Könyvek

Steven Spielberg vette meg A csütörtöki nyomozóklub filmjogait!

Május 4-én érkekzik a boltok polcaira a brit televíziós producer és műsorvezető, Richard Osman: első regénye, A csütörtöki nyomozóklub! A kötet hatalmas sikernek örvend Angliában, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a megfilmesítési jogokat nem más vette meg, mint Steven Spielberg!

Izgalmas, megható, hangosan röhögős – Mark Billingham

A kötet keménytáblás borítóval érkezik Orosz Anna fordításában.

Richard Osman – A csütörtöki nyomozóklub

Egy békés nyugdíjasotthonban négy valószínűtlen barát minden csütörtökön összeül, hogy megoldatlan gyilkosságokról beszélgessenek.

Amikor kegyetlen gyilkosság történik a saját otthonukban, a csütörtöki nyomozóklub hirtelen egy aktív nyomozás középpontjában találja magát.

S bár Elizabeth, Joyce, Ibrahim és Ron már a nyolcvanhoz közelítenek, van még pár trükk a tarsolyukban, amire senki sem számít.

Vajon képes ez a furcsa, de végtelenül imádnivaló csapat elkapni a gyilkost, mielőtt túl késő lenne?

Richard Osman első regénye a megjelenését követően azonnal elnyerte az olvasók és kritikusok tetszését, ráadásul sorra döntötte meg az angol könyvpiac rekordjait. A csütörtöki nyomozóklub több mint 1 millió példányos eladásával 2020 legnagyobb debütálása lett, hosszan vezette a sikerlistákat, a filmjogokat pedig Steven Spielberg vette meg.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?