Könyvek

Újabb Stephen King kötet érkezik magyarul!

A horror koronázatlan királyának újabb kötete érkezik Magyarországra, az Európa Kiadó jóvoltából!

A könyv ezúttal nem egy összefüggő történetet, hanem négy különálló kisregényt tartalmaz majd.

A Mr. Harrigan telefonja a fiatal Crag és az idős Mr. Harrigan barátságáról és különleges kapcsolatáról mesél. Miután az idős ember meghal, mentoráltja telefonjára különös üzenetek kezdenek érkezni, melyek örökre megváltoztatják az életét. A Chuck élete című írás tűnik az egyik legérdekesebbnek a kötetből. Ebben a műben a világ szépen lassan kezd összeomlani, az internet leáll, az emberek pedig egy rejtélyes Chuck nevű illetőt kezdenek el éltetni. A címadó, Minél véresebb kisregényben egy iskolai bombamerényletről olvashatunk, aminek kapcsán főszereplőnk, Holly Gibney gyanús nyomokat vesz észre és végül egy sötét rejtélyről rántja le a leplet. Érdekesség ezzel a történettel kapcsolatban, hogy Stephen King a Mr. Mercedes és A kívülálló világába repít minket vissza, így azt is megtudhatjuk, hogy mi történt a magánnyomozóval. A patkány című történetben egy elismert novellistát, Drew Larson-t követhetjük, aki éppen egy erdei házban igyekszik megírni élete első regényét, ám rövidesen elakad a munkában. Ráadásul lázasan a hegyen reked egy viharban. Az időtől végül megment  egy patkányt és úgy tűnik ezután az ihlet is visszatalál hozzá. A hirtelen sikernek azonban ára van, amit a férfinak rövidesen meg is kell fizetnie.

Stephen King hosszabb kihagyás után ismét visszatért a rövidebb lélegzetvételű művek írásához, mi pedig izgatottan várjuk ezúttal milyen fordulatokkal és rejtélyekkel borzongat majd meg minket.

A kötetet az Európa Kiadó hozza majd el nekünk, a tervezett megjelenés dátuma: 2021. 04. 30. A könyv ráadásul már elő is rendelhető a kiadónál 30 % kedvezménnyel!

 

Stephen King- Minél véresebb

Stephen ​King legújabb kötetében ezúttal négy lenyűgöző kisregény kapott helyet. A Mr. Harrigan telefonja a fiatal Craig és a magának való, idős Mr. Harrigan barátságát meséli el. Miután a fiú elveszti és eltemeti öreg mentorát, különös üzenetek érkeznek a telefonjára, amelyek végérvényesen megváltoztatják az élét. A Chuck életé-ben a világ összeomlani látszik, az internet leáll, az emberek kétségbeesetten próbálnak túlélni, csak egy bizonyos Chuckot éltetnek a városban mindenfelé. A kötet legformabontóbb és legmeglepőbb írásából megismerhetjük a titokzatos idegen életét. A Minél véresebb kisregényében gyanús körülmények között bomba robban egy iskolában. A híradásokat figyelve Holly Gibney gyanús nyomokat vesz észre és a tettes nyomába ered, miközben fény derül az évek óta lappangó, félelmetes titokra. King ebben az írásában a Mr. Mercedes és A kívülálló világába tér vissza, a folytatásból pedig megtudhatjuk, hogyan alakult a magánnyomozó további élete. A patkány hőse a kiváló novellista, Drew Larson, aki egy váratlan ihlet hatására családja erdei házába vonul, hogy megírja élete első regényét. A munka azonban lassan halad, ráadásul a férfi lázas betegen a hegyen reked egy viharban. Az ítéletidőben végül megment egy patkányt, és a váratlan látogatóval töltött éjszaka után hihetetlen erőre kapva befejezi élete fő művét. A sikernek azonban ára van, és Drew kénytelen szembenézni a következményeivel.

A népszerű és legendás szerző csodálatos karrierje során újra és újra visszatér a rövidebb lélegzetvételű művekhez, és bizonyítja, hogy mind a mai napig képes különleges alkotásokkal meglepni olvasóját.

Hozzászólások