Filmek

Újabb animációs mese érkezik | Állati jó kekszek

Július 30-án érkezik a magyar mozikban a Big Bang Media legújabb animációs meséje, az Állati jó kekszek (6). A történet egy vándorcirkuszról szól, amit Owen a nagybácsijától örökölt. A cirkusz azonban hanyatlóban van, a társulat kiöregedett, állatok pedig már rég nincsenek. A nagybácsinak azonban van egy mágikus doboza, melyben olyan kekszek lapulnak, amelyekkel bármilyen állattá át lehet alakulni. A dobozra viszont nem csak ők vágynak, hanem egy gonosz rokon is. Tony Bancroft rendező mellett többek között Emily Blunt, Danny DeVito és Sylvester Stallone is a hangjukat adták a mesefilmhez.

A rendező kulisszatitkokat és vicces történeteket is mesélt a film július 30-i bemutatója kapcsán. Íme, néhány a legjobb sztorikból.

Sosem felejtem el az elsőt

Amikor együtt dolgoztam Harvey Fiersteinnel és munka közben izgulós kisgyerekként kérdezgettem tőle mindenfélét, ő azon a csodálatos hangján válaszolt: „Aranyos vagy, de nem most csinálok először animációt.” Mire én azt feleltem: „De én igen!” Ekkor megváltozott a hangja és az arckifejezése, majd átölelt.

Ígéret szép szó!

Sir Ian McKellen aláírta a Gandalf-festményemet, amit a fiaimnak készítettem. Azt írta rá: „Brendannek és Logannek, szeretettel: Ian McKellen”, és alá odarajzolta Gandalf rúnáját is. A festmény az irodám falán lóg, a fiúk csak a halálom után kapják meg, amire még jó ideig várniuk kell.

A rendező felesége esete a fürdéssel

Nashville-ben találkoztam Huey Lewisszal, hogy megbeszéljük, milyen dalt ír a filmhez.  A feleségem, Donna kapott tőle egy puszit. Azóta sem mosott arcot.

Ha a hegy nem megy…

Bear McCreary megtudta, hogy a 14 éves fiam, Logan imádja a filmzenéket, de nem tud eljönni Los Angelesbe, hogy meghallgassa, ahogy a zenekar feljátssza a zenét. Úgyhogy Bear átköltöztette az egész csapatot Nashville-be, hogy Logan suli után rögtön eljöhessen a felvételre. Elképesztő élmény volt számára!

Hívj csak Slynak!

Egy szobában ülhettem Sylvester Stallonével 45 percig (aki amúgy azt mondta: „hívj csak nyugodtan Slynak”), és ez idő alatt különböző kérdésekkel bombázhattam. Elmesélte, mi mindenen ment keresztül a Rocky készítésekor. Elmondta, mennyit kellett küzdenie azért, hogy ő dönthessen minden kreatív kérdésben. Én is meséltem neki arról, milyen csatáim voltak a stúdiófejesekkel, az ügyvédekkel, a sok gazemberrel. Erre a szemembe nézett, és azt mondta: „Jól csinálod, kölyök. Ne add fel! Ne hagyd, hogy nyerjenek!” Aztán játékosan, gyengéden állon bokszolt és nekiálltunk a munkának. Ezek után úgy érzem, már teljes az életem.

Owen élete lélekölő munkája körül forog, így nem sok ideje marad imádott feleségére és aranyos kislányukra. Nagy az öröm, amikor a rég elfeledett nagybácsija rá hagyja vándorcirkuszát, így közös gyerekkori álmuknak szentelhetik magukat. Ám a cirkusz elvesztette régi fényét: állatok már nincsenek, a társulat tagjai pedig túl öregek ahhoz, hogy fellépjenek. Owen bácsikájának azonban van egy titka, ami egy csapásra megoldhatja minden gondjukat. Egy rejtélyes dobozban mágikus kekszek lapulnak, amelyekkel olyan állattá változhatsz a porondon, amilyenné csak szeretnél. A fiataloknak azonban túl kell járnia a nagybácsi gonosz testvérének eszén, aki sajnos ismeri a doboz titkát és fáj a foga a mágikus kekszekre.

ÁLLATI JÓ KEKSZEK (6E)

Bemutató: 2020. július 30.
Hossz: 105 perc
Gyártó: Blue Dream Studios
Rendező – Tony Bancroft
Társrendező(k) – Scott Christian, Sava Jaime Maestro
Forgatókönyvíró – Dean Lorey, Scott Christian Sava
Zeneszerző – Bear McCreary
Producer – Marcus Englefield
Társproducer – Donna Lynne Sava
Vágó – Ximo Romero

Főszereplők:

Emily Blunt, John Krasinski, Ian McKellen, Danny DeVito, Sylvester Stallone

A forgalmazó a premier közeledtével egy újabb plakátot is közzétett:

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?