Média

Véget ért a Virgin River 4. évada

Alig egy hete került fel a Netflix kínálatába a Virgin River című amerikai sorozat 4. szezonja, de én már ki is végeztem. Ez egy olyan széria, amit nem lehet megszakítani, hiszen azonnal magába szippant. Nem egy dráma, nem egy thriller, de kizárólag romantikusnak sem mondanám. Legjobban talán a német Hegyi doktor-ra hajaz, modern és amerikai változatban. Az első felvonás még 2019-ben látott napvilágot, majd jött a folytatás, most pedig már a 4. évadot tudhattuk le. 

Az előző Virgin River szezonok

A sztori egyszerű, hiszen Mel Monroe (Alexandra Breckendrige) alig egy éve tette be a lábát a városba, amivel szinte az egész lakosság életét megváltoztatta. Az ápolónő korábban elvesztette a férjét, ami hatalmas történt okozott benne, így kénytelen volt mindent hátrahagyva egy csendes kis hegyi településre költözni. Az első évadban szépen megismerkedtünk mindenkivel, voltak olyan karakterek, akik kevésbé kedvelhetőek, de a legtöbb szereplő igen kedves, segítőkész, aranyos, vagy éppen idegesítő.

Már ekkor összejön a helyi bár tulajdonosával Jack Sheridan-nel (Martin Henderson), aki korábban katonaként szolgált. Megismerkedhettünk továbbá Atyával, Brady-vel, Charmaine-nel, a Dokival és még sorolhatnánk. Nem egy unalmas történet, azonban nem is kellett sokat várni tőle. Aki ismerte és szerette a Szívek szállodáját, annak talán nem lesz meglepő ez sem, kifejezetten ajánlom azoknak, akiket már az is a képernyő elé szegezte őket.

A 4. évad fő szálai

A mostani szezonunk onnan folytatódott, ahol az előző abbamaradt. Mel elárulta John-nak, hogy terhes, de nem tudja, hogy ki az apa. Közben Hope tovább betegeskedik, ami nem tesz jót a Dokival való kapcsolatának sem. Megjelent egy újabb orvos, aki később átvenné a klinikát, de nem meglepő módon beleszeret Mel-be, így idő előtt távozik. Hogy végleg-e vagy sikerül majd valahogy visszahozni, az már más kérdés. Meg nem szerettem a karaktert, de bajom sem volt vele. Ha találnának számára egy szimpatikus hölgyet, akkor talán még jó is kisülhetne belőle.

Ricky, aki nagymamájával él és Jack segít neki mindenben, főként munkát adni, jelentkezett a haditengerészethez, így ebben a szezonban ezzel a szállal is sokat foglalkoztunk. Párja Lizzie, akivel szakítottak, megismerkedik a Doki újonnan megjelent unokájával, akiről az évad végén kiderül, hogy mit és miért titkolt 12 részen át. Senki nem maradt tehát képernyőidő nélkül, mindenkiből kaptunk eleget szerencsére, ami valószínűleg a valamivel hosszabb szezonnak köszönhető. A legtöbb Netflix alkotás 10 részes periódusokban kerül fel, azonban ez most plusz kettővel érkezett…szerencsére.

A főszereplő hölgyünknek eközben szembe kell néznie a múltjával, hiszen megjelenik az anyós, aki el akarja tulajdonítani az embriókat, amelyek még a Mel korábbi férjétől maradtak meg. Ezek ugye beültetésre kerültek, ráadásul végül kiderült, hogy nem azok lettek megtermékenyítve, hiszen az apa maga Jack lett. Történtek tehát itt érdekes fejlemények, néha kicsit soknak is érezhette az ember, de engem valahogy egyik része sem zavart. Ez egy sorozat, ami teljes mértékben kikapcsolt és alig egy nap alatt kivégeztem mind a 12 részt. Most pedig erősen sírok, hogy mikor kapjuk a folytatást. Az 5. felvonást már berendelték, de mivel minden szál lezáratlan maradt, így kétlem, hogy annyiban hagynák az egészet ezt követően. A siker minden évad során hatalmas volt, így ez sem lehet akadály. Kíváncsi leszek, hogy végül hogyan és mikor folytatják a Virgin River történetét.

Hozzászólások