Anthony William – Gyógyító médium

Anthony William kötete az Édesvíz-nél került kiadásra. A Gyógyító médium 25 év alatt több tízezer embernek segített meggyógyulni a különböző betegségekből. A sok embert érintő migrén, Lyme-kórm a Candida, a pajzsmirigy alul-, illetve felülműködés és a depresszió komoly terhekkel nehezíti meg a beteg életét. Az író felfedi ezeknek a teljes és természetesen módon történő gyógyulás titkait.

A könyv olyan betegségek valódi okait írja le, amelyek jelenleg nem megfelelően vannak kezelve. A természetes gyógymódok olyan betegségek hosszú sorára találnak megoldást, mint a fent említettek. A kötet segíti az olvasót, hiszen ebben a zavaros világban téves információk tömkelege terjed egy-egy komolyabb, vagy talán nem is annyira komoly probléma kapcsán. Mindenkit megijeszt a rák, a Lyme-kór, a depresszió, illetve azok a betegségek, amiknek a nevét még kiolvasni is alig tudjuk. Ha érint bármilyen probléma, akkor ez a könyv neked való, hiszen feltárja azok valódi okait.

“Valamilyen szinten olykor-olykor mindenki él át stresszt. Néhányan azonban érzékenyebben reagálnak erre, mint mások. Ha tartósan stresszes állapotban vagy, az ezáltal folyamatosan termelt adrenalinlöket valószínűleg sok kárt okoznak a szervezetedben, főleg az agyadban és számos idegedben. Ez magas vérnyomásos reakciót idézhet elő, ami bizonyos területeken, például a háromosztatú idegben szűkületet okozgat, ami pedig migrént válthat ki.”

Nálam elsősorban a Lyme-kóros fejezet nyert érvényt. Miután már két alkalommal szenvedtem tőle, így érdekelt, hogy mi ennek a kullancs által hordozott betegségnek a valódi oka. Sokkolt a leírás, miszerint 1975-ben találkoztak először ezzel a kórral. Ezek alapján egy nagyon új betegségről beszélünk. A Lyme tünetei között a fáradtság, de főként az ízületi fájdalmak vannak. Több fázisban éri el a pácienst, aki akár le is bénulhat, illetve meghallhat a kórban. Egy rovartudós 1980-ban találta meg a Borrelia bugdoferi nevű baktériumot, amelyet a kullancsok csípésével átadnak az embereknek. Ezek alapján azt hitték és hiszik is a mai napig, hogy a Lyme-kórt baktériumok okozzák. A könyvből viszont kiderül, hogy valójában rengeteg olyan esetet jelentettek, amelyben a betegek nem érintkeztek, de még csak nem is találkoztak kullanccsal. Ez magyarázhatja nálam a második Lyme-kóros fertőzésemet, amelyet ezek szerint nem biztos, hogy antibiotikummal kellett volna kezelni.

A következő fejezet, amely érdekelt az emésztőrendszer egészsége. Az író itt taglalja, hogy fogalmunk sincs, hogy mi zajlik a gyomorban amikor abba étel kerül. Az emésztőrendszert csodának tartja, amely egy olyan jelenség, ami mindenen túlmegy, amit felfoghatunk. Ez kicsit erős kijelentés, de valahol egyet tudok vele érteni. Annyi hatás éri az emésztést, amire nem gondolunk. Ha például azt vesszük, hogy folyamatosan fel vagyunk fújódva, nem biztos, hogy minden esetben az ételekben kell keresni a hibát. Sok esetben a lelki hátterek okoznak ilyen problémát, ahogy a belekben lévő egyéb gondok esetén is érdemes átgondolni, hogy nem stresszelünk-e túl sokat.

“Mindenki tudja, hogy beleharapunk az ételbe, megrágjuk, lenyeljük, az belép a gyomor-bél rendszerbe,  ahol valamiféle lebontás zajlik, majd azt is tudjuk, hogy ez a folyamat néha nem megy olyan jól, és ilyenkor megfájdul a gyomrunk, vagy kellemetlen érzés, vagy még rosszabb zavar támad a bélrendszerünkbe.”

A mű kitér továbbá a rettegett gyümölcsökre is. Hányszor hallottuk már, hogy csak délelőtt egyél belőlük, a banánt meg a szőlőt felejtsd el, este 6 után meg aztán biztosan ne merészelj még egy szelet dinnyét se enni, mert soha nem adod le az a túlsúlyt, amit a piros lédús finomság okoz. De komolyan, elhiszi ezt valaki? Persze, van abban valami, ha nekiállunk ész nélkül zabálni az épp aktuális frissítőkből, de azért ne feledjük azt sem, hogy még mindig előrébb vagyunk vele, mint egy csomag chips-sel. Arról meg aztán ne is beszéljünk, hogy ezekből nem fér belénk annyi – normális táplálkozás mellett –, hogy kizárólag ezeket okoljuk az elhízásért. Érdemes tehát annak is beszerezni egy példányt a könyvből, aki még mindig azt hiszi, hogy a gyümölcs az ördögtől való.

Ha problémád van az ízületeiddel, a veséiddel, vagy akár cukorbetegségben szenvedsz, akkor irány megvenni Anthony William Gyógyító médium című kötetét, amelyből rengeteg információt megtudhatsz ezek és sok másik betegség gyógyításáról. A példányt köszönjük az Édesvíz Kiadónak!

Dan Millman – Erre születtél

Hozzászólások