Könyvtári neszek otthon- Spotify lista

Ugyan már volt szó enyhítésekről, egyelőre azonban mégis úgy tűnik, hogy egy kis ideig még otthon kell maradnunk és nem nyithatnak ki a kulturális intézmények, iskolák, könyvtárak. Ha hozzánk hasonlóan te is tűkön ülve várod már, mikor mehetsz újra a könyvtáradba, akkor bizonyára örömmel fogod fogadni a New Yorki Public Library ötletét!

Van az úgy, mikor már az ember egyszerűen az olvasásra sem tud koncentrálni. Egyénenként változók a olvasási szokásaink: van olyan, aki csak teljes csendbe és nyugalomban tud olvasni, de akad olyan is, aki szívesen olvas közkönyvtárban, városban, parkban, annak minden zajával körülvéve.

A New Yorki Public Library-t még márciusban zárták be a koronavírus-járvány miatt. Ám dolgozói azóta sem tétlenkednek, most éppen azokra az olvasóikra gondoltak, akiknek a hosszú bezártság miatt hiányzik az utca, a város folyamatos nyüzsgése és könyvtáruk neszei. Összeállítottak egy lejátszási listát Spotify-on, amelyben összegyűjtötték a New Yorki utcák és a könyvtár neszeit. Így ha ezt elindítja az ember egy kicsit talán újra a nagyvárosban, egy könyvtárban érezheti magát. Hallhatjuk hangjait annak milyen belépni egy könyvtárba, milyen rövid beszélgetést folytatni a könyvtárosokkal vagy éppen, milyen belebotlani egy turistacsoportba a könyvtár közepén.

A teljes lejátszási lista elérhető Spotify-on, az alábbi linkre kattintva.

 

Hozzászólások