Könyvek

Magyarul is olvasható az I was Anastasia szerzőjének második regénye!

Alig pár hét múlva, augusztus 31-én jelenik meg Ariel Lawhon második regénye, a Fedőneve Héléne!

Míg a szerző első könyve az 1920-as évek Oroszországába repített el minket, addig új műve az 1930-as években játszódik. A németek támadásakor menekülni kényszerülő feleség, Nancy Wake háborús odüsszeiáját követhetjük figyelemmel, ahogy társasági hölgyből kémmé avanzsál, menekülteknek segít, titkos szervezetekhez csatlakozik és időnként menekülni kényszerül. Pörgős, az egész második világháborún keresztül kalauzolós történetnek ígérkezik, amit megéri olvasni.

Elképesztően olvasmányos beszámoló egy alig ismert, ugyanakkor rendkívüli történelmi alakról. Lawhon eddigi legjobb regénye. –
Kirkus Reviews

A Török Krisztina fordításában megjelenő Lawhon-kötetből már egy filmsorozat is készülőben van, melynek főszerepét a The Crown-ból ismert Elizabeth Debicki játsza.

Ariel Lawhon – Fedőneve Héléne

Nancy Wake 1936-ban Párizsban él, és a Hearst konglomerátum újságírójaként dolgozik. Itt ismeri meg a dúsgazdag francia iparmágnást, Henri Fioccát, akivel szerelmesek lesznek egymásba, majd össze is házasodnak. Nem sokkal később a németek megszállják Franciaországot, és az újdonsült Mrs. Fiocca kénytelen máris egy újabb nevet felvenni: egy háborús fedőnevet.

A Fedőneve Hélène Nancy Wake második világháborús krónikája, akinek a nevét a világon mindenkinek ismerni kellene. Megtudjuk, hogyan csempészett iratokat a Vichy szabad zónában, hogy az üldözöttek Spanyolországon át menekülhessenek a nácik elől. Végigkövethetjük a saját menekülését a Pireneusokon át, miután a Gestapo ötmillió frankos vérdíjat tűzött ki a fejére. Megismerhetjük az angol SOE (Különleges Hadműveletek Végrehajtó Egysége) soraiba való csatlakozásának körülményeit, és azt, hogyan lett ezután a francia ellenállás egyik legbefolyásosabb vezére.

A Fedőneve Hélène fordulatokban gazdag, izgalmas kémregény a második világháború időszakáról. Ariel Lawhon a történelmi hűséget megőrizve, részben a képzeletére hagyatkozva mutatja be Nancy Wake lebilincselő és mozgalmas történetét a szerelemről, az önfeláldozásról és a megingathatatlan eltökéltségről.

Hozzászólások