Agave KönyvekHírekKönyvekSorozatok

Az Agave Könyvek novellái a Netflix legújabb sorozatában

Március 15-e óta érhető el a Netflix kínálatában a Love, Death and Robots című animációs antológia-sorozat, ami tizennyolc sci-fi történe-tet adaptál lehengerlő stílusban a nagyközönség számára, nem akár-milyen íróktól. Többek közt John Scalzi, Ken Liu, Marko Kloos, Peter F. Hamilton, Alastair Reynolds és Joe Lansdale történetei kelnek életre különböző animációs stílusok-ban, ráadásul Kloostól kettő, Scalzi-tól három is. Az évadzáró The Secret War c. epizód pedig azért lehet különleges számunkra, mert egy magyar cég munkája.

Két történet magyarul is elérhető nyomtatásban: a Good Hunting Jó vadászatot! címmel megjelent Ken Liu A papírsereglet és más történetek c. Hugo-, Nebula- és World Fantasy-díjas novelláskötetében (a történet ingyen is letölthető), míg a When the Yogurt Took Over A joghurt viráguralma címmel található meg John Scalzi ötperceseit tartalmazó gyűjteményében, a Vének ​történetei és más írásokban. Marko Kloos Lucky 13 c. novellája ugyan magyar nyelven nem olvasható, de a Frontvonalak-univerzumban játszódik, amiből három regény – Frontvonalak, Felderítők, Tengerészek – elérhető a hazai piacon, ősszel várható a negyedik kötet.

A Netflix eddig is komoly erőfeszítéseket tett a sci-fi népszerűsítéséért, elég csak a Black Mirror antológiára és a The Good Place című sorozatra gondolni. Remélhetőleg a Love, Death and Robots megtekintése után a rajongók a könyvek felfedezésének is nekikezdenek majd.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?