Média

9 film, amit októberben látnunk kell

Megérkezett az októberi filmajánló és ezáltal rengeteg olyan produkció, ami a horror kategóriába sorolható. Komolyabb alkotásokra is lehet számítani ebben a hónapban, de az említett műfaj mellett a meséből akad majd több. Most is írunk pár Netflix alkotásról, amit mindenképp meg kell majd néznetek.

Október 6.

Először is a horror szerelmeseinek kedvezünk, hisz az október sokak számára a félelmetes filmek maratonjának hónapja. A There’s Someone Inside Your House című alkotás a Netflix platformjára érkezik, sajnos az még nem derült ki, hogy szinkronizálva lesz vagy sem. A Van valaki a házadban története szerint az Osborne High végzős osztályát egy maszkos támadó veszi célba, akinek szándékában áll feltárni minden kiszemeltjének a legsötétebb titkát és utána megölni őt. A sorozatgyilkos olyan maszkot húz magára, ami az áldozatának az arcára hasonlít. A főszerepben Sydney Park színésznőt láthatjuk, akit például a The Walking Dead sorozatban vagy a nem rég megjelent Moxie, avagy a vagány csajok visszavágnak vígjátékból ismerhetünk.

Október 7.

Nincs halloween az Addams család nélkül. Az Addams Family című animációs alkotás a 2019-es film folytatásaként jelenik meg, Oscar Isaac, Chloë Grace Moretz, Charlize Theron, Nick Kroll, Javon Walton, Snoop Dogg, Bette Midler és Bill Hader hangjaival karöltve. A galád család egy olyan helyre látogat el, ahol eddig még sosem volt, mert Morticiat és Gomezt rosszul érinti az, hogy gyermekeik felnőnek, kihagyják a családi vacsorákat és kimaradnak az Addams szokásokból. Hogy visszaszerezzék a köteléküket, úgy döntenek, hogy mindenkit elvisznek a kísértetjárta lakókocsijukkal egy utolsó nyomorúságos családi vakációra. Amerika-körüli kalandjaik kihozzák őket elemükből, és vidám összecsapásokba mennek ikonikus unokatestvérükkel, valamint sok új, kaotikus karakterrel. Mindeközben pedig ismét megmutatják az őrült, vicces és persze különc világukat a nézők számára.

A Pokémon – A dzsunger titkai című alkotást még 2020-ban mutatták be Japánban a közönségnek, idehaza pedig október 7-én érkezik a Netflix kínálatába. Kiskorunk egyik kedvenc meséje újabb kalandokra hívja a nézőket és most belekukkanthatunk, hogy Ash és csapata, Pikachuval a vállán, milyen kalamajkába keveredik és, hogy a Rakéta csapat most mit tervez annak érdekében, hogy végre megkaparintsák a különleges Pikachut. A dzsungelben összefutnak egy furcsa fiúval, akinek az otthonára hatalmas fenyegetés vár, ezért pedig felajánlják, hogy segítenek neki. Az új kaland rengeteg izgalmat tartogat a nézők számára.

Október 14.

Végre a moziba kerül a Venom 2. része, ami a Vérontó címet kapta és ez valószínűleg a szeptemberi filmajánló lista egyik legjobb darabja. Tom Hardy visszatér a nagy képernyőre, mint Eddie Brock, azaz Venom, a MARVEL egyik legnagyobb és legösszetettebb karaktereként. A történet egy évvel később folytatódik Eddie Brock oknyomozó újságíró az új életéhez alkalmazkodik, amiben főszerepet kap az idegen szimbióta, Venom. Eddie megpróbálja újjáéleszteni pályafutását azáltal, hogy interjút készít Cletus Kasady sorozatgyilkossal, aki egy másik lény, Vérontó házigazdája lesz és egy kudarcot valló kivégzés után megszökik a börtönből. Az Andy Serkis által rendezett filmben Michelle Williams, Naomie Harris és Woody Harrelson kapott még szerepet, aki a gonosz Cletus Kasady/Vérontó szerepében fog megjelenni.

Október 20.

A Night Teeth című Netflix vámpíros alkotás október 20-án érkezik a platformra, aminek a főszereplője Sydney Sweeney, Megan Fox, Lucy Fry, Debby Ryan, Alfie Allen és Alexander Ludwig. A története pedig egy főiskolai hallgató életéről szól, aki sofőrként dolgozik és egy este felvesz két titokzatos nőt egy éjszakai bulizásra Los Angeles-ben. Viszont amikor ezek a lányok felfedik vérszomjas szándékaikat – és veszélyes, árnyékos alvilágukat –, harcolnia kell az életben maradásért.

Október 21.

A Gyilkos Halloweent október 21-től fogják vetíteni a mozik. A történet a szokásos. Halloween éjszaka, amikor Michael Myers visszatért, még nem ért véget. Pár perccel azután, hogy Laurie Strode (Jamie Lee Curtis), lánya, Karen (Judy Greer) és unokája, Allyson (Andi Matichak) elhagyták álarcos szörnyeteg Michael Myers-et ketrecben és égett Laurie pincéjében, Laurie-t életveszélyes sérülésekkel szállítják a kórházba, és azt hiszik, hogy végül megölte. élethosszig tartó kínzója. De amikor Michaelnek sikerül kiszabadulnia Laurie csapdájából, folytatódik a rituális vérengzése. Miközben Laurie küzd a fájdalmaival, és védekezni készül ellene, inspirálja Haddonfieldet, hogy felkeljen megállíthatatlan szörnyetege ellen. A Strode nők csatlakoznak Michael első tombolásának túlélőinek egy csoportjához, akik úgy döntenek, hogy saját kezükbe veszik az ügyet, és éber csőcseléket alkotnak, amely egyszer és mindenkorra le akarja vadászni Michaelt. Ti kíváncsiak vagytok a legújabb Halloween filmre?

Végre látni fogjuk a Dűne című filmet, ugyanis rendezésével érkezik Frank Herbert sci-fi regényének adaptációja, amely egy nemes család fiáról szól, aki a galaxis legértékesebb vagyonának és legfontosabb elemének védelmével bízott meg. Egy ragyogó és tehetséges fiatalember, Paul Atreides történetét meséli el, aki érthetetlen sorsra született. El kell utaznia az univerzum legveszélyesebb bolygójára, hogy biztosítsa családja és népe jövőjét.  A főszereplők közt Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Zendaya, Jason Momoa, valamint Oscar Isaac lesz látható. Korábban már írtunk róla, ahol megemlítettük, hogy a Dűne jeleneteit hazánkban forgatták.

Végül pedig egy nagyon aranyos mesével zárjuk az ajánlót. Hó végén érkezik a Hibás Ron című animációs film, aminek történetében megismerkedhetünk Barneyvel, egy ügyetlen középiskolással és Ronnal, az új sétáló, beszélő, digitálisan csatlakoztatott eszközzel, amely állítólag a legjobb barátja. Ron vidám működési zavarai a közösségi média korának hátterében játszódnak, és akciódús útra indítják őket, amelyben a fiú és a robot megbékélnek az igazi barátság csodálatos rendetlenségével. Ron hangját a Másnaposok film sztárja Zach Galifianakis adja, míg Barney a Shazam! színészétől, Jack Dylan Grazertől kölcsönzi.

Jelenleg ez a havi mozipremierek felhozatala, kihagytunk valamit az októberi filmajánló listánkról? Esetleg van olyan, amire biztosan el fogsz látogatni a legközelebbi moziba, hogy megnézd? Írd meg nekünk!

6 film, amit szeptemberben látnunk kell

Hozzászólások