Sorozatok

Gossip Girl 2021 – pilotkritika

A reunion sorozatokhoz mindig ódzkodva fog hozzá az ember, hiszen kevéssé tudja elfelejteni az eredeti történetet. Manapság népszerűek az efféle újragondolások, hiszen a Bűbájos boszorkák is kapott még egy lehetőséget ebben a generációban, most pedig egy nagy kedvenc, a Gossip Girl – A Pletykacica lett bemutatva a mostani generációra tervezve.

 Az eredeti, vagy első verzió 2007-ben kezdődött, majd hat évad után fejeződött be a manhattani elit életét bemutató sorozat. Nagy siker volt a titkos pletykafészek története, aki keverte a szálakat, illetve a szereplők is belopták magukat  az emberek szívébe, vagy éppen unszimpatikussá váltak. Számtalan szerelmi bonyodalom, barátságok, veszekedések is tarkították a Gossip Girl epizódjait.
A HBO most új szériát álmodott meg, aminek fő koncepciója a social média volt, hiszen manapság minden ezeken a felületeken történik, a fiatalok pedig a mobiljaikon élik az életüket.

A széria a karakterek bemutatásával indít. Előkerülnek a telefonok, live-ozás, fotózás, mindent meg kell örökíteni és megosztani a haverokkal. Míg mások insta sztorikat nézegetnek, a magániskola diákjai felkészülnek az új tanévre. Megismerhetjük a gazdag New York-i diákokat, akik szintén a Metropolitan Múzeum lépcsőjén töltik az idejüket.  A fő feszültség akkor keletkezik, amikor megjelenik Julian (Jordan Alexander) féltestvére, Zoya (Whitney Peak), s bár eleinte minden szépnek tűnik, a kedves bájcsevej mögött komoly problémák állnak.

Meglepően erős kezdés

Amilyen félve kezdi el az ember az újabb verziót, akkorát csalódhat is. Én is így voltam, és pozitívan csalódtam a Gossip Girl reunion kapcsán. Azt gondoltam, hogy unalmas és jelentéktelen szereplőket sikerült összeválogatni, sőt a karakterek is inkább az előző sorozathoz hasonlítanak majd, de tévedtem. Safran és ( az előző Gossip Girl alkotói) teljesen más történetet kreáltak a mostani szériához, így eszébe sem jut az embernek a 2007-es változat. A szerelmi szálak között is elég vegyes a felhozatal, hiszen a hetero párok mellett, feltűnik a homoszexualitás is. Ezen kívül mindenhol fellelhetőek problémák, de ami meglepő, hogy szinte rögtön kiderül, hogy ki éleszti fel a Pletykacicát, miközben a magániskola tanárai érdeklődve  követik figyelemmel a diákok közt kialakult feszültséget. Julian (akárcsak Blair Waldorf) influenszer, modell és bár örül testvére feltűnésének, azt is érezteti, hogy ő a magániskola vezéregyénisége.

Érdekes szerelmi háromszög is kialakulni látszik Max (Thomas Doherty), Audrey (Emily Alyn Lind) és Aki (Evan Mock) között, ami a későbbiekben biztosan nagy port kavar majd a baráti társaságban.

Kíváncsian várjuk a folytatást

Gossip Girl újra feléledt, s bár nagyon sok mondat nem esik róluk, de néha megemlítik a korábbi sorozatban szereplő karaktereket is. Kezdetben senki sem gondolta volna, de szinte azonnal rengeteg követője lett Pletykacicának, úgyhogy biztosan okoz még jó pár fejtörést a magániskola diákjai számára, ahol Julien és Zoya kapcsolata is megromlani látszik.  Az epizódokat hetente láthatják a nézők a HBO Max csatornáján, eddig tíz epizódot tervezett, az eredeti Gossip Girl megálmodója .

Hozzászólások