Média

20 érdekesség a születésnapos Anya Taylor-Joyról

A mai napon tölti be Anya Taylor-Joy a 25. születésnapját. A tehetséges és fiatal színésznőt már rengeteg alkotásban láthattuk, köztük például a Széttörve vagy a nemrégiben megjelent Vezércsel című sorozatban. Hogy mi történt vele kicsiként egészen mostanáig, milyen megpróbáltatásokon ment keresztül, azt most a szülinapja alkalmából megmutatjuk nektek, hiszen 20 érdekességet tudhattok meg Anyaról.

Anya Josephine Marie Taylor-Joy 1996. április 16-án született Miamiban (Florida). Édesanyja, Jennifer Marina Joy pszichológus, aki Zambiában született és nőtt fel, továbbá spanyol és angol felmenőkkel rendelkezik, míg apja, Dennis Alan Taylor argentin és skót származású.

1. Modellként kezdte pályafutását: 17 éves korában követte egy fekete színű autó, amire először azt hitte, hogy el fogják rabolni, de végül kiderült, hogy egy modellügynökség volt és felkérte őt, hogy a szüleivel menjenek el egy castingra, ahol sikeresen zárta a napot.

2. Brit, amerikai és argentin állampolgársággal rendelkezik.

3. Öt testvére van.

4. 6 éves koráig éltek Argentínában, majd Londonba költöztek, ahol két évig nem beszélt angolul. Gyermekként nagy traumaként élte meg, hogy szülei úgy döntöttek, hogy elköltöznek, ezért két évig csak spanyolul beszélt, reménykedve abban, hogy visszaköltöznek szülővárosába. Végül Harry Potter könyveken keresztül tanulta meg az angol nyelvet.

5. Több vér csörgedezik az ereiben, de ő latinnak vallja magát és szerinte a spanyol az anyanyelve.

6. A Time magazin 2021-ben felvette a világ 100 legbefolyásosabb emberének listájára, és számos elismerésben részesült, köztük egy Golden Globe és egy Screen Actors Guild díjjal.

7. Utálta az iskolát, ezért 16 éves korában abba is hagyta, hogy a karrierjére koncentráljon.

8. Csak fantasy vagy sötétebb stílusú filmekben vállal szerepet, eleinte ez nem volt tudatos, de pár színészkedés után már kérte a vele együtt dolgozókat, hogy szűrjék azokat a szerepeket, amik például romantikusak.

Nagyon szerencsés vagyok, hogy van egy csapatom, amely képes szűrni az ilyen szerepeket. Az általam játszott női karakterek gyakran összetettek és vonzóak. Tehát valahányszor szeretői szerepet kapok, mindig elutasítom – magyarázta.

9. Első meghallgatása a Demóna filmhez volt, ahol Angelina Jolie karakterének egy fiatalabb változatát ábrázolhatta volna, de nagyon izgult aznap és sajnos nem őt választották. A színésznő nagyon maga alatt volt emiatt, hiszen nagy Disney rajongó.

10. A Hill House előkészítő iskolába járt Kensingtonban, Londonban, ahol például Charles herceg és Lily Allen is tanult.

11. Saját filmjeit nem szereti viszont látni.

12. Kiskora óta színész akart lenni, emiatt drámatagozatos volt, viszont emellett szeretne rendezni is, mert rengeteg ötlete van.

13. Túl furcsának és csúnyának tartotta magát a híres léthez.

14. Szeret egyedül filmet nézni, nincs kedvenc műfaja, azokat az alkotásokat szereti, amelyek megmozgatják.

15. Nem szeret tükörbe nézni, mert szerinte olyan, mintha egy hal nézne vissza rá.

16. Vegán étrendet követ, ami azt jelenti, hogy csak zöldségeket eszik. Viszont nagyon szereti az olasz ételeket.

17. Balett táncos volt kiskorában.

18. Igazi művészlélek, tud ukulelén játszani és gitározni is, emellett szívesen énekel, regényt és veset ír. A karantén alatt pedig sikerült a festészetbe is beleszeretnie.

19. Az áttörést hozó szerepe a The Witch című horrorfilm volt.

20. Több videóklipben is szerepelt, ilyen például a 2016-os Skrillex Remix vagy a két évvel ezelőtti Hozier dal.

Mennyi érdekességgel voltatok tisztában és melyik volt az, ami a legjobban meglepett? Van kedvenc filmetek vagy sorozatotok a színésznőtől?

20 érdekesség a születésnapos Jensen Acklesről

Hozzászólások