Életmód

Hogyan kapcsolódjunk ki egy borús hétvégén?

A fárasztó hétköznapok után mindenkinek jól esik egy kis kikapcsolódás. Sajnos azonban az időjárás sokszor megtréfálhat minket, és így hétvégére is a négy fal között ragadhatunk. Ilyenkor a legtöbben nehezen viselik, ha a pihenő napon is a négy fal között kell eltengetni az időt. Azonban az így eltöltött idő is szolgálhatja a javunkat, ha megfelelő módszerekhez folyamodunk. Éppen ezért a következőkben összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan kapcsolódjunk ki egy borús hétvégén.

Hallgassunk zenét!

Bizonyára közhelynek hangzik, de egy hosszabb lélegzetvételnyi zenehallgatás nagyon jó hatással lehet mentális állapotunkra. Ha sikerül kicsit kikapcsolódnunk hétvégén, és van időnk magunkkal lenni, akkor utána a következő heti hajtást is könnyebben kezelhetjük majd.

Olvassunk!

Az olvasás egy időigényes dolog, amire jó eséllyel hétköznapokon nem marad időnk. Sajnos sokszor már hétvégén is az „üresjáratokat” is a közösségi média felületek böngészésével töltjük. Ha ezeket az üresjáratokat, amiket a közösségi médiára szoktunk szánni, inkább olvasásra áldoznánk; meglepődnénk, mennyi időnk lett hirtelen.

A könyvek ráadásul nem bocsátanak ki káros sugárzást, nem merül le és legfőképp, nem ad plusz stresszt az élethez, sokkal inkább redukálja azt. És persze kikapcsol.

Legyünk spontának!

A hétvégi kikapcsolódásban az is segítségünkre lehet, ha néha egyszerűen csak eltérünk a megszokott rutintól. Borús időben is könnyen autóba, vagy taxiba pattanhatunk, hogy egy étterembe, vagy kávézóba beülhessünk. Ilyenkor a kellemes illatok és ízletes ételek közben felejtsük el a hétköznapi gondokat és koncentráljunk az aktuális élményekre!

Sétáljunk

Néha minden, amire a boldogsághoz szükségünk van, egyszerűen a nézőpontunk megváltoztatása. Ha az időjárás mégis lehetővé teszi, egy darabon sétáljunk. Egyeseknek kifejezetten relaxáló lehet a csendes esőben történő séta.

Egy hosszabb séta tökéletesen alkalmas arra, hogy kiszellőztessük a fejünket és megtisztítsuk lelkünket. Amennyiben mindezt társaságban tesszük, az remek alkalom lehet egy mély beszélgetésre, egyedül pedig csodás lehetőség önmagunk felfedezésére is.

Relaxáljunk stílusosan!

Amennyiben az időjárás a barátságtalan arcát mutatná felénk, akkor sem kell kétségbe esnünk, hiszen otthonunkban is kiválóan relaxálhatunk. Az olvasáson és zenehallgatáson túl stílusos relaxálási módokat is választhatunk. Egy-egy minőségi ital kortyolgatása otthonunk melegében, lágy zene kíséretében abszolút átszellemülést eredményezhet, aminek hála megszabadulhatunk a problémáktól. Szerencsére egy minőségi öreg gin ára, vagy egy díjnyertes bor ára sem veri a plafont, így nyugodt szívvel megengedhetjük magunknak ezt a kis luxust.

Keressünk közös programot!

Amennyiben többed magunkkal ragadtunk volna a négy fal között, akkor érdemes lehet olyan programot találni, amiben mindannyian részt vehetünk és kikapcsolódhatunk. Erre tökéletes megoldás lehet, például egy társasjáték elővétele, ahol mindenki kiválóan szórakozhat és vicces pillanatokat élhetünk át a legborúsabb napon.

Összegezve

A fentiek segítségével tehát remélhetőleg mi magunk is könnyebben kikapcsolódhatunk egy-egy borúsabb hétvégén, amikor kifejezetten jól jöhet a hétköznapi gondok elfelejtése.

Hozzászólások