Filmek

5 film októberben, amit látnunk kell

Hamarosan október lesz, ezért elhoztam nektek azokat a filmeket, amik miatt érdemes lesz felkeresni a hozzátok legközelebb található mozit és beülni megnézni őket. Bár október és az utolsó napján eljő’ a Halloween is, nagyobb horrorfilmek mégsem fognak vászonra kerülni, amit nagyon sajnálok. Azonban nézzük, hogy miből csemegézhetünk a következő hónapban.

Október 3.

A legtöbben ismerjük Batman történetét és a harcokat, amiket folytatott a gyilkossal, Jokerrel. Most viszont megtudhatjuk, hogy miért lett Joker, Joker. Az első előzeteséről már írtunk korábban és most megjelent a második is. Joaquin Phoenix egy igazán tehetséges színész, ahogy Joker bőrébe bújva alakítja az őrült ördögi bohócot az egyszerűen fenomenális. A története szépen lassan épül fel, ahogyan az ember a rengeteg kudarc, visszautasítás és kegyetlenkedés közben épül le. Érdemes lesz megnézni, hogy ki is volt valójában a hírhedt gyilkos.

Október 10.

Ismét egy remek film elé nézünk, a Gemini Man főszerepében a tehetséges Oscar jelölt, Will Smith áll, aki Henry Brogan bérgyilkost és annak fiatalabbik énjét fogja alakítani. Mellette még Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen és Benedict Wong kapott kiemelt szerepet ebben az akciódús sci-fiben. Különleges lehet számunkra, hiszen tavaly májusban nálunk, Budapesten forgatták le a film nagy részét. A Gemini Man nagyon érdekes történeten alapul, ugyanis Henry a hasonmásával fog összecsapni, hiszen a fiatal klónozott énjét küldik azért, hogy megölje őt. Én már nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy Will Smith hogyan oldotta meg ezt az alakítást.

Október 17.

A Demóna című fantáziadús filmre már nagyon-nagyon régen várok. Annyira szerettem az első részt, Angelina Jolie egyszerűen tökéletesen alakította a gonosz szerepét és Elle Fanning gyönyörű és ártatlan színésznőként tündökölt, mint Auróra. A két főszereplő helyére mást el sem tudnék képzelni, remek választás volt. A történet is igazán megfogóra sikeredett, hiszen Csipkerózsika ezen oldalát még úgy sem láttuk, ideje volt már előhozakodni vele. Már amikor az előzetesekről írtam érezhettétek, hogy nagy kedvencemmé vált ez a film. A második része a Demóna – A sötétség úrnője arról fog szólni, hogy jobban megismerjük a gonosz mostohánk és fajtájának történetét, hiszen azok előkerülnek és azt szeretnék, hogy Demóna ne foglalkozzon annyit az emberekkel, inkább törődjön a saját fajával. Érdekes történetnek nézünk elébe. Ugye?

Október 31.

Arnold Schwarzenegger ismét belebújik Terminátor karakterébe, bár az új emberi-cyborg, Grace (Mackenzie Davis) többet fog szerepelni ebben a részben, ami a Terminátor 2. – Az ítélet napja után játszódik majd, ezzel semmissé téve az utána érkező filmeket. Linda Hamilton ismét Sarah Connort alakítja majd és a rendezője az első Deadpoolt is készítő Tim Miller lesz. Kíváncsi vagyok, hogy milyen filmet kapunk és arra is, hogy Arnold miként fog részt venni a történetben, hiszen már kissé kiöregedett belőle. Ki követte nyomon az összes sztorit, ami a cyborgről szólt?

Nincs Halloween Addams Family nélkül. Örülök, hogy újradolgozzák és mesét készítenek belőle, bár szerintem a szereplők neveit nem volt szerencsés ötlet megváltoztatni. Az Addams család testvérpárját magyarosították, így lett Wednesday-ből Szerda, ami valljuk be, nagyon furán hangzik. Pugsly pedig Mopszli-ként lesz jelen az új változatban. A történet egyébként teljesen átadja azt, amit a filmekből kaphattunk. A galád család új környezetbe kerül, a gyerekek egy olyan iskolában találják magukat, ahol minden csudijó, míg szüleik megpróbálnak jó szomszédokként viselkedni. Ebből aztán semmi jó nem sülhet ki, hiszen ismerjük már őket ahhoz, hogy tudjuk, ők nem tartoznak az átlagosak közé.

Tehát ezek lennének azok a filmek, amiket szerintem érdemes lenne moziban megnézni. Melyik érdekel titeket a legjobban? Esetleg van olyan alkotás, ami kimaradt az októberi premierből, pedig itt lenne a helye?

Hozzászólások