Sorozatok

Sorozatajánló: Fionna és Cake

Az élénk fantáziával megáldott fiatalok közül valószínűleg sokan úgy érzik, nem ebben a világban van a helyük. Hiszen itt a gyerekkor végeztével mindenkit bedarál a gépezet, amiből már csak akkor kerülnek ki, amikor már fizikailag nem alkalmasak az állásra. Ki akarna itt lenni? Könyvmoly vagy sem, mindenki egy másik univerzumba vágyik. Harcolni, varázsolni, megtalálni az igaz szerelmet, vagy legalább abban a tudatban élni, hogy a következő kaland bármikor bekopogtathat hozzánk. Sokan érezzük, úgy, hogy többre lettünk teremtve, hogy nem lehet ennyi az élet, és hogy mindig van tovább. Főleg, ha Fionna mindennapjaihoz hasonlókat élünk át.

Szürke hétköznapok

A Fionna és Cake című amerikai – elsősorban felnőtteknek készült – rajzfilmsorozat a két címszereplő hepehupás kalandjait követi végig.

A korai húszas éveiben lévő lány tipikusan unalmas munkáját végzi, azaz próbálja az őt figyelmen kívül hagyó turistáknak bemutatni Ooo csodálatos városát. Azonban mágiával teli álmai és a fantáziavilágok iránti érdeklődése miatt úgy érzi, máshol van a helye. Miután beteg macskáját, Cake-et elegendő kereslet híján egy szélhámos kuruzslóhoz viszi, a cica rövidesen eltűnik egy jégkrémárus kocsijában nyílt portálban. Hiába keresi a ragyogó multidimenzionális kaput, hiába ragaszt fel plakátokat szerte a városban, Fionna napok múlva sem találja meg a macskát. Egészen addig, amíg őt is be nem szippantja a korábbi portál.

Dimenzióugrás a köbön

Miután egy csetepaté után megtalálja Cake-et, ketten elindulnak, hogy megkeressék a visszautat, a két szereplő rövidesen az űrben, egy kívánságokat valóra váltó halhatatlan entitás birodalmába kerülnek. Itt rövidesen kiderül: nemcsak, hogy menekülniük kell a házigazda egyik kollégájától, de találniuk kell egy jégmágiát adó varázskoronát. Csak ez  segíthet nekik hazajutni, vagy éppen

találni egy olyan alternatív univerzumot, ahol az előzőnél sokkal érdekesebb életük lehet. Így kezdődik el a különböző világokba való kétségbeesett ugrándozás, amiben velük tart Simon Petrikov, egy életúnt, az első nagy szerelmét továbbra is hiányoló ex-egyetemi professzor és a fent már említett vérszomjas kolléga. Eközben figyelemmel követhetjük az eredeti Oooban maradt barátoknak, Garynek és Marshallnak a kalandait is.

Öntudatra ébredt spin-off

A 2010-től 2018-ig futó Kalandra fel! című rajzfilmsorozat rajongóinak nosztalgiával kedveskedő és a fandomba újonnan belépő mit sem sejtő nézőknek egyaránt érzelmekkel teli élményt nyújt ez a tizenkét részes spin-off. Bőven van benne karakterfejlődés, a múlt felfedezése, a franchise előző kulcsszereplőinek bemutatása és egy rakat ígéretes karakter, akikről szólhatnak legendák, ha a készítők folytatják a sorozatot. Noha a Kalandra fel!-hez képest a Fionna és Cake külön felnőtteknek valóként volt feltűntetve, a sorozat meglehetősen nézőbarát. Nincsenek benne különösen obszcén jelenetek, azonban megéri megnézni, mielőtt gyerekeket is ültetnénk a tévé elé. Ettől függetlenül vicces, hamar ledarálható és nyomot hagy az emberben.

A legizgalmasabb mozifilmek 2023 végére

Hozzászólások