Könyvek

Érkezik A nappá vált lány folytatása!

Shelley Parker-Chan itthon is nagy sikert aratott könyvének, A nappá vált lánynak a folytatását is az Agave Kiadó hozza el nekünk. 

A történet, mely A sötétségbe fojtott világ címet kapta nem sokkal az első rész után játszódik. Csu Jüancsang, a Fénylő Király elszakította Kína déli részét a korábban azt bitorló mongol uraktól. De máris új célokat tűzött ki maga elé; meg akarja szerezni a trónt és vele a császári címet. Déli szomszédja, Csang asszony viszont inkább a saját férjét segítené hatalomra. Ehhez pedig képes bármilyen eszközt bevetni, még attól sem riad vissza, hogy célja elérése érdekében szövetkezzen régi ellenfelével, Oujang tábornokkal.

Ha mindez nem lenne elég, egy újabb, fondorlatos trónkövetelő is előkerül. Vang Paohsziang, a tudós, aki addig játszmázott, míg eljutott a fővárosba, sőt időközben már a palotába is, ahol azon mesterkedik, hogy átvegye a hatalmat és minden idők legkegyetlenebb kánja legyen. Ezzel akar bosszút állni a családján, akik mongol harcosokként sokkal előbbre tartották a hagyományos értékeket, mint a családjukat.

A trónkövetelők tehát készen állnak és a világon semmitől sem riadnak vissza, hogy megszerezzék a hatalmat. Vagy mégis? Mi az a pont, ahol már ők is megálljt parancsolnak maguknak? Kiderül Shelley Parker-Chan A sötétségbe fojtott világ regényéből! A fülszöveg alapján a politikai játékokból és ármánykodásból ezúttal sem lesz hiány!

A kötetet már elő is rendelhetjük a kiadó webshopjából kedvezményes áron!

Várható megjelenési idő: 2024. május 07.

Shelley Parker-Chan – A sötétségbe fojtott világ

Mennyit ​áldoznál fel azért, hogy megszerezd a világot?

Csu Jüancsang, a Fénylő Király, csodálatos győzelmet aratott, amikor elszakította Kína déli részét mongol uraiktól. Most új vágytól ég: meg akarja szerezni a trónt, és császárrá akarja koronázni magát.

Nem ő azonban az egyetlen, akit efféle becsvágy hajt. Déli szomszédja, Csang asszony, a kurtizán, a férjének akarja megszerezni a trónt – és elég erős hozzá, hogy eltörölje Csút a Föld színéről. Ahhoz, hogy játékban maradjon, a fiatal nőnek kockára kell tennie mindent, és szövetségre kell lépnie egy régi ellenségével, a tehetséges, ám kiszámíthatatlan eunuchhal, Oujang tábornokkal, aki már mindent feladott azért, hogy bosszút állhasson apja gyilkosán, a nagykánon.

A déliek tudtán kívül egy új szereplő még közelebb került a trónhoz. A lenézett tudós, Vang Paohsziang addig mesterkedett, amíg el nem jutott a fővárosba, és most halálos udvari játékai azzal fenyegetnek, hogy térdre kényszerítik a birodalmat. Paohsziang ugyanis szintén bosszúra éhezik: ő akar lenni a történelem legelfajzottabb nagykánja, hogy ezzel űzzön gúnyt az értékekből, amelyeket mongol harcosokból álló családja jobban szeretett nála.

A trónkövetelők eltökélték, hogy bármit megtesznek a győzelemért. Csakhogy amikor az ember vágyának tárgya az egész világ, az még a legkegyetlenebbek számára is túl sokba kerülhet…

Hozzászólások