Dan Millman – Erre születtél

Egyszerűen lenyűgüznek az Édesvíz Kiadó kötetei. Az Erre születtél című bővített, 25. jubileumi kiadás írója Dan Millman, A békés harcos útja című könyv világhírű szerzője, aki már emberek százezreinek mutatott utat, hogy értelmet, célt és irányt találjanak az életükben az ősi bölcsességen alapuló, modern életfeladat-rendszer segítségével, amelyet az Erre születtél lapjain ismerhetünk meg.

Az alkotás akár jóslásként is alkalmazható, elsősorban azonban egy praktikus és jól érthető számmisztika, amely ősi tanokra épül. Az első részben az életcél-rendszerrel ismerkedhetünk meg, amely kapcsán megtudjuk ennek az eredetét, meghatározhatjuk a születési számunkat, az életutunkat és a megértés sarkalatos pontjait is áttanulmányozhatjuk. Miután megtudtuk, hogy mi a születési számunk, mehetünk is a második részre, ahol a sorsunk csíráit olvasgathatjuk. Itt nagy vonalakban leírja, hogy melyik szám mire számíthat az életben, mik a céljai és, hogyan tud változtatni, ha éppen nem elégedett önmagával vagy életútjával.

A harmadik fejezet a leghosszabb, hiszen itt egyesével taglalja a számok eredetét, illetve ezekkel rendelkező személyeknek milyen feladatai vannak a földön, mit kell véghezvinniük, hogy boldogok legyenek. Kifejti, hogy mik az adott személy pozitív és negatív megnyilvánulásai, illetve az életút kitörési pontjaival és annak buktatóival is megismerteti az olvasót. Kitér az egészség, az étkezés, a sport, a kapcsolatok és a képességek, munka és pénzügyek témájára. Ír pár példát is arra, hogy az adott számmal mely hírességek rendelkeznek. A fejezet végén segítséget nyújt a sorsunk beteljesítésének kulcsfontosságú tényezőivel. Irányelveket és javaslatokat ad, hogy mire figyeljünk, illetve hasznos kérdéseket vet fel annak érdekében, merre irányítsuk az életünket. Egy kisebb részben a spirituális törvényekre és a sorsfordító változtatások eszközeire is kitér.

“A világban nem kell rendet teremtenünk; a világ maga a megtestesült rendezettség. A mi feladatunk az, hogy harmonikusan beilleszkedjünk ebbe a rendbe.” – Henry Miller

A negyedik rész az életet meghatározó törvényekeivel foglalkozik. A fejezetben a szellem, a rugalmasság, a választás, az egyensúly, az önfegyelem, a körforgás, a cselekvés és stb. törvényeit veszi alapul. Ezek segítségével újabb irányokat mutat meg az olvasó számára.

A lezárásban a bölcsesség alkalmazását taglalja, illetve az emberi kapcsolatok és az élet ritmusait, illetve dinamikáját és a kilencéves ciklusokat. Ezek segítségével meghatározhatjuk például az összetett kapcsolati számokat. Tehát, ha van párunk, akkor akár azt is, hogy mennyire illünk össze, mik a misztikumok ezekkel kapcsolatban.

“A körforgás törvénye arra emlékeztet minket, hogyan térnek vissza az idő körei és spiráljai önmagukba végtelenül ismétlődő mintázatokban és ritmusokban. A mindenség egy kozmikus lélegzetvétel ütemére tágul ki és húzódik össze, mely évmilliárdokig tart; az évszakok minden esztendőben beköszönnek és tovatűnnek; A vízcseppek aláhullanak az égből, majd páraként felszállnak, összesűrűsödnek, és újra aláhullnak. Az ég világon mindennek megvan a maga ritmusa és körforgása.”

A kilencéves ciklusok kapcsán az energia ismétlődő mintázatai felbukkannak, eltűnnek, majd ismét megjelennek, begyűrűzve az időben és egyre magasabb szintre emelkedve, amint lassan kijárjuk az élet iskoláját, és felhágunk sorsunk beteljesítésének ormaira. A születési számunk és életutunk hatásán kívül a kilencéves ciklusok aktuális helyzetét befolyását is erőteljesen érzékeljük, és elmondhatjuk, hogy minden év meghozza a maga problémáit és lehetőségeit. A körforgás egyes éveinek dinamikája a magvetés, növekedés, érés, betakarítás és beszántás fogalmait takarja. A könyv segít megtudni, hogy az életciklusod melyik részében jársz, mi az, ami az elmúlt években történt és mi fog még lezajlani ebben a szakaszban.

Összességében elmondhatom, hogy hatalmas segítséget nyújtott az Erre születtél című kötet. Imádtam minden egyes percét, amit az elmélyedésével tölthettem. Nem csak a saját utamat látom tisztábban, hanem a családtagokét is, hiszen meg tudtam nézni, hogy mi vár rájuk, mi az, ami összekapcsol minket. Részletesen mutatja be, hogy kik vagyunk, kik lehetünk és azt is, hogy mivé válhatunk, ha helyesen élünk. Rémisztő pontossággal írta le a hozzám tartozó részeket, aminek segítségével sok mindenre rájöttem magammal kapcsolatban. Például, hogy valóban egy nehezen megközelíthető személy vagyok, illetve, hogy az életcélom, hogy megtanuljam elfogadni önmagamat és ne mások elvárásai szerint éljek.

Ez a mű minden centjét megéri, így ajánlom az összes olyan fiatalnak, aki nem tudja, hogy mit kezdjen az életével, vagy bárkinek, aki egy kicsit is hisz az ezoterikában és szeretné több oldalról tanulmányozni a belső énjét! Köszönjük az Édesvíz Kiadónak!

Hozzászólások