Könyvmolyhírek – érdeklődtetek a Molyon januárban

Az idei év is rengeteg újdonságot tartogat a könyvmolyok számára, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy rendíthetetlenül pörög a moly.hu Érdeklődnék, hogy… rovata, a lehető legpozitívabb válaszokkal. Annak érdekében, hogy nektek ne kelljen hosszú időt töltögetnetek a kérdések kibogozásával, összegyűjtöttük nektek, hogy mik voltak az idei év kérdései és mikre számíthattok – vagy nem számíthattok – az év első felében.

A GABO Kiadóhoz az a kérdés érkezett, hogy Nora Roberts kötetek fognak-e megjelenni az idei évben és a válasz az, hogy igen! A Year One és Hideaway munkálatai is már zajlanak. Illetve érkezett kérdés a Ravenel család hatodik részével kapcsolatban is, amire szintén pozitív válasz érkezett. A februárban megjelenő Lisa Kleypas: Chasing Cassandra kötet ugyanis várható idénre!

Az Agave Könyvek könyvei közül John Scalzi munkássága felől kíváncsiskodtak az olvasók, ami pedig a jó hír, hogy a kiadó megerősítette A The Last Emperoxon munkálatait. Eredeti nyelven április 14-ére várható a megjelenés.

A Fumax kiadóhoz is több kérdést intéztetek. The Books of Magic című, Neil Gaiman-féle képregényről azt a tájékoztatást kaptuk, hogy valamikor majd érkezni fog, azonban a Sandmanek élvez most prioritást. Viszont megjelenik náluk a Tamsyn Muir-tól a Gideon the Ninth!

Temperance Brennan sorozat folytatására is választ kaptunk, miszerint Kathy Reichs kiadóváltása miatt állnak a munkálatok. Sajnos a Fumax egyenlőre nem tud az új kötetekre szerződni, úgyhogy ez még egyenlőre nem várható.

Athenaeum Kiadó kapcsán két kérdésre bukkantunk, Rachel Gibson Hokisok sorozatának 7. kötetét érdeklődték meg, de a kiadó sajnos nem tervezi a sorozat folytatását. A másik a Charlie Higson sorozat folytatása The Dead címmel, de erre sajnos még egyenlőre nem érkezett válasz. Ha esetleg valaki tud róla valamit, mindenképpen írja meg nekünk!

A Maxim Kiadóhoz intézett kérdések közül egyből két rossz hírt szúrtunk ki. Jamie McGuire Crash and Burn sorozatát nem fogadta jól az olvasóközönség, ezért az nem fog folytatódni az idén. Jó hír viszont, hogy a Fény a szívemben című regénye január 31-én fog megjelenni! Kendall Kulpernek pedig A tenger boszorkánya, Saltwater Heart című kiegészítő kötetét pedig nem adják ki nagy sajnálatunkra.

Most pedig érkezzen több Könyvmolyképzős hír, hiszen a legtöbben rájuk voltatok a kíváncsiak.

Az év első felében megjelenik Amo Jones regénye, a The Silver Swan, illetve remélhetőleg A Balhés Brit, a Mindig van tovább és a A szerelem csillagjegyében sorozat hatodik része a Megtalálni Edent.

Talán nem túlzunk, hogy a legtöbben a Royal család 4. és 5. részére voltak kíváncsiak és szuper hírünk van! A Fallen Heir talán még az év első felében, a Cracked Kingdom pedig legkésőbb jövőre jelenik meg!

Penelope Ward Jake sorozatának második része, a Jake Understood is érkezni fog idén, sőt, már a fordításon dolgozik Szoboszlay Anna. Tera Lynn Childs Hableányok kímélkenek sorozat harmadik része is hasonló cipőben jár.  A munkálatok már folynak, azonban megjelenési dátumot még nem tudni.

K. Bromberg. A Szükség trilógia lezárásáról sajnos csak rossz hírt tudunk közölni, ugyanis bár a kiadó szerződött a kiadási jogokra, idénre azonban nem valószínű, hogy elkészülnek. Christopher Farnsworth John Smith sorozatáról viszont még ennyit se sikerült megtudni. A Halálakták második részéről még egyáltalán nem született döntés.

Tarryn Fisher F*ck Marriage című regényére bár még nem szerződött a kiadó, az End of Men sorozat első részére, a Folsom-ra viszont igen! Így az az idei évben érkezni fog! Colleen Hoover könyveire is hatalmas az érdeklődés, így tőle is biztosan érkeznek idén, sőt! A Verity már szerkesztésen van, a Regretting You és a Without Merit pedig fordításra vár.

Végezetül pedig egy rossz hír Neal Shusterman rajongóinak. Az Unwind disztológia sorozatnak a Könyvmolyképző kiadó nem tervezi a folytatását, illetve Taylor Jenkins Reid könyvére, a Daisy ​Jones & the Six-re is érdeklődtetek, azonban erre sem kötöttek szerződést. A chicagói maffiaháború folytatásairól és a Wild Cards-ról (Simone Elkeles) pedig még nem született döntés.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?