MédiaSorozatok

Érkezik a „Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?” 6. évada

A Peter Nowalk és Shonda Rhimes által készített sorozatot 2014 szeptemberében mutatták be először, az ABC csatornán. A történet középpontjában egy ügyvédnő, Annalise Keating áll, aki nem csak a tárgyalóteremben, de egyetemi tanárként is megállja a helyét. A karakter megformálását Viola Davis színésznőre bízták, a joghallgatók szerepét pedig Alfred Enoch, Jack Falahee, Aja Naomi King, Matt McGorry és Karla Souza kapta, majd az ötödik évadban csatlakozott hozzájuk Rome Flynn is. A kezdetek kezdete óta látható még Liza Weil, Billy Brown, Charlie Webber és Conrad Ricamora is.

Ahogy az az első évad, első epizódjában kiderül, Annalise joghallgatói egyik pillanatról a másikra egy gyilkosság helyszínén találják magukat. Innen indulnak a bonyodalmak, amik végül évadról évadra végigkísérik a karakterek életét. Természetesen a régi problémáik mellett újakkal is szembesülniük kellett, így minden egyes szezon tartogatott a nézők számára valamilyen váratlan fordulatot. A legnagyobb meglepetés talán a harmadik évadban érte a rajongókat, amikor is a sorozat készítői egy főszereplőt írtak ki a történetből.

A széria legelső epizódja hatalmas siker volt az ABC számára, így akkor a csatorna számára nem volt kérdéses a folytatás. A nagyszerű kezdés után ugyanakkor a nézők lelkesedése valamelyest alábbhagyott, és egyre kevesebben követték figyelemmel a sorozatot. Komolyan felmerült a gyanú, hogy az ötödik évad után nem lesz visszatérés.

Nemrégiben azonban kiderült, hogy az ABC még nem mondd le a sorozatról, és berendelte a széria hatodik évadát is. Az örömhírről maguk a színészek is beszámoltak a hivatalos Instagram oldalukon. A következő szezon indulási dátumáról egyelőre még nincs hír, de a korábbi menetrendeket követve, valószínűleg szeptember végefelé számíthatunk az új évadra.

Hozzászólások