Sorozatok

Megjelent a Vámpírakadémia előzetese

Korábban már beszámoltunk arról, hogy sorozat készülhet a Vámpírakadémia köteteiből. Egy év alatt sok dolog történt, megkezdődtek a forgatások, most pedig befutott az előzetes is. 

Richelle Mead írónő, hat részből álló kötetsorozatot készített, melyből 2014-ben film készült. Ennek végül nem lett folytatása, de közel tíz évvel később felélesztik a történetet, és a Vámpírakadémia első évada az ősszel debütál.

Julie Plec ül a rendezői székbe

A film után is számítottak a rajongók a folytatásra, de most végre sorozat formájában követhetjük nyomon a Vámpírakadémia történetét. Az NBC Peacock szolgáltató nemrégiben jelentette meg az előzetest, amelyből azért néhány dolgot megtudhattunk, illetve az is kiderült, hogy az első évad, tíz epizódból fog állni.

Nagy nevek szegődtek a Vámpírakadémia mögé, hiszen az alkotók nem mások, mint a Vámpírnaplók forgatókönyvírója és sztárja Julie Plec és Marguerite MacIntyre. Közreműködött még többek közt Jason Coffey (Született feleségek) Morenike Balogun (Jupiter hagyatéka) vagy Y. Shireen Razack (Shadowhunters).

Julie Plec a rendezői székben is helyet foglal, igyekszik átadni szakértelmét a Szent Vlagyimir Akadémia bentlakásos iskola izgalmas, új természetfeletti világába. Szeretne új színt hozni a történetbe, tekintve, hogy a 2014-es film számtalan kritikát kapott.

Miről fog szólni a sorozat?

A Vámpírakadémia a csillogás és az osztálykiváltságok sötét világába utazik, feltárva Rose és Lissa kapcsolatát, valamint a köztük lévő kötelék erősségét a különbségek ellenére. Rose félig ember, félig Dhampir, akinek a rendeltetése, hogy megvédje Lissát, közös ellenségük, a vad Strigák ellen. A két lány együtt a legerősebb, és közösen kell megküzdeniük azokkal, akik kívülről akarják tönkretenni társadalmukat, életmódjukat, miközben a királyság fenyegető politikájával foglalkoznak.

Lissa Dragomir szerepét Daniela Nieves (Bírónő, kérem), Rose Hathaway karakterét pedig Sisi Stringer (Mortal Kombat) alakítja majd. Dimitrij Kieron Moore (Szexoktatás) lesz. Láthat a sorozatban még J. August Richards, mint Victor Dashkov, Mia McKenna-Bruce, mint Mia Karp.

A Vámpírakadémia sorozat szeptember 15-én kezdődik a Peacock csatornáján.

Hozzászólások