FilmekHírekMédia

Októberi filmpremierek

Most, hogy már mindent megnéztünk, amit szeptemberben látnunk kellett, jöjjenek azok a premierek, amik októberben várhatóak. Ezzel a hónappal együtt erősödik a Halloween-láz, ezért sok filmnek lesz ez a témája, illetve sokan a horror műfaját választják, de azoknak is lesz mire beülniük, akik nem szeretik ezt az ünnepet, vagy egyszerűen csak unják az ilyen témájú mozikat. 

1. Venom

Nagyon sokan várják már a pókverzum antihősének filmjét, bár nem rég felháborodást keltett a hír, hogy csupán PG-13-mas besorolást kap. Nem érdemes egyből ítélni emiatt a mozit, ugyanis a történet így is brutálisnak hangzik. Egy szimbióta az űrből jön, és csak akkor létezik, ha talál magának egy gazdatestet. Eddire Brock-ot (Tom Hardy) találja meg magának, aki már önállóan is egy érdekes személyiség, ugyanis egy szadista fotós.

Műfaj: akció-horror, sci-fi
Bemutató: október 4.
Korhatár: 16

2. Látlak

Bella Thone újabb szerepet kapott egy horror filmben az Amytiville-i horrorban tett alakítása után. Egy apokaliptikus esemény következtében rengetegen meghalnak, ám a lelkük hátramarad a földön. Sosem lehetünk biztosak benne, hogy egy élő emberrel, vagy egy szellemmel beszélgetünk. Az életben maradtak válaszokat akarnak találni arra, hogyan is miért tud néhányuk kommunikálni az elhunytakkal, és hogy pontosan hol mosódik el a határ a túlvilág és az élet között.

Műfaj: thriller
Bemutató: október 11.
Korhatár: 16

3. Sötét folyosók

Blackwood Hall egy olyan iskola, ahová problémás lányok kerülnek tetteik következményeként. Kit (AnnaSophia Robb) is ide kerül, de hamar feltűnik neki, hogy ez nem csak egy javítóintézet és akadémia, hanem a sötét folyosókon valami igazán gonosz lapul. Pletykák szólnak arról, hogy szellemek járnak a falak között, Kitnek pedig furcsa álmai, látomásai vannak. Megpróbálja kideríteni az igazságot, de vajon jól teszi?

Műfaj: horror-dráma, fantasy
Bemutató: október 11.
Korhatár: 16

4. Határeset

A Határeset egy igazán különleges vámellenőrnőről, Tináról szól, aki valamilyen módon képes “kiszagolni” az emberek érzéseit. Ezzel bűnözőket, csempészeket kap el, ám egy nap vonzódni kezd egy furcsa utas iránt. Később mindketten ráébrednek hogy sokkal több közös van bennük, mint gondolnák.

Műfaj: romantikus fantasy-thriller
Bemutató: október 11.
Korhatár: 16

5. Halloween

Michael Meyers (Nick Castle), az ikonikus álarcos alak újra kísérti Laurie Strode-ot (Jamie Lee Curtis), akinek épphogy sikerült elmenekülnie előle a négy évtizeddel ezelőtti Halloween-i mészárláskor. Nem is szükséges részletezni ezt az örök klasszikus filmet, a lidérc-ünnep környékén tökéletes választás.

Műfaj: horror-thriller
Bemutató: október 25.
Korhatár: 16

6. A bűnös

Asger Holm (Jakob Cedergren), egy készenléti diszpécser egy elrabolt nő segélyhívását fogadja. Ám ez hívás megszakad, és ennek alapján kell megtalálniuk az emberrablót és áldozatát. A hatóságok, és Asger együtt futnak versenyt az idővel, de hamarosan rá kell jönniük, hogy még szörnyűbb bűncselekményekkel állnak szemben, mint azt valaha is gondolták volna.

Műfaj: bűnügyi thriller
Bemutató: október 25.
Korhatár: 16

Hozzászólások