AHdvent

AHdvent 2. nap: Mi várható a mozikban decemberben?

Elérkeztünk hát a decemberhez, az év utolsó hónapjához, amiben ismét tucatnyi filmmel találkozhatunk majd. A következő pár pontban pedig azokat a alkotásokat mutatnám be, amelyekre igazán megéri majd jegyet váltani. Lesz itt vígjáték, családi-és vagy mesefilm, karácsonyi mű vagy és a horror rajongóknak is kedvezni fog majd.

December 5-én kerül a mozikba a Sarkvidéki akció című animációs mesefilm. Ebben a történetben Fürge (Jeremy Renner) a sarkvidéki róka a főszereplő, aki az Arctic Blast postatermében dolgozik, ám sokkal nagyobb álmai vannak. Arra törekszik, hogy ő legyen a világ legjobb szánhúzó kutyája és mindent megtesz azért, hogy így is legyen. Egy nap a főnöke egy titokzatos csomagot bíz rá, hogy elszállítsa azt egy titkos helyre. Ott találkozik a gonosz Otto Von Walrus (John Cleese), aki ördögi tervet eszelt ki azért, hogy elpusztítsa és megolvassza az Északi-sarkot és ezáltal világuralomra törjön. Fürge természetesen meg akarja őt állítani és ezért a barátai segítségét kéri. Remek kikapcsolódást tud nyújtani ez a mese,

Ugyanabban az időben egy magyar film is a mozik vásznaira fog kerülni, ami a SEVELED címet kapta. A romantikus vígjáték Gergő (Mészáros Béla) életét követi nyomon, aki beteg édesanyja (Básti Juli) kedvében szeretne járni, unokákat akar. Mivel már csak napjai vannak hátra, Gergő úgy dönt, hogy megkéri állapotos szomszédját Sacit (Tenki Réka), hogy játssza el, hogy együtt vannak és az ő gyermekét várja. Az édesanyja ebben a tudatban boldogon tölti el utolsó napjait, elköszön mindenkitől, de végül mégis meggyógyul. A fiatal kamupár élete pedig itt kezd el bonyolulttá válni, hiszen egyre több hazugságot halmoznak fel. A film rendezője Orosz Dénes, aki a Poligamy és a Coming Out készítője is volt. Ha szeretitek a magyar filmeket és szórakozni vágytok, akkor a SEVELED lesz az igazi, garantált mosolyokat fog az arcotokra csalni.

Egy egész jó kis horror sztorival folytatjuk, ami a Fekete karácsony és december 12-én kerül a mozikba. A film története egy sorozatgyilkosról mészárlásáról szól, aki a Hawthorne Főiskola ünnepi időszakában öli meg egymás után a diáklányokat. Azonban a tettes hamarosan rájön, hogy ezek a lányok nem adják könnyen az életüket. A szereplők között ott van Imogen Poots, aki a Need for Speed-ben is szerepelt, továbbá a Charmed rebootból ismertté vált Aleyse Shannon is főszerepet kapott, láthatjuk majd Brittany O’Grady-ot, aki a Kegyetlen csillogás-ban alakított és Lily Donoghue a Jane the Virgin színésznője is feltűnik majd. Az előzetese alapján egy olyan horrorrajongónak, mint nekem, ez egy kötelező darab. Nagyon szeretném már látni, hogy hogyan alakul a lányok élete, miként fogják a gyilkost meglepni.

Szintén egy olyan darab következik, ami mindenféleképpen moziban nézős. Ez a Jumanji második része, a Vár a dzsungel, és valószínűleg az elődjénél is sokkal viccesebbre sikerülhetett, hiszen már ha az előzetesét megnézzük fogjuk a hasunkat a sok nevetéstől. Nagyon tetszik, hogy a régi szereplők megmaradtak, annak is örülök, hogy a két öreggel felfrissítik a filmet. Remek beszólásokkal fogunk találkozni, az előzetesből például a bütykös fütyök már megnevettetett és emellett újabb akciódús jelenetet láthatunk majd, ami méltó lesz az első rész és az 1995-ös verziója mellett. Dwayne Johnson-ban szerintem sosem lehet csalódni, így bátran ajánlom a december 12-én debütáló filmet azoknak, akik szeretik a színészt vagy a kalandokkal teli alkotásokat.

December 19-én két karácsonnyal kapcsolatos alkotás is napvilágot lát majd. Az egyik az Elfeledett karácsony (norvég címe: Snekker Andersen og den vesle bygda som glømte at det var jul), ami a következőről fog szólni: Van egy hely, ahol az emberek nem ismerik a karácsonyt, azonban amikor egy kislány olyan szót hall, amit nem ismer, kérdezősködni kezd. Elise egy boltban hallja meg először ezt a szót, majd felkeresi az urat, hogy meséljen neki erről az ünnepről. Természetesen a férfi mindent elmond, sőt, még magához a Mikuláshoz is elviszi, aki beavatja minden gyönyörűségébe, ami ezen a napon zajlik. Egy varázslatos és szeretett teljes norvég filmre számíthatunk, ami betekintést ad nekünk is, hogy milyennek kéne lenni ennek az ünnepnek.

A második pedig a Családi karácsony címmel ellátott dán gyöngyszem, amiben arról lesz szó, hogy milyen nehéz is egy család élete, mikor mindenki egy helységben tartózkodik. Amikor az ünnepek alkalmára az egész rokonság egybe gyűl, nem mindig jelent felhőtlen örömöt és boldogságot. A dán származású rendező, Paprika Steen egyben a film főszereplője is, Katrine karakterét alakítja. Ő és férje, Mads (Jacob Lohmann) vacsorát rendez karácsonykor, ahová természetesen a családtagok érkeznek vendégségbe. A különböző stílussal rendelkező emberek pedig nem mindig férnek meg egy asztalnál és így alakul majd ez az este is, katasztrófává válik. Szórakoztató és feszült filmre számíthatunk és reméljük, hogy egy igazán meghitt, boldog végeredményre.

Ha egy mesét néznétek meg az év végén, akkor csak is a december 26-án megjelenő Kémesítve lehet az. Bár semmi köze az ünnepekhez, mégis egy meglehetősen jó és vicces történetre számíthatunk. Kedves és szerethető karakterekkel. Lance a világ legmenőbb titkos ügynöke, akit egy Walter nevű fiatal zseni átváltoztat egy galambbá, mert szerinte az a legjobb álca egy kém számára. A karakterek hangjait olyan színészek adják majd, mint Karen Gillan, aki a fentebb említett Jumanji egyik főszereplője, Will Smith vált Lance galambbá, akit a legutóbb a Gemini című filmben láthattuk és Tom Holland fog megszólalni Walterként.

Utolsóként pedig egy olyan film kerül bemutatásra, ami azt taglalja, hogy mivé válhat a világunk a mesterséges intelligencia folyamatos fejlődése mellett. A Jexi főszereplője Phil, akit Adam Devine alakít majd, őt pedig a Modern családból ismerhetünk, mellette Alexandra Shipp színésznővel találkozhatunk, aki Cate-t alakítja. Magának, a mesterséges intelligenciának a hangja pedig Rose Byrne lett és az utóbbi két nő az X-Men univerzumból lehet ismerős. Ha pedig kíváncsiak vagytok, hogy a későbbiekben egy telefon mennyire fogja tudni irányítani és befolyásolni az életünket, akkor mindenképp érdemes adni egy esélyt a Jexi-nek. Szórakoztató és egy kicsit romantikus filmre számíthatunk, ami december 26-ától lesz látható a mozik vásznain.

Mit gondoltok, melyik lesz az év végi hatalmas kedvenc és melyik az, ami csalódást fog okozni? Nekem már meg van, hogy miket szeretnék mindenféleképpen látni, de természetesen várjuk azt is, hogy nektek mi szerepel a várólistátokon.

Hozzászólások