Sorozatok

Mi várható a The Crown hatodik évadában?

Nagy népszerűségnek örvend, a II. Erzsébet életéről szóló Netflix sorozat, amelyből már öt évadot láthattak is a nézők. Az alkotók még egy, befejező szezont készítenek, amely a kétezres évek elején zárná le a történetet.

A tragédiával indít a széria

A sorozat szinte évtizedenként mutatta be Erzsébet, brit uralkodó magánéletét, főbb eseményeket, történelmi pillanatokat. Láthattuk őt fiatalon, a koronázása pillanatában, édesanyaként, szerető feleségként, eleinte bizonytalan, majd kemény, szilárd uralkodóként. Fiatalsága tovaszállt, így az utóbbi évadban is már az idősödő Erzsébet mindennapjait láthattuk a ’90-es években, akinek a fő célja a monarchia stabilitása volt a fontos.

A sorozat az 1990-es évek végén folytatódik. Diana, – akit továbbra is Elizabeth Debicki alakít -,  Al-Fayeddel való kapcsolatával, utolsó nyaralásával, majd súlyos autóbalesetével indul. Ez a koronának hatalmas vesztesége, illetve kihívása volt, hiszen a hercegnőt egy világ gyászolta. Várhatóan láthatjuk, hogy a család miképp küzd meg ezzel a szomorú pillanattal.

Peter Morgan elmondta, hogy a balesetet nem szeretnék bemutatni, a nézők valószínű a paparazzis üldözést fogják látni, majd az utóhatását a történteknek.

Mikorra várható a sorozat új évadának megjelenése?

A jelenleg is zajló forgatások miatt – amely május-júniusig is eltarthat – az előzetes és a pontos megjelenés is várat magára. Valószínűleg az év végén láthatjuk majd a hatodik évadot.

Visszatér majd Károly herceg (Dominic West), Imelda Staunton, mint II. Erzsébet, Fülöp hercegként pedig Jonathan Pryce. Új, illetve tinédzser korban lévő karakterek is feltűnnek majd, hiszen Vilmos herceg és Harry is idősebb lett. Vilmost kezdetben Rufus Kampa, egyetemistaként pedig Ed McVey alakítja, öccsét Harry-t pedig Will Powell formálja meg. Hogy a továbbiakban ki veszi át a helyét, arról még nincs információ. A sorozatban még láthatjuk Vilmos és Katalin megismerkedését, ezért a ma már walesi-hercegné-t, Meg Bellamy alakítja.

Hozzászólások