül Paul McGann brit színészhez került. Carrey visszautasította a szerepet, mert egyáltalán nem ismerte a Doctor Whot, annak ellenére, hogy a karakter 1963 óta létezik. Azt állította, hogy valószínűleg felzaklatná a nézőket, ha a Doktort olyan személy alakítaná, aki nem rajongó.

9. Az Igenember című film a filmtörténet 30 legnagyobb fizetésének egyikét adta Jim Carreynek. A Peyton Reed által rendezett Yes Man egy 2008-as vígjáték, amelyben maga Jim, Zooey Deschanel, Bradley Cooper, John Michael Higgins és Terence Stamp szerepel.

10. Oltásellenes. Nyilvánosan kifejtette álláspontját az orvosi oltások ellen, amelyek véleménye szerint autizmushoz vezetnek. Emellett nyíltan támogatja a “Green Our Vaccines” kampányt, amelynek célja, hogy megszabadítsa az oltásokat a szerintük mérgező összetevőktől.

11. Jim Carreyt édesapja inspirálta, hogy belevágjon a stand-up comedybe.

12. 2004-ben csillagot kapott a kanadai Hírességek sétányán.

13. Tupac Shakur és Jim Carrey jó barátok voltak, amikor Tupac börtönbe került, levelezőbarátok lettek és Jim folyamatosan vicces leveleket küldött neki, hogy felvidítsa.

14. Depresszióban szenvedett, egy ideig szedett rá gyógyszereket, de végül kigyógyult belőle.

15. Jim Carrey 2013-ban gyerekkönyvet írt, How Roland Rolls címmel. 2021-ben pedig kiadta második könyvét, a Memoirs and Misinformationt.

16. 2014. augusztus 29-én megtiszteltetés érte, ugyanis Kanadában készített róla bélyegeket, amik a legismertebb filmfiguráinak képmásait viselik, mint például Ace Ventura, Stanley Ipkiss A maszkból és Lloyd Christmas a Dumb és Dumber – Dilibogyókból.

17. Első felesége, Melissa Womer producer és színésznő volt, született egy lányuk, Jane Erin Carrey. A kapcsolatuk 1983-1995-ig tartott, ezután megismerkedett Lauren Holly színésznővel, akit szintén elvett, de házasságuk csak egy évig tartott. 2000-től a következő híreségekkel randevúzott: a Me, Myself és Irene című filmbéli társszereplőjével, Renée Zellweger-evel, 2005-től egészen 2010-ig Jenny McCarthy modellel és színésznővel, végül Jim 2012-ben találkozott Cathriona White-tal, egy írországi sminkessel. 2015. szeptember 28-án a nőt holtan találták, öngyilkosságot követett el (vényköteles gyógyszer-túladagolás).

18. Cathriona White halálával kapcsolatban a családtagok úgy vélték, hogy Jim miatt halt meg szerettük, ugyanis szerintünk Jim volt az, aki beszerezte ezeket az illegális gyógyszereket, illetve a nő édesanyja azt állította, hogy a színésznek szexuális úton terjedő betegségei is voltak, amit eltitkol. Végül nem indult ellene per, mindkét fél elállt a további jogi eljárásoktól.

19. Jim és lánya, Jane között erős az apa-lánya kapcsolat, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy ő az egyetlen, akit követ twitteren a színész.

20. A Dumb and Dumbert tartja az egyik legviccesebb filmjének.

Mennyi érdekességgel voltatok tisztában Jimmel kapcsolatban és melyik volt az, ami a legjobban meglepett? Van kedvenc filmetek vagy sorozatotok a színésztől?

20 érdekesség a születésnapos Ian Somerhalderról

Hozzászólások