Könyvek

Könyvajánlóink – Ezeket olvastuk decemberben

Új év, új szokások, fogadalmak, ezt mindenki tudja. Mi is így vagyunk ezzel, pontosan ezért kezdjük január első hetét azzal, hogy útjára bocsátjuk legújabb sorozatunkat, ami nem más, mint a havi könyvajánlóink összegzése. Ebben a cikkben ugyanis összegyűjtjük nektek azokat az olvasmányainkat, amikről decemberben írtunk, így ha valamelyikről lemaradtál volna, vagy csak nincs mit olvasnod, most bepótolhatod!

December 24-én, 2018-ban utoljára egy igen érdekes könyvet hoztunk nektek. James Comey Magasabb rendű hűsége olyan témát dolgoz fel, ami igen sok embert érdekelhet. Az Alexandra Kiadó által megjelent kötetben Comey Amerika politikai tapasztalatait, nehézségeit és fontos ügyeit tárgyalja ki, ezzel lerántva a leplet igen sokmindenről. Kétségtelenül izgalmas regény, amely említi Bush, Obama és Trump elnök kormányügyeit is, ugyanis Comey olyan fontos pozíciókat töltött be két évtizedes politikai pályafutása alatt, mint például Igazságügyi Miniszterhelyettes, majd az FBI Igazgatója. Ha érdekel Amerika, Trump vagy a politika, kötelező beszerezni és elolvasni!

James Comey – Magasabb rendű hűség

Szénten az Alexandrától olvastuk Greer Hendricks és Sarah Pekkanen közös regényét, az … És én téged el nem hagylakot. A történetet két nő szemszögén keresztül olvashatjuk, Vanessa és Nellie által. Az egyik egy harmincas elvált nő, aki próbál túllépni válásán és helyrehozni az életét, a másik pedig egy húszas éveiben járó fiatal lány, aki éppen esküvőre készül. Az egyetlen kapcsolat közöttük pedig a férfi, aki az egyiket elhagyta, a másikat pedig készül elvenni. Vanessa, az elvált asszony pedig úgy dönt, hogy megpróbálja szabotálni az esküvőt. De vajon miért? Mi állhat ennek hátterében?

Ajánlott elolvasni, mert bár egyenlőre elég hétköznapinak tűnhet a sztori, de az ajánlónkat elolvasva rájöhetsz, hogy egy igazán izgalmas, csavarokkal teli történet, ami garantáltan leköt a vizsgák közötti stresszben vagy délutánonként, egy-egy kemény nap után a munkában.

…És ​én téged el nem hagylak

Alma Katsu Éhség című regénye az Agave Könyvektől 1846, illetve 47-ben játszódik. A történet a Donner-társaság köré öszpontosul, akiknek szekérkaravánjuk utolsóként indul 1846-ban Kaliforniai felé. Közel kilencven ember indul útnak a jobb élet reményében, azonban az út során olyan nehézségekkel kell megküzdeniük, amire nem számítottak. Az előttük bejárt útvonal helyett egy sokkal nehezebbet választottak, hogy lerövidítsék útjukat, de nem igen tudtak megbírkózni, míg végül 1846 novemberében elakadnak. Az emberek éhezni kezdenek és a helyzet kezd kilátástalanná válni. Alma Katsu egy igaz történetet dolgoz fel, nem mindennapi módon, amit nem érdemes kihagyni!

Alma Katsu – Éhség

Következzen egy könyv a 21. Század Kiadótól! Dean Koontz regényét, A ​suttogószobát azóta vártam, hogy befejeztem a sorozat első részét, a Sötét zónát. A történet Jane Hawkról szól, aki az FBI-nál dolgozik (igen, szeretjük az FBI-os sztorikat), boldog házasságban él és egy kisfiút nevel, Travist. Ám egy napon a férje váratlanul öngyilkos lesz és Hawk elhatározza, utána jár az ügynek, Nick, a férje ugyanis nem lehetett öngyilkos. Az első részben kiderült, hogy egyfajta irányítómechanizmust fecskendeznek az emberekbe, amivel különböző dolgokra kényszeríthetik őket, és azok, akik ezt megalkották, egy Hamlet-listát követve dolgoznak, hogy megtisztítsák a földet. A második részben Jane folytatja a lista készítői ellen folyó kutatást és próbálja megállítani őket. Természetesen a sztori itt még nem ér véget, hiszen további két kötet várható a Jane Hawk sorozatból, ám számos izgalmat tartogat a könyv, amit nem érdemes kihagyni, hiszen Dean Koontztól nem lehet rossz sztorit olvasni!

Dean Koontz – A ​suttogószoba (Jane Hawk 2.)

Az Álomgyár Kiadó is szereti a thrillereket, ugyanis tőlük Lucy Dawson – Temetetlen múlt című regényét olvashattuk. A sztori Jessicáról szól, aki elveszíti lányát, Beth-t, de halálát nem képes feldolgozni, gyötri a bűntudat, illetve egy fenyegetés is, minek hatására elhagyja férjét, majd később újraházasodik. Egy napon azonban aggasztó dolgok kezdenek történni. Ha egy izgalmas történetet szeretnél olvasni, amiben semmi sem az aminek látszik, megtaláltad!

Egy anya fájdalmas titka

Gyönyörű borító, lebilincselő történet, ez jellemzi Imogen Hermes Gowar regényét, melynek címe A hableány és Mrs. Hancock. A cselekmény a 18. században játszódik, Angliában. A cím viszont akkor válik érdekessé, ha eláruljuk, Mrs Hancock már évek óta meghalt. Mr Hancock, azaz Jonah élete viszont teljesen átlagos mindaddig, míg kapitánya egy nem mindennapi áruval érkezik vissza hozzá hajóján, mégpedig egy hableány csecsemő kiszáradt holttestével. A 21. Század Kiadó KULT könyvsorozata ezúttal sem okozott csalódást. Fantasztikus karakterek, kiszámíthatatlan fordulatok és olyan események, amikre soha nem gondolnánk! Na és a borító… a héten már kifejtettük mennyire imádjuk!

A hableány és Mrs. Hancock

Melissa Albert – Mogyoróliget című regénye szintén az Alexandra Kiadótól van. A történet Alice Creweről szól, Althea Proserpine unokájáról. Althea híres írónő, ám Alice-el sosem találkozott és ez nem véletlen. Alice és édesanyja egyfolyában mozgásban van, ugyanis üldözi őket a balszerencse. Autóban, barátoknál, munkáltatóknál szállnak meg, de mindenhol valami balul sül ki, mindaddig, míg Althea meg nem hal, onnantól kezdve végre szabadok. Ella és lánya, Alice letelepednek és munkát vállalnak, Ella még férjhez is megy. Ám egy napon a nő eltűnik, Alice pedig a keresésére indul és egészen a Mogyoróligetig megy, Althea házába annak ellenére, hogy édesanyja meghagyja, ne menjen arra a birtokra. A Mogyoróligetben pedig Alice olyan titokra derít fényt, amire soha sem mert volna gondolni.

Izgalmas és váratlan fordulatokban gazdag történet, ami egy sorozat első részéül szolgál. Külön kiemelendő, hogy a történeten belül külön meséket is talált ki a szerző, ami még varázslatosabbá teszi a regényt. Aki szereti a meséket, a tündérmeséket, vagy esetleg már éppen unja őket, annnak kötelező!

Melissa Albert – Mogyoróliget (Hazel Wood 1.)

Szederkényi Olga novelláskötete, az És boldogan éltek egy nem mindennapi könyv. A gyönyörűen megszerkesztett, illusztrációkkal teli kötet olyan novellákat tartalmaz, ami azokra keresi a választ, hogy vajon a mesék valóban végetértek-e ott, ahol abbamaradt a történetük? A több szerző álltal összeválogatott művek azoknak ajánlottak, akikben felmerülnek az olyan kérdések, mint a meddig merészkedne el Ariel, hogy lábakat kapjon? Hogyan dolgozza fel Piroska a farkassal való találkozást?

És boldogan éltek?

Eve Ainsworth – Sebek című regénye igen komoly témával birkózik meg, ami nem más, mint a halál, a szülő-gyermek közti kapcsolat és a depresszió. Gabi Matthews egy fiatal lány, aki elveszíti nagyapját, akivel a legközelebbi kapcsolatot ápolja a családban. Gabit ezzel olyan trauma éri, amit igen nehezen tud feldolgozni, hiszen édesapja bár jelen van életében és nagyon szeretik egymást, rengeteget dolgozik, ha pedig nem, akkor pedig azt a gátat próbálja megszüntetni, ami a tinédzser lány és az anyja között húzódik. A két nő között ugyanis igen viharos a kapcsolat. Egy mély lélektani regény, amelyről hogyha még gondolkozol, hogy elolvasd-e, akkor itt a csodálatos ajánló.

Eve Ainsworth – Sebek

Laura Marshall regényét szintén a 21. Század Kiadótól kaptuk recenziós könyvként, és egyszerűen imádtuk! Az Ismerősnek jelölt című könyv személy szerint engem igazán mélyen érintett, mert a mondanivalója igen komoly. Az iskolai bántalmazás gyermekekre és felnőttekre való hatását használja alapul, és általa olyan pszichológiai thrillert kaptunk, aminek a végkifejletére nehéz rájönni. Nem is említenék róla több szót, inkább olvassátok el az ajánlónkat, ha kíváncsiak vagytok rá, hogy hogyan tetszett nekünk.

Laura Marshall – Ismerősnek jelölt

Colleen Hoovertől már többször olvashattatok a honlapon. Legelőször a Never Never könyvsorozat kapcsán, utoljára pedig december elején, az Ugly Love által. A történet két főszereplője Tate és Miles. Tate éppen pilóta bátyjához költözik, mikor összetalálkozik Milesal, akinek igen zűrös előélete van. A történet alapsztorija nem túl egyedi, mégis igazán szerethető, ugyanis az írónő még rosszabb napjaiban is többre képes, mint a legtöbb mai alkotó.

Colleen Hoover – Ugly Love

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?