Könyvek

Úton van a legújabb V. E. Schwab regény!

Az elvetemültek és A mágia árnyalatai. V. E. Schwab ezzel a két trilógiával írta be nevét a fantasy írók névsorába, most pedig közeleg első önálló regényének, az Addie LaRue láthatatlan életének megjelenése.

Az augusztus 31-én boltokba kerülő Ballai Mária fordította Schwab-kötet egy francia nő századokon átívelő történetét meséli el. Addie a tizennyolcadik század elején köt alkut az ördöggel. Halhatatlanság birtokába jut, azonban mindenki elfelejti. Így járja a kontinenseket, válik hatalmas művészek kósza múzsájává és beszélget évente egyszer az alvilág urával.

Amerikában a könyv több, mint kétszázezer példányban kelt el, a bestseller-lista tetejére jutott, és azóta is bent van a felső húszban. A kritikusok Neil Gaimanhez hasonlítják, aki ugyancsak elismeréssel beszélt a könyvről, a megfilmesítési jogokat pedig úgy kapkodják, mint a cukrot.

V. E. Schwab – Addie LaRue láthatatlan élete

Egy ​élet, amire senki nem fog emlékezni. Egy történet, amit soha nem felejtünk el.

Franciaország, 1714: egy fiatal nő végső elkeseredettségben fausti alkut köt az ördöggel, hogy örökké éljen, ám ezért cserébe súlyos árat fizet. Az ördög megfosztja a világban elfoglalt helyétől, és arra kárhoztatja, hogy mindenki elfelejtse, akivel találkozik.

Így kezdődik Addie LaRue évszázadokat és kontinenseket átívelő, felejthetetlen története. Művészek múzsájaként vonul végig a történelmen, melynek során egyetlen társa az ördög, aki minden évben felkeresi az egyezségük évfordulóján.

Aztán egy napon, egy manhattani antikváriumban Addie belebotlik valakibe, aki emlékszik rá. És ekkor rájön, hogy nem menekülhet örökké a végzete elől.

Az Addie LaRue láthatatlan élete egyrészt a szerelem és az élet utáni végtelen vágyódás gyönyörű története, másrészt a művészetek és a tudás ünnepélyes himnusza. V. E. Schwab regénye a megjelenését követően számos országban bestsellerré vált, az olvasók és a kritikusok egyaránt ezt tartják írói pályája eddigi legfontosabb és legjobb művének.

Hozzászólások