ezeket szerettük

AHónap kedvencei – Augusztus

Média

Augusztusi kedvencem, ezúttal a Szemfényvesztők sorozat lenne, amit már korábban is néztem pár alkalommal, de nem kötött le annyira. A hónapban ismét visszatértem a sorozathoz, nem bántam meg. A híres film alapján készült, amelyben azonban más karakterekkel találkozhatunk. Cameron Black ikertestvére nagy bajba kerül, amiért a szabadságával fizet és börtönbe zárják. Cameron minden erejével azon van, hogy bebizonyítsa, testvére rosszkor volt rossz helyen, ehhez pedig az FBI segítsége is kell. A csapatával végül azon kapja magát, hogy illúzióikkal és trükkjeikkel segíti az FBI munkáját, hogy elkapják a bűnözőket, miközben testvére a börtön falain belül próbál segíteni Cameronnak egy-egy ügy megoldásában. Jack Cutmore Scott remekül alakítja Cameron és Jonathan Black szerepét.

Murvai-Czakó Eszter

Épphogy véget ért, én pont akkor kezdtem el nézni. A Jane The Virgin a maga műfajában a lehető legjobb, és ezt nem elfogultságból mondom. Régen nagy szerelmese voltam a szappanoperáknak, nem titkolom, ma is előszeretettel nézek bele az akkori kedvenceimbe. A Szeplőtelen Jane amerikai sorozat, amely humorosan, kellő önkritikával dolgozza fel a szüzesség és a gyermeknevelés témáját. Jelenleg a második szezonnál tartok, így már jobban belelátok a sztoriba és meg kell, hogy mondjam, egyszerűen zseniális. Nagyon jókat mosolygok rajta, hiszen vicces, de néhol mégis drámai, így esti kikapcsolódásnak tökéletes választás volt. Ha a végére értem, természetesen jön róla egy hosszabb ajánló, de addig is, ha még nem kezdtél bele, akkor épp itt az ideje!

Kurdi Réka

Zene

Rita Orát már régóta nagyon kedvelem, több dala abszolút fülbemászó, akárcsak a nyáron megjelent Ritual című nótája is. A dalban közreműködik két olyan zenész is, mint a DJ Tiesto illetve Jonas Blue. A klip is nagyon klasszra sikerült, igazi nyárias, táncos, színes. Szerintem amihez Tiesto hozzá nyúl, abból abszolút sláger lesz, most sem volt másképp, számomra egyértelmű kedvenc lett.

Murvai-Czakó Eszter

Visszatért a zenei palettára az egyik nagy kedvencem. Taylor Swift ebben a hónapban dobta piacra hetedik nagylemezét, amelyről korában már írtunk, de a kedvences felsorolásból sem hagyhatunk ki. Az albumon nem kevesebb, mint 18 dal kapott helyet, amely ezáltal extra hosszúra sikeredett. A számok terén van több lassú, illetve pár pörgősebb alkotás is, amelyek mindegyike nagy kedvencem lett a hónap végére. A Paper Rings, a Lover, illetve az I Forgot That You Existed mellett rongyosra hallgattam már a korábban megjelent dalokat is.

Kurdi Réka

Ebben a hónapban nem is tudtam, hogy mit válasszak kedvencnek. Nagyon örültem Missy Elliott visszatérésnek, amiről korábban cikket is írtam, és úgy gondoltam, hogy biztosan bekerül majd ide is. Viszont eljött a VMA, ahol Camila Cabello és Shawn Mendes előadták közös, Senorita című dalukat. Amikor felkerült youtubera a videóklip és ezzel együtt felröppent a hír, hogy a sztárok együtt vannak, nagyon örültem, mert remekül passzolnak egymáshoz, és a kémia is meg van köztük, ami fellépésükkor is láthatóvá vált. Gyönyörű volt az előadás, tetszett, hogy mindent beborítottak fénnyel és ahogyan átdolgozták egy kicsit a dalt. Sajnálom, hogy a várva várt csók nem csattant el, pedig számítottam rá, de a közeledés, az érzéki pillantások és érintések mindent elárultak. Számomra mindenképp a hónap egyik legjobb fellépése volt az övéké.

Lócska Szabina Nina

A hónap kedvencének kiválasztása számomra sosem jelentett egyszerű feladatot, de idén augusztusban nem kellett sokat gondolkodnom azon, miről fogok írni. Az AWS zenekar „Még lélegzem” című száma szerelem volt első hallásra, ami a megjelenése után szinte azonnal a legkedveltebb dalaim egyike lett. A szám augusztus 20-án a Petőfi Zenei Díjátadó keretein belül került először bemutatásra, majd egy nappal később az együttes hivatalos oldalára a hozzá készült videóklippet is feltöltötték. A korábbi szerzeményeikhez hasonlóan a szöveg most is az énekes, Siklósi Örs nevéhez köthető, míg a többi tag – Brucker Bence, Kökényes Dániel, Schiszler Soma és Veress Áron – a zenéért felelős. Bár sokszor nagyon kritikus tudok lenni, a „Még lélegzem” számomra az az alkotás, amibe egyszerűen képtelen vagyok belekötni. Kétségkívül minőségi munkáról van szó, mind a szöveg, mind a hangzásvilág szempontjából, így mindenkinek, aki csak egy kicsit is érdeklődik a metál műfaj iránt, ajánlani tudom.

Nagy Vivien

Könyvek

Az Ikrek havát a hónap elején végeztem ki és nem bántam meg. Bár nem egy egyedi és letehetetlen kötet Ashley Carrigan alkotása, de a stílusa, a hangvétele és a története mégis magával ragatott. Reális és hihető volt, kicsit sem tolta túl a karaktereket, akiknek a múltja igazán kemény volt. A veterános sztoriban egy katona és egy 30 feletti hölgy történetét ismerhetjük meg, ebből is látszik, hogy itt nem egy tiniszerelmet olvashatunk, ami már rögtön egy pozitívuma a kötetnek. Bátran ajánlom egy szürkébb napra, amikor kikelni sincs kedvetek az ágyból.

Kurdi Réka

A Hollóvér után nem győztem kivárni, hogy megjelenjen A holló jele trilógia befejező kötete, a Kárhozat. Kicsit izgultam, hogy hogyan fog tetszeni, de mint kiderült feleslegesen, ugyanis imádtam, így hát nem volt kérdés, hogy ezt fogom kiválasztani, mint a hónap kedvenc olvasmányát. A történet egy megkeseredett, ám annál szimatikusabb férfiról szól, aki próbálja megmenteni az embereket a Mély Királyaitól, akiknek fő céljuk, hogy elpusztítsák az emberiséget. A sztori tele van humorral, erőszakkal és küzdelemmel, de hatalmas hangsúlyt fektet a szerző arra is, hogy megtanítsa nekünk, hogy az emberség a kulcs mindenre. Izgalmas és kalandokkal teli történet volt, amit nagyon sajnálok, hogy befejeztem. Egy biztos, hogy az egyik kedvenc sorozatom lett!

Benedek Eszter

Hozzászólások