George R. R. Martin gőzerővel dolgozik a The Winds of Winter-en!

Már arra is nehéz visszaemlékezni mióta emlegeti az író, hogy végre befejezésre kerül a Trónok harca sorozat hatodik része, a The Winds of Winter. Azonban valószínűleg ő is egyre inkább kezdi érezni, hogy nem húzhatja a dolgot a végtelenségig, így az utóbbi pár hónapban jópár információmorzsát elejtett, hogyan is alakul projektjével.

Az író legutóbbi ígérete szerint, most hogy egy ideje véget ért a könyvekből készült adaptáció, ráadásul még a vírus miatt kötelező karantént is bevezettek már semmi sem állhat az útjába, hogy megírja a régen várt hatodik kötetet. Júniusban még a Guardian is beszámolt róla, hogy elmondása szerint már nagyon jól halad, minden nap hosszú órákat fordít a kéziratra, így egymás után készülnek a fejezetek, aggodalomra tehát semmi ok. Martin ennek ellenére azonban mégsem volt kimondottan derűlátó, mert mint nyilatkozta: magáig a kiadásig még nagyon hosszú út áll előtte.

Tavaly még úgy tűnt a könyv már idén nyáron napvilágot láthat, azonban az író ezt a hírt egyértelműen cáfolta és elmondása szerint a könyvet leghamarabb 2021-ben vehetik majd kezükbe a rajongók. Emellett elnézést kért, amiért nem igazán haladt az írással, de megígérte, hogy mostantól minden idejét és energiáját a készülő műre fogja fordítani.

Később ezt annyiban módosította, hogy valamennyi idejét másik könyvsorozata a Wild Cards is elveszi, aminek már a szerkesztési fázisában jár, ám az várhatóan még később, csak 2022-ben fog megjelenni.

Kérdés persze, hogy meg lehet-e bízni az újabb ígéretekben, hogy elkészül-e végre a regény 2021-re, a 2015-ös első határidő helyett. Mi mindenesetre nagyon várjuk már és reméljük nem kell majd csalódnunk a történet alakulásában!

Ti várjátok már, hogy megjelenjen a The Winds of Winter? Bíztok abban, hogy az író mostmár tartja a határidőt vagy esetleg megint eltéríti majd valami? Írjátok meg nekünk kommentben!

George R. R. Martin – Tűz & Vér

Hozzászólások