FilmekHírek

Aladdin – májusban a mozikban!

A nagy sikereknek köszönhetően, a Disney nem áll le, további klasszikus meséket szánnak a mozivászonra. Itt van rögtön novemberben érkező A diótörő és a négy birodalom , 2019. márciusában  Dumbo, két hónappal később pedig az Aladdin, amihez  a készítők már meg is osztották az első előzetest.

Ki ne szeretné a Disney filmeket? Mindegyikben van valami tanulság, valami varázslatos és magával ragadó. Nem csoda, ha gyerekként, de felnőttként is rajongunk értünk.

Jövő évben a mozikba kerülő Aladdin története régmúltra nyúlik vissza. Először az Ezeregyéjszaka meséiben jelent meg Alá ad-Din néven. A legismertebb arab mesegyűjtemény a kora középkori Arábiába és Perzsiába repít el bennünket.  Disney a későbbiekben csapott le a szegény fiú történetére, 1992-ben el is készült a mozifilm,  amelyből még két részt készítettek a rendezők. Ezt nagy sikerrel fogadták a nézők, hiszen 504 millió dollárt hozott világszerte.

Most Guy Ritchie rendezésében kerül ismét vászonra. A főszereplők kiléte is ismert, Jázmint Naomi Scott alakítja   majd, míg Aladdin Mena Massoud lesz. Mindenki kedvence Dzsini hangját Will Smith fogja kölcsönözni, továbbá szerepet kapott Marwan Kenzari, holland származású színész is, akit Jafarként láthatunk majd.

Műfaját tekintve romantikus, zenés, kaland-és fantáziafilm, de az előzetest elnézve csodálatos látványvilágra számíthatunk. A dalokat Benj Pasek és Justin Paul írták.

2019. májusában láthatjuk tehát az Aladdint, addig pedig hangolódásképp nézzétek meg az előzetest. 

Hozzászólások