Zene

Júliusi #kpop visszatérések

Kicsit vissza megyünk az időben és a júliusban visszatérő vagy debütáló #kpop zenékkel örvendeztetlek meg titeket. Aliee és Taemin daláról korábban, amikor felkerültek a youtube-ra az újdonságok, azonnal írtam. Ezen kívül pedig nézzük, hogy mit is ajánlanék nektek.

A Z-Boys egy héttagú fiúcsapat, akik egy nemzetközi projekt által jöttek létre a Zenith Media Contents alatt, ami azért van, hogy megtalálják és összehozzák más-más ország tehetséges embereit. Van egy Z-Girls nevű párja, ugyanazzal a koncepcióval. A fiúk 7 különféle ázsiai országból (Taiwan, Indonesia, Vietnam, Philippines, India, Japán, Thailand) származnak. Az első daluk kicsit lazább lett, mint a mostani Holla Holla zenéjük, ami inkább erősebbre sikeredett. A srácok megmutatták tehetségüket mind a táncban, mind énekben és rapben. Nagyon jól összeválogatták a bandát, örülök ennek a kezdeményezésnek.

Ha valaki lassabb és egyben gyönyörű dalra vagy videóklipre vágyna, akkor mindenképpen EDEN új zenéjét ajánlanám. Annyira tetszik az a nyugalom, ami árad ebből a zenéből és Heize hangja is remekül passzol hozzá. Természetesen a szerelemről énekelne, így szerintem még gyönyörűbb az egész. A 31 éves énekes nagyon tehetséges, három éve debütált és ez még csak az ötödik dala, azonban ezek mind fantasztikus klippel és szöveggel vannak megáldva. Egyszerűen hibátlan.

Ha már Heize-ről volt szó, júliusban megjelentette legújabb szóló dalát We don’t talk together címen, aminek a BTS egyik tagja Suga volt a producere. Suga produkciós képességének, Giriboy rapjének és Heize hangjának a keveréke a dal érzelmeit csúcspontra helyezi. Az énekesnőnek egyébként négy hónapja jelent meg She’s Fine című albuma, de nem tétlenkedik a fiatal lány, újabb és újabb zenével rukkol elő. A We don’t talk together dalszövegét Ő és Suga írta meg együtt, míg a zenét Heize és El Capitxn részvételével jött létre. A Suga-val folytatott első együttműködés révén Heize azt tervezi, hogy eltér attól, amit már megszokhattak tőle és valami újat mutat rajongóinak.

Az ITZY még friss előadónak mondható, hiszen a banda az év elején debütált Dalla Dalla című dalukkal. A lányok ismertetőjele, hogy kiemelkedő a tánctudásuk. A hangjuk nem a legerősebb és ezért tűnhet kicsit egyszerűbbnek a zenéjük, amit kompenzálnak a mozgásukkal. Ennek ellenére rengeteg rajongójuk van és még csak fél éve robbantak be a köztudatba. A múlt hónapban megjelent ICY című daluk már közel 70 millió megtekintéssel bír, ami hatalmas szó friss bandáknál. Maga a szám szerintem igazán fülbemászó és nyárias lett. Tele van energiával, és nagyon szeretem a hozzá tartozó bolondos klipet.

 

HYO az egyik legkülönlegesebb koreai előadó. Régebben is volt egy fura stílusa, de mondhattuk még, hogy kpop. A mostani énje 180 fokos fordulatot vett, az énekesnő egy techno stílusú zenével tért vissza, legutóbbi dala a Punk Right Now pedig kilenc hónapja jelent meg. Most viszont dj-ként tengeti napjait és a Badster-hez hasonló zenéket dob piacra, amit nem csak koreaiul, hanem angolul is meghallgathatunk. Be kell vallanom, ez annyira nem fogott meg mint az utóbbi zenéi, szóval reménykedek benne, hogy visszatér a régi stílusához.

Na, ki lett a kedvencetek? Tudom, a stílusok eléggé különböznek, de így a jó. A legtöbben biztosan találtok olyat, ami tetszeni fog. Viszont nehogy azt higgyétek, hogy ennyi volt a koreai zenéből. Hamarosan jövök az ajánló második felével. Várjátok már, ugye?

Hozzászólások