MédiaSorozatok

Pilotkritika – YOU (2018)

Teljesen ismeretlenül álltam neki a YOU című újonc sorozatnak. A széria Greg Berlanti és Sera Gamble nevéhez fűződik. A pszichotriller a Lifetime-on mutatkozott be, amely Caroline Kepnes kötete alapján készült. Egy 21. századi szerelmi történet, ahol egy srác megszállott zaklatója lesz egy huszonéves lánynak. A technológia segítségével mindent kiderít róla és az ujjai köré csavarja álmai nőjét.

Az első két perc után mondtam azt, hogy oké, először megnézem az előzetest. Sejtelmem sem volt, hogy végül egy ennyire beteg történetet találtam magamnak. A sztori középpontjában Penn Badgley áll, mint Joe, a kiválasztott hölgyet pedig Elizabeth Lail alakítja, aki Beck karakterét formálja meg. A továbbiakban feltűnik még Shay Mitchell, akit korábban a Pretty Little Liars kapcsán ismerhettünk meg. Ő játssza majd a lány legjobb barátnőjét. Zach Cherry és Luca Padovan szintén a szereplők között vannak.

Ahogy már említettem, a történet szerint Joe megszállottja lesz Beck-nek. Egy könyvesboltban dolgozik, ahova egy szép nap a lány betér. Itt ismerik meg egymást, itt válik világossá, hogy ez egy nem mindennapi történet. Joe azonnal nekilát lenyomozni a lányt, kizárólag az instagram és a facebook segítségével. Valahol még tanulságosnak is nevezném a sorozatot, hiszen ebből látszik, milyen egyszerű információkat szerezni egy közösségi portálról!

Joe elkezdi követni Becket mindenhova, amit persze a lány nem lát. Egy este Beck leissza magát a sárga földig, majd a metróban beesik a sínek közé. Itt kezd érdekessé válni a sztori, hiszen Joe azonnal ott terem, hogy segítsen neki. Megmenti, majd másnap ismét feltűnik a könyvesboltban megköszönni, hogy megmentette az életét. Ezek mellett persze láthatjuk Joe normálisabb oldalát is, de az ennél sokkal sötétebb is előkerül. Nem lőnék le minden poént, de az biztos, hogy érdemes belenéznetek a pilotba, mert zseniálisra sikeredett! A színészekről meg már nem is beszélek. Korábban is kedveltem Penn-t, hiszen a Gossip Girl miatt már hosszú évek óta ismertem, és valahol már ott is megvolt benne egy kis őrült jellem. Remek választás volt Joe szerepére, szinte már én is tartottam tőle a képernyőn keresztül.

Ami a többi karaktert illeti, Beck még kérdéses, nem tudtam róla véleményt formálni. Shay viszont továbbra is csak a bugyuta kislány szerepeket tudja elvállalni. Lehetséges, hogy szimplán nincs meg a kellő tehetsége a színészethez, én nem tudom, de korábban sem éreztem akkora nagy számnak a hölgyeményt.

Ettől függetlenül imádtam minden egyes percét. Kicsit hosszabb a megszokott epizódoknál, hiszen közel 50 perces volt az első rész, de nem bántam! Aki szereti a hasonló szériákat, azoknak bátran ajánlom figyelmébe a YOU című Lifetime sorozatot!

Hozzászólások