Média

10 kpop fiúbanda, akik 2020-ban debütáltak #1

November végén megmutattam, hogy a lánycsapatok közül kik debütáltak 2020-ban, most pedig itt az ideje, hogy a debütáló fiúbandák kapják meg a főszerepet. Minden évben rengeteg újonccal találkozhatunk a kpop zenevilágban, akik a debütálásukkor vagy hatalmas sikert érnek el vagy sajnálatos módon kevés hallgatót vonzzanak magukhoz. Remélem sikerül kedvencet találni a következő debütáló fiúbandák között.

B.O.Y

Első bandaként egy duót hoztam nektek, akik a B.O.Y Ők a MYTEEN csapatban debütáltak még 2017-ben, azonban 2019 végén feloszlottak, majd ezután pedig Kookheon és Yuvin együtt folytatta pályafutását. 2020. január 7-én a Music Works kiadónál debütáltak első minialbumukkal, ami a Phase One: YOU címet kapta, rajta a My Angel című kislemezükkel. A BOY jelentése OYou és a rajongói nevük a Meet You lett, de a rajongók Michu-ként emlegetik. Yuvin 2016. május végén szólistaként debültált és OST főcímdalokat is énekelt, utóbbi igaz Kookheon-ra is. Szeptember 15-én megjelent a Phase Two: WE címmel ellátott második minialbumuk, öt zenével és köztük a kislemez Miss you is helyet kapott. Van egy youtube csatornájuk, ahová a szokásos vlogok, live-ok és feldolgozások kerülnek fel.

UNVS

A UNVS egy 5 tagú fiúbanda a Chitwn Music alatt, akik eredetileg Tajvanon debütáltak 2016. decemberében I’ll Be There című dalukkal. 2020. február 23-án azonban Koreába is debütáltak Timeless kislemezükkel. A csapat tagjai: Jun.HYYEunhoChanggyu és Jen. YY kínai származású, a többiek viszont mindannyian koreaiak. Legfiatalabb köztük Jen, aki 23 éves, míg a többiek közelítenek a 30-as korosztály felé. A rajongói nevük a UNUS és persze nekik is van youtube csatornájuk, ahová leginkább az albummal, zenéikkel kapcsolatban töltenek fel videókat.

DUSTIN

A DUSTIN 2020. január elején kerültek a köztudatba az LPA Entertainment kiadónál és 7 tag alkotja a bandát: Kim Yoon, Hwani, Seunghan, BEL, JJ, Siu és Daon. A rajongói nevük a TheStan lett és jelenleg csak a debütdaluk, a BURN az, amit hallgathatunk tőlük. Van youtube csatornájuk, ahová érdekességek, élő bejelentkezések, feldolgozások kerülnek fel. A srácokról sok mindent nem tudunk még, de reméljük hamarosan újra hallhatjuk őket.

DKB

A következő banda, aki debütált a 9 tagjával a DKB. Ők a Brave Entertainment kiadónál vannak és E-Chan, Teo, D1, GK, Heechan, Lune, Junseo, Yuku és Harry June alkotja. 2020. február 3-án adták ki a Sorry Mama című dalukat, amely a YOUTH albumukon található meg, négy másik számmal együtt. A DKB neve a sötétbarna szemeket jelenti, a rajongói nevük pedig BB (DKB bestie) lett. Yuku az egyetlen, aki japán származású, a többiek mindannyian koreaiak. A második minialbumuk május végén jelent meg LOVE címen, szintén öt dallal és a kislemez a Still lett, majd október végén is kiadtak egy szintén öt zenéből álló lemezt, a Growth-ot és ezzel egyidejűleg jelent meg a Work Hard videóklippel. A youtube csatornájukon rengeteg cover található, emellett érdekességeket is megtudhatunk a fiúkról a vlogokon keresztül.

MCND

Ismét egy fiatalakból álló, öt tagú banda következkezik, akik az MCND név alatt mozognak a TOP Media kiadónál. A csoportot Castle JBICMinjaeHuijun és Win alkottja. 2020 elején, január 2-án debütáltak a TOP GANG című dalukkal, amit Castle J rendezett és írt és mellette a dalszövegben Bic és Win is segített. A nevük jelentése Music Creates New Dream (A zene új álmot hoz létre), a rajongói nevük pedig a GEM lett. Legfiatalabb tagja Win, aki 16 éves, a legidősebb pedig Castle J, aki 21 éves. Castel J, BIC, Minjae és Huijun 2016-ban Amerikában tanultak meg táncolni. A srácok február 27-én kiadták az első lemezüket Into the Ice Age címmel, öt zene található a korongon, köztük az ICE AGE kislemezzel. Áprilisban egy tavaszi dallal tértek vissza, majd a második teljes album, az Earth Age augusztusban jelent meg és ezzel együtt a nanana videóklip is napvilágot látott. Ezen a lemezen összesen hét új szám található. Folyamatosan jelen vannak a youtube csatornájukon, akár feldolgozásról, akár vlogról legyen szó.

TOO

A TOO, azaz a Ten Oriented Orchestra nevű fiúbanda 2020. április elsején debütált. A csapatot Chihoon, Donggeon, Chan, Jisu, Minsu, Jaeyun, J.You, Kyungho, Jerome és Woonggi alkotja és a TOOGETHER lett a rajongói nevük. A n.CH Entertainment és ezzel együtt a Stone Music Entertainment kiadónál vannak. Mielőtt megalakult volna a banda a WORLD KLASS nevű túlélő showban szerepeltek. Az első albumuk debütálásukkor jelent meg REASON FOR BEING: (Benevolence) címmel és öt dallal köztük a Magnolia-val, amely videóklipet is kapott. A Take It Slow, Don’t Fear Now, Everything’s Gonna Be Alright és a You Can’t Hurry Love számokat ritkán hallhatjuk tőlük. A második minialbumot júliusban adták ki, amin szintén öt zene található: Step by Step, Better, Taillight, Dancing in the Moonlight és a Count 1, 2, ami videóklippel érkezett. A srácok részt vettek a 2020-as Road to Kingdom műsorban is, amely pár fiatal banda közül válaszotta ki a legjobbat, de sajnos nem ők lettek azok. Emellett persze nekik is van youtube csatornájuk, ahová vlog, live és cover videók kerülnek fel. Mit gondoltok a TOO együttesről?

CRAVITY

A CRAVITY 2020. április 14-én debütált a Starship Entertainment kiadónál. A csapatban 9 tagot ismerhetünk meg: SERIMAllenJungmoWoobin, WonjinMinheeHyeongjunTaeyoung és Seongmin. Nevük a Center of Gravity (Gravitációs Központ) rövidítése, továbbá a Creativity (kreativitás) és a Gravity (gravitáció) szavak összemosása. A rajongói nevük a Luvity lett. Első albumuk a HIDEOUT: Remember who we are megjelenése a banda belépőjeként hét számot tartalmazott köztük a kislemezzel, a Break all the Rules-sal. Június 17-én megjelent egy videóklip a srácok Cloud 9 című dalukhoz is. Ezek után augusztusban jött a második lemez Hideout: The New Day We Step Into címmel és a kislemeze a Flame lett. A Cravity tagjai 1999 és 2003 között születtek, Allen tajvani-amerikai származású, a többiek mindannyian koreaiak. Több, mint 300 ezer feliratkozójuk van a youtube csatornájukon. Eléggé felkapottak a srácok, rengeteg videót töltenek fel a követőik számára, így érdemes figyelni őket.

E’LAST

Az E’LAST banda 2020. június 9-én debütált az E Entertainment-nél. Korábban EBOYZ néven voltak jelen, de aztán megváltoztatták azt és a mostani E’LAST szó „Örökkévaló”-t jelent. Érdekesség, hogy ők az első csapat, akit az E Entertainment kiadó foglalkoztat. Összesen nyolcan vannak jelen a csoportban: Choi InRanoSeungyeopBaekgyeul, Romin, Won Hyuk,  Wonjun és Yejun. A rajongói nevük az ELRING lett. Első albumuk Day Dream címmel jelent meg és öt számot tartalmazott, köztük a Swear kislemezt. A második korong, az Awake pedig november elején látott napvilágot szintén öt dallal, amiről a Tears Of Chaos kapott videóklipet. A srácok youtube csatornája, ahol a szokásos vlog illetve feldolgozás tartalmak vannak jelen lassan közelít a 100 ezer feliratkozóhoz, így bíztatlak titeket, hogy iratkozzatok fel és kövessétek őket.

XRO

Hamarosan listánk végéhez érünk, az utolsó előtti csapat, akit bemutatok nektek a debütáló fiúbandák első felvonásából, az a XRO duó. 2020. július 16-án léptek be a nagyvilágba a Major9 Entertainment kiadónál. A kéttagú bandát Jaechan és Hiro alkottja, előbbi 21 éves koreai, míg utóbbi 23 éves japán származású. Mindketten a rap műfajban utaznak és dalaik is leginkább ebbe a kategóriába tartoznak. Első albumuk a Welcome To My Jungle címet kapta és három dal található rajta, Chuckle, Welcome To My Jungle és Drunken, ráadásul mindháromhoz tartozik videóklip is.

CHECKMATE

Bár ők nem tartoznak ténylegesen a debütáló fiúbandák közé, hiszen utolsóként egy vegyes csapattal, a CHECKMATE-al ismerkedhettek meg, akik 2020. szeptember 21-én debütáltak a GRACE COMPANY Entertainment kiadónál. Öt tagú csapatról van szó, amit két lány és három fiú alkot. SieunSuriYongseokNoah és Haechang. Eredetileg Nason volt az ötödik tag a csoportban, de kilépett, így Haechang váltotta őt. A lányok az egykori Rendezvous tagjai voltak, így róluk több infó is van, a fiúkról egyelőre kevés dolog derült ki. Egyetlen számuk jelenleg a debütáló daluk, a DRUM, de jövőre biztosan kiadnak valami újdonságot.

Remélem, hogy vannak köztük olyan debütáló fiúbandák, akik a kedvenceitek lettek és támogatjátok őket. Ha tetszett a bejegyzés maradjatok velünk, hamarosan érkezik a sorozat következő része, ahol további kpop együttesekkel jövök majd.

Hozzászólások