Média

20 érdekesség a születésnapos George Clooneyról

A mai napon tölti be George Clooney a 60. születésnapját. A tehetséges és még mindig sármos színészt már megannyi alkotásban láthattuk, köztük például az örök klasszikus, a Vészhelyzet vagy a tavaly decemberében megjelent Az éjjeli égbolt című filmben. Hogy mi történt vele kicsiként egészen mostanáig, milyen megpróbáltatásokon ment keresztül, azt most a szülinapja alkalmából megmutatjuk nektek, hiszen 20 érdekességet tudhattok meg Georgeról.

1. Geroge Clooney 1961. május 6-án született Lexingtonban, Kentucky államban. Édesanyja, Nina Bruce szépségkirálynő volt. Apja, Nick Clooney pedig műsorvezető. Clooney-nak van egy idősebb nővére, Adelia (más néven Ada).

2.  Ír, német és angol származású.

3. Kétszeres Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe-díjas amerikai színész, rendező, producer és forgatókönyvíró.

4. Anyai déd-déd-dédanyja, Mary Ann Sparrow, Nancy Lincoln féltestvére volt, aki Abraham Lincoln elnök édesanyja volt.

5. A nagy képernyőre kerülése előtt a kereszténység felé hajlott. Larry Kingnek adott interjújában Clooney elárulja, hogy gyermekkorának nagy részét ministránsként töltötte egy templomban.

6. Középiskolában a sportot részesítette előnyben. Nagyon jó baseball játékos volt, sikerült a Cincinnati Reds csapatnál próbajátékon részt vennie, de szerződést sosem kapott.

7. A középiskolában átmenetileg Bell bénulásban szenvedett, amely az arcot részben megbénítja. Ez egy éven belül eltűnt, de Clooney kijelentette, hogy a Bell bénulásával kapcsolatos tapasztalatai életének legrosszabb időszaka volt.

Kigúnyoltak és csúfoltak, de a tapasztalat erősebbé tett.

8. George rengeteg elismerésben részesül, többször benne volt az év legstílusosabb, legszebb, legszexibb vagy a legokosabb emberének. Két Oscar díjjal rendelkezik, valamint nyert három Golden Globe díjat is.

9. Az 1997-es Batman és Robin-ban vállalta el Batman karakterének megformálását, amit a későbbiekben megbánt, mert úgy érezte, hogy tönkretette a franchiset.

10. A South Park alkotói többször használták George-t az epizódjaikban és filmjeikben. Azonban a színész imádja a műsort és még azt is mondta, hogy megsértődött volna, ha nem gúnyolódnak rajta. Később kisebb szerepeket is kapott az animációs rajzfilm sorozatban.

11.  Életveszélyes sérüléseket szenvedett a Syriana elleni lövöldözés során. Bár Oscar-díjat kapott Syriana legjobb mellékszerepéért, George Clooney súlyos károkat szenvedett gerincmembránjában, ami miatt gerincfolyadék szivárgott az agyába. Hatalmas fejfájását és rettenetes hátfájását hónapok alatt kellett kezelni, hogy teste normalizálódjon.

12. Kiáll a melegek mellett, aktivista, humanitárius, rengeteget jótékonykodik.

13. 1989-ben feleségül vette Talia Balsam színésznőt, de 1993-ban elvált. Azt mondta, soha többé nem házasodik, és soha nem lesz gyermeke. Fogadást kötött Michelle Pfeiffer és Nicole Kidman színésznőkkel, hogy 40 éves koráig így is marad, majd mikor megnyerte és elküldték neki az összeget, visszaküldte dupla vagy semmivel. Ismét fogadtak, hogy 50 éves koráig még mindig nem lesz gyereke és ismét George nyert.

14. George 53 éves korában megszegte fogadalmát, amikor feleségül vette az emberi jogi ügyvédet, Amal Clooney-t. Clooney és Alamuddin 2014. szeptember 27-én házasságot kötöttek Velencében, Olaszországban. Három évvel később 2017 februárjában jelentek meg hírek arról, hogy Amal terhes és ikreket vár. A gyönyörű feleség pedig 2017. június 6-án adott életet egy lánynak és egy fiúnak Ella és Alexander – egy londoni kórházban.

15. Pénzt keresett női cipők, háztól házig tartó biztosítás, raktárpolcok, dolgozó építmények és vágódohány árusításával.

16. 1999-ben hagyta el a Vészhelyzet című sorozatot, hogy filmes karrierjére koncentráljon.

17. 2008 januárjától az ENSZ békenagykövete.

18. 2012-ben az apjával együtt a szudániak mellett tiltakoztak Khartoum kormánya ellen, amikor is letartóztatták őket.

19. Clooney volt a második férfi Richard Gere után, aki megjelent a Vogue magazin címlapján.

20. A brit királyi család közeli barátja, részt vett Meghan Markle és Harry herceg 2018. májusában megrendezett királyi esküvőjén.

Mennyi érdekességgel voltatok tisztában és melyik volt az, ami a legjobban meglepett? Van kedvenc filmetek vagy sorozatotok a színésztől?

20 érdekesség a születésnapos Anya Taylor-Joyról

Hozzászólások